Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

W sobotę kolega próbował nawracać niewiernego ( :) ) i tłumaczył mu cierpliwie czemu nie warto zabijać 90cm szczupaka, którego niewierny złowił tego dnia. Kumpel usłyszał wykład o tym że tak stare szczupaki są już w ogóle bezpłodne, a ikra samic nic nie warta, że tej wielkości szczupły jest przepyszny z głębokiego tłuszczu i smażony, a w ogóle to jego dzieci wszystko zjedzą, takie są zawsze głodne.

Żalowałem że musiałem odpuścić sobie ten weekend i środek tygodnia. Koledzy bezemnie trzy wyjazdy skończyli na jednym sandaczu i trzech esoxach w wymiarach lekko powyżej minimum. Jest nadzieja w nadchodzącym ociepleniu w tym tygodniu :)

Edytowane przez compi

Jestem za:)

Bez odpowiednich przepisów nic się nie zmieni. A niestety nie mamy wpływu i nie możemy mieć na osoby, które zabierają nawet metrówkę. Ma prawo zabrać, nie ma skrupułów, nie widzi szerszej perspektywy to bierze - kwestia mentalności. 

C&R w wykonaniu 10 łódek (zresztą tylu nawet nie widziałem) na 120 w zasięgu wzroku też niewiele da. 

Trochę się dziwię, bo otoczenie zalewu bajeczne, widać że jak idzie słuch że ryba bierze to ludzie zjeżdżają z kilkuset kilometrów, a lokalne władze nie potrafią tego wykorzystać.

Bez górnych wymiarów i kontroli za chwilę znowu nie będzie po co jeździć. 

A kontrolę w tym roku miałem raz..

Edytowane przez leszczynski.bp

Petycja już jest .....każdy podpis sie liczy....zostało mało czasu także do roboty :)

Wystarczy tylko pobiegać trochę z listą poparcia po swoich rodzimych kołach  ;)

http://www.barwena.podlasie.pl/doc/341/wniosek_ryby_naj_do_druku.pdf

Edytowane przez czocho
  • Like 2

Super sprawa. Robię wydruk i pozdbieram trochę podpisów po znajomych. Komu później odesłać listę?

Jescze dopytam, jak ma wyglądać podpis? Samo imię i nazwisko wystarczy czy adres i pesel też są konieczne?

Edytowane przez fred88

Hahaha .Tak sie składa ze stalem w "niby kolecje" drugi rozpinajac łodke przed slipowniem . Kolega który był pierwszy własnie kończył tą czynność i wsiadał do samochodu .... a tu nagle pojawiasz sie Ty. Omijasz nas i pakujesz sie pod  " pusty slip" . Wiec po pierwsze troche Cie poniosło z tą "morda " a po drugie skoro mowimy juz o "ostrej hamowni": wystarczy tylko odrobina kultury aby zatrzymac sie i zapytac czy my do slipu skoro juz przyjechales po nas i sprawa załatwiona ale widze ze  problem jest nawet z tą odrobina kultury.

Sorry . Ja bylem pasażerem,a nie kierowca ale też mogłeś do tego podejść na luzie ,a nie z krzykiem toż to nie wyścig szczurów . Pozdrawiam

• Like 1

Super sprawa. Robię wydruk i pozdbieram trochę podpisów po znajomych. Komu później odesłać listę?

Jescze dopytam, jak ma wyglądać podpis? Samo imię i nazwisko wystarczy czy adres i pesel też są konieczne?

Pozbieraj ile dasz rade i podrzuć listę do mnie ;)  Dalej już ogarnę temat :) pzdr

Sorry . Ja bylem pasażerem,a nie kierowca ale też mogłeś do tego podejść na luzie ,a nie z krzykiem toż to nie wyścig szczurów . Pozdrawiam

Troche masz racje  mogło  byc  bardziej na luzie . Spoko zamykamy temat. ;) Pozdrawiam

Edytowane przez Krystianin

Podpisywać należy, jednak już pojawiają się pytania czy w nie należałoby organizować już akcji polegającej na zbieraniu podpisów podczas wykupowania opłat na przyszły rok? Nie wiem na ile to prawda, ale zebranie tysiąca czy dwóch tysięcy nie zrobi wrażenia na zarządzie. Na Siemianówce łowi jaki procent wędkarzy?10-20?