luba55 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Co z ochroną jazia i klenia?Dopisz Irku małym druczkiem "zakaz połowu na żywca na wodach PZW Białystok od 2018 do 2118" ale to bardzo małym żeby wąsy nie doczytały. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Panowie uświadomcie mnie bo nie jestem pewny . Czy wprowadzone wymiary górne dotyczą też odłowów sieciowych czy tylko wędkarzy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Tomek dobrze, ze wspomniałeś o tym żywcu. Jak tak patrzę to właśnie pomijając siaty, na żywca wyjeżdża najwięcej ryb na patelnie. Co do skutecznośći żywej przynęty chyba nikt nie ma wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Jak tak patrzę to właśnie pomijając siaty, na żywca wyjeżdża najwięcej ryb na patelnie. .....i do tego tych największych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Tomek dobrze, ze wspomniałeś o tym żywcu. Jak tak patrzę to właśnie pomijając siaty, na żywca wyjeżdża najwięcej ryb na patelnie. Co do skutecznośći żywej przynęty chyba nikt nie ma wątpliwości.I do tego ta pazerność ... siedzą 'typki" z żywcem i jeszcze spinem machają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.t Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 I do tego ta pazerność ... siedzą 'typki" z żywcem i jeszcze spinem machająDwóch na łódce cztery żywce w wodzie i do tego jeszcze dwa spiningi w wolnym czasie. A i do tego jeszcze stoiska rybne, bo niektórzy nawet oferują na sprzedaż to co mają na agrafkach poprzypinane Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Widziałem osobiście typa z 6 zywcami. .. siedział w takim mini yachcie. ..gdy rybki nie chciały współpracować to wyrzucił 4 wedki na trolla i zaczął czesac wodę ...to jest dopiero zachlannosc. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Tak czytam te ostatnie wypowiedzi i się zastanawiam nad tym, czy wędkujecie na rybach czy obserwujecie tylko innych wędkarzy, którzy przyginają pałkę i robią wszystko by złowić wymarzonego szczupaka...A tak na poważnie teraz, skoro widzicie, że ktoś łamie przepisy to wystarczy podpłynąć i zwrócić uwagę takim delikwentom, uwierzcie mi, przynosi to rezultat, a nie narzekać na ogólnym forum, że ten miał 6 wędek, a drugi 7 itd., itd., a trzeci sprzedaje rybę na brzegu. Każdy ma jaja do pisania na forum ale gdy trzeba te "jaja" pokazać na wodzie, to tylko jeden z drugim sobie pod nosem narzeka i nic nie robi. Więc proszę, nie obserwujcie tylko a działajcie!!!! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Byłem dzisiaj w Brzanie na Hetmańskiej. Mój podpis był z numerem 30. Działamy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Żywiec, górne wymiary........plus no kill 100 metrów od wszystkich jazów do lipca! W ogóle przydałby się boleniowy no kill na przynajmniej kilka lat. Taki jeden niepozorny dziadek od linów chwalił się znajomemu, jak to przez cały poprzedni sezon spod tylko jednego jazu w Ruszczanach wyjął (i zeżarł) ponad 90 boleni. Wieczorkiem, wracając ze starorzecza, zatrzymywał się na schodkach i w kilka minut zawsze jakiegoś miał, czasami więcej niż jednego Edytowane 7 Grudnia 2017 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Może będę w Białymstoku w przyszłym tygodniu. Podrzuciłbym podpisaną petycję. Tylko pytanie do kiedy zbieracie podpisy i gdzie tę petycję przywieść? Do sklepu "Brzana"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 I co Ty byś z tymi kaczkami robił? Andrzej miał tylko aparat, i zrobił więcej niż Ty z bronią. Pochwal się lepiej ile wypuscies mamusiek żeby dac przykład, A nie ile kaczek byś zastrzelił.Poczekam do końca sezonu i na pewno wrzucę parę fotek tak żeby nie było że tylko Kaczki mi w głowie PS: Oczywiscie fotki na głębokim Oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Tak na szybko coś z zeszłego Weekendu aby pobudzić apetyty tych co jeszcze nie napchali zamrażarki na Święta 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Tak czytam te ostatnie wypowiedzi i się zastanawiam nad tym, czy wędkujecie na rybach czy obserwujecie tylko innych wędkarzy, którzy przyginają pałkę i robią wszystko by złowić wymarzonego szczupaka...A tak na poważnie teraz, skoro widzicie, że ktoś łamie przepisy to wystarczy podpłynąć i zwrócić uwagę takim delikwentom, uwierzcie mi, przynosi to rezultat, a nie narzekać na ogólnym forum, że ten miał 6 wędek, a drugi 7 itd., itd., a trzeci sprzedaje rybę na brzegu. Każdy ma jaja do pisania na forum ale gdy trzeba te "jaja" pokazać na wodzie, to tylko jeden z drugim sobie pod nosem narzeka i nic nie robi. Więc proszę, nie obserwujcie tylko a działajcie!!!!W tym sezonie miałemz kumplem już sytuację, że tylko my łowiliśmy jak biblia każe. Wokół był spacerniak. Więc czsesm nie sposób nie zauważać tego co się dzieje na wodzie. Reakcja wywołała reakcję i zamiast wędek w ręce trzeba było trzymać wiosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) @mafijas - ustawianie się w zasięgu rzutu innej łódki to słaba opcja... To nic, że ryby biorą... ;) P.S. Nie mówię o zdjęciach powyżej... Edytowane 7 Grudnia 2017 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Tomek ten gość jest niesamowity jestem raz w tygodniu on jest zawsze z tego co wiem codziennie i tak jak mówisz 6 żywcówek a jak zobaczy że łowisz na spining i biorą to jeszcze macha i on.Łajba parę groszy kosztowała silnik też parę kucy ma,chyba nie starcza mu od 1 do końca miesiąca musi dorobić.Takich czterech gości jest w stanie zrobić więcej krzywdy niż ekipa rybacka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Panowie to majetny facet z Hajnówki trudno zrozumieć czym się kieruje , pływa kabinówką z suzukim chyba 70kucy, służby też wiedzą jak łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 A ty pewnie stałeś 150 m od najbliższej łódki albo pod wyspą (nie mylić z trzcinową na rybakach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Płaci im czy dzieli się z nimi rybami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Jaki jest układ tego nie wiem. Ale gość z niczym nie czai się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Pewnie jakiś ubek pi..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Ja to jutro ostatni raz sił próbuje i łódkę na zimowanie odstawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Moze warto czasami wyjąć telefon i nakręcić lamanie regulaminu przez takiego ziomka i po prostu podjebac na policje ? Na takich skurwysynow to jedyny lek chyba albo po cichu wpierdol po rybach bo psr sra na wszystko. Tak w ogóle gdzie jest PSR? Papierki caly czas wypelniaja ? Edytowane 7 Grudnia 2017 przez beton007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Tak w ogóle gdzie jest PSR? Papierki caly czas wypelniaja ?PSR nie ma i nie będzie, pisałem już wiele razy o powodach. Andrzej, kilka lat temu czytałem wywiad a tam o ilościach strażników. Jest ich w Polsce 411 czy 412 bo tyle jest etatów a do pilnowania takiej ilości km2 wody jak w Polsce to minimum powinno być 1100 - MINIMUM . Czyli jest ich 3x za mało i więcej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 jest ich tylu, że jakby ich nie było niestetyhttp://puw.bip.gov.pl/sluzby-inspekcje-i-jednostki-podporzadkowane/panstwowa-straz-rybacka.html a tego bydła na Siemianówce to nawet będąc całodobowo na wodzie by nie dali rady upilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi