Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe. Ja NIGDY nie spotkalem PSR. Poza tym na 2 rekach w promieniu 200 km mozna policzyć, gdzie teraz trzeba jezdzic. Wiec gdzie oni jeżdżą? Czy naprawdę ktos ich gdzies spotyka ? Moze tu nie chodzi o ich ilosc tylko o... wlasnie o co ? Nierobóstwo, nadmiar papierologii?

We wrześniu czy jakoś tak byłem na wale kolejowym, ze spiningiem z buta. Widziałem 6 łódek które ewidentnie trolowały. Zadzwoniłem do komendanta Psr w Białymstoku (2 minuty szukania w necie). Odpowiedział mi że jest po nocy (?) i nie da rady podjechać, ale zadzwoni do policji stacjonującej nad Siemianówką to oni tym się zajmą. Wędkowałem jeszcze jakieś 4 godziny i ani widu ani słychu panów policjantów. To ja się pytam: za co oni biorą pensje, którą ja i Wy im finansujemy?

jest ich tylu, że jakby ich nie było niestety

http://puw.bip.gov.pl/sluzby-inspekcje-i-jednostki-podporzadkowane/panstwowa-straz-rybacka.html

a tego bydła na Siemianówce to nawet będąc całodobowo na wodzie by nie dali rady upilnować ;)

Kolego uwierz ze w innym kraju by upilnowali--u nas nie można--to czasu nie ma,za mało płacą,po co sie narażac jak kolego z wioski kłusuje itp-itd

Edytowane przez martek

Jesteśmy w naszym a nie innym kraju :)

I nie pisz bzdur, że wódę piją bo jeżdżą i kontrolują, sam tego doświadczyłem na własnej skórze, biegając ze spinem jakieś 30 lat raz jeden w życiu miałem przyjemność spotkać PSR :) Stałem przy samochodzie kilkanaście metrów od wody i próbowali mi wmówić że należy się mandacik bo nie mam wpisanej obecności nad wodą w rejestrze. :)

Nie drapać się "Koty". Piszcie na Temat a nie o jakimś "Brunecie wieczorową porą". Takich na Siemianówce nie brakuje. Stara mentalność twardogłowych i nic na to się nie poradzi tego nie zmienią żadne przepisy, to jest głęboko zakorzenione we łbach takich "Brunetów". Myślenie typu "Jak ja nie zabiorę to inny to zrobi" nie zmienią żadne ustawy,. Stare Komunistyczne myślenie. Chociaż ja wiekowo należę do tego pokolenia, bardzo mnie cieszy że młodzi myślą już zupełnie inaczej i widać już małe światełko w tunelu że kiedyś takie myślenie przyniesie wymierny efekt. A pamiętam czasy kiedy złowienie metrowego szczupaka na naszej przetrzebionej Biebrzy to nie był jakiś wielki wyczyn.  

• Like 1

@mafijas - ustawianie się w zasięgu rzutu innej łódki to słaba opcja... To nic, że ryby biorą...  ;) ;) ;)

P.S. Nie mówię o zdjęciach powyżej...

To jest wlasnie minus siemianówki ze pod koniec sezonu łódki stoją jak samochody na giełdzie , a jeszcze jak złowisz rybę i ktoś to zauwazy to za chwile tych łodek robi się wokół Ciebie coraz więcej. To bardzo przykre ale Prawdziwe... Ja nie jestem tego typu wędkarzem zeby się do kogoś dostawiac. Presja była jest i będzie.

• Like 1

To jest wlasnie minus siemianówki ze pod koniec sezonu łódki stoją jak samochody na giełdzie , a jeszcze jak złowisz rybę i ktoś to zauwazy to za chwile tych łodek robi się wokół Ciebie coraz więcej. To bardzo przykre ale Prawdziwe... Ja nie jestem tego typu wędkarzem zeby się do kogoś dostawiac. Presja była jest i będzie.

Chyba musisz potraktować wtedy taki wyjazd jak zawody :) Dobrze jest dołożyć wtedy konkurencji nie tylko iloscią złowionych sztuk, ale i wypuszczonych, najlepiej przy tej konkurencji :D

• Like 1

Widocznie ktoś dopadł Twoje pływadło i się podszywał. W sumie mogłem zaj**** główką to sprawa byłaby jasna, kto tak się wpier****.

Edytowane przez Maciek_7