Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

I nic nie poradzisz jak ktoś chce zabrać suma , szkoda trochę że bardzo mało ludzi wypuszcza te większe drapieżniki , będąc tej jesieni naprawdę dużo razy tak 3 razy w tygodniu  bardzo mało widziałem wypuszczających ryby a i takie około 1 m niestety były zabierane . Jedyna opcja górny wymiar ochronny ale z tym walczy prawie cała Polska brać wędkarska tylko PZW nie widzi w tym nic dobrego.

Z rzeczy pozytywnych.. Nie wiem, czy osoby do których kieruję ten wpis są na Naszym forum, ale...

Panom, którzy jakiś czas temu, widząc samochód z łódką na awaryjnych w okolicy Zbucza, zatrzymali się i zaoferowali pomoc WIELKIE DZIĘKI ;)

Edytowane przez leszczynski.bp

Żeby w tym jeszcze chorym kraju coś pozytywnego zrobić trzeba niestety robić ogólnopolski strajk ,w tedy usłyszą nas wędkarzy . Wystarczy spojrzeć jakie roczniki siedzą w zarządach , ciężko oderwać od koryta takie odyńce . Nie ma limitów górnych do tego trolling znowu wraca nie wiem jak z rybakami ale tego by jeszcze brakowało do pełni szczęścia i będzie jak na Zegrzu studnia.

W punkt Danielu  ;) ....tylko , że u nas ludzie specyficzni ;) .....

Skoro marchewka nie działa, to znaczy że kij za słaby. Najbardziej specyficzny ludź jak by dostał karę 10 tys zł za zabranie ryby pomimo zakazu, to by się 10 razy zastanowił.

A jakby wsadzili go do pudła, bo nie ma kasy na karę, to następny się 100 razy zastanowił...

A gdyby tak za jednego krótkiego szczupaka musiał odśnieżać łopatą 3 godziny dziennie podczas zimy to też by się zastanowił. Np 1000 godzin prac społecznych. To by jeszcze bardziej się zastanowił. Sposoby są na każdego, nawet najbogatszego, tylko niekoniecznie chcemy je wprowadzić i egzekwować, bo znikoma szkodliwość społeczna czynu.

System do dupy i tyle. 

• Like 2

Z tą siecią to już hardcore prawdziwy, kolego kiedy ją znaleziono? Wiedzą że już policja swoje pływadła zabrała, a dla psr pewnie już się nie chce. Na święta jak znalazł, kurczę niech już zamarza ta woda lepiej. Chociaż i pod lodem sieci pewnie stawiają.

Dokładnie to 2x 500 ;-) ....głównie sandacz w całej palecie rozmiarów. ...siaty stały centralnie na środku. ..widać, że ktoś się w tańcu nie pier..li;-)

.. Oooo panie Janek i pewnie nikogo nie złapali? Edytowane przez kkonrad

Ja nie mam nic przeciwko trollingowi ale w Polsce ludzie nie dorośli do tej metody. Egzekwowanie tych wszystkich przepisów to już inna bajka a będąc tej jesieni na wodzie 3 razy w tygodniu nie miałem  żadnej kontroli o czym tu mówić , można robić tysiące zakazów kto tego będzie pilnował jak teraz prostego zakazu trollingu nie potrafili upilnować.

Co do bogatych jednego złapali jak trollingował dostał mandat 200zł i powiedział niech piszą od razu 500 bo i tak będzie trolingował . Potrzeba jeszcze sporo czasu żeby coś się zmieniło w tym naszym systemie.

Ja nie mam nic przeciwko trollingowi ale w Polsce ludzie nie dorośli do tej metody. Egzekwowanie tych wszystkich przepisów to już inna bajka a będąc tej jesieni na wodzie 3 razy w tygodniu nie miałem  żadnej kontroli o czym tu mówić , można robić tysiące zakazów kto tego będzie pilnował jak teraz prostego zakazu trollingu nie potrafili upilnować.

Co do bogatych jednego złapali jak trollingował dostał mandat 200zł i powiedział niech piszą od razu 500 bo i tak będzie trolingował . Potrzeba jeszcze sporo czasu żeby coś się zmieniło w tym naszym systemie.

Popieram. Taki zalew jak Siemianówka prościutki do trolla a mięsiarzy masa. Póki kar i kontroli nie będzie to lepiej zakazać na amen.

• Like 2

Jak pisałem system kar do dupy :)

• Like 1