Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę się jutro wybrać na wielką wodę , da się zwodować łódkę ? czy lodołamacz już potrzebny?

Wczoraj dwóm wedkarzom dopisało trochę szczęścia. Wypływali na wodzie lekko ściętej lodem. Wracali późno i już bez sił by odkuwać lód przed łodzią. Zorientowali się że biorą wodę w pojedynczy płaszcz łodzi na dziobie. Łódź po lądowaniu wyglądała jak przecięta flexem na wysokosci zanurzenia.

Edytowane przez compi

Wczoraj dwóm wedkarzom dopisało trochę szczęścia. Wypływali na wodzie lekko ściętej lodem. Wracali późno i już bez sił by odkuwać lód przed łodzią. Zorientowali się że biorą wodę w pojedynczy płaszcz łodzi na dziobie. Łódź po lądowaniu wyglądała jak przecięta flexem na wysokosci zanurzenia.

Kurczę, wczoraj pływałem od wczesnego świtu do baaardzo późnego popołudnia i nawet przez chwilę nie zauważyłem, żeby lód ścinał wodę.

Widzę że cisza w temacie .a sezon się jeszcze nie skończył , dzisiaj pogoda jak na tą porę była fajna do 12:)  3 szczupaki udało się skusić ,bez szału jeżeli chodzi o wymiar jeden 70+  dwa 60+  brania tak delikatne aż prawie nie wyczuwalne , wszystkie ryby na gumę  savage herring shad 19cm.

• Like 2

to koledzy wedkarze mylicie sie ze za trolling nik  nic nie robi  wczoraj zostalo zabranych dla 7 wedkarzy na 4/5 roku zezwolenia a zebranie bylo w pzw 

Może kolega napisać jeszcze raz, .....tak bardziej po polsku ?

Pozdrawiam Tomi B)

• Like 4

kolegium odwolawcze  w pzw mialo 7 wedkarzy ktorzy zostali ukarani przez swoje kola a kary byly bardzo male i sprawy rozpatrywalo pzw a tam wszyscy dostali zakaz polowu na 4/5 roku i odebrano uprawnienia  tak  ze  prawo zaczyna dzialac za klusownictwo

hmyyy, uczestniczyłem w sprawozdaniach komisji dyscyplinarnych i złapani na trolingu na wodach PZW Białystok zostali skazani na karę "zawieszenie w prawach członka PZW do 30 kwiecień 2018" . Kary śmieszne ale cóż zrobić, tak mamy i tak jest.
Nie ma takiej informacji aby w o/Białystok padła kara 4,5 roku zawieszenia w prawach członka PZW. Chyba że wyrok jest pod klauzulą "tajemnicy państwowej".