mentnooki Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Kolego tu nie chodzi o zakazywanie metody połowu,tylko o przestrzeganie podstawowych zasad .Limit 2 szt. jest problemem,tak jak połów metodą bardzo modną na tym zbiorniku czyli dwie żywcówki+spining.Trolling przegłosowany a gdzie górny wymiar ochronny.Jeżeli chcemy łowić duże ryby to nie ma innego wyjścia, garstka wypuszczających wszystko i druga ekipa która ustala sobie sama górny wymiar ochronny nie da rady obronić tego zbiornika. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Tak naprawdę, ta garstka ludzi zwanych "delegatami" w dupie ma to czy będzie lepiej. Wymiar górny to podstawa w tych czasach i nie rozumiem, dlaczego nie przeszedł. Kolego Andreandre pisz tak bardziej po polsku, bo ciężko się czyta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Wg. delegatów i zarządu ma być i będzie lepiej w kasie pzw. A reszta jest nieważna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andreandre Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 co do wypuszczania medalowych ryb to sam mam 3 złote medale za złowione szczupaki 14 kg i 12 kg i 12.5 kg a teraz w listopadzie wypuściłem 9.40 kg do wody co jest na stronie 6 5 tam kolega nagrał film jak go wypuszczam do wypuszczania ryb trzeba zmienić podejście wędkarzy i ustalić limit 90cm na szczupaka do uwalniania ryb trzeba dorosnąć tylko mi szkoda ze dopiero niedawno to zrozumiałem ale lepiej póżniej niż wcale pozdrawiam wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Mam nadzieję Andrzej że coraz więcej wędkarzy dorośnie i zrozumie że okazy trzeba wypuszczać one dają odpowiedni materiał genetyczny ale również najwięcej radości dla wędkarza , ja w tym roku nie trafiłem trzy cyfrówki ale 90+ 80 + sporo ryb padło i wszystkie wróciły do wody. Z tego co widziałem to to nie tylko starsi wędkarze zabierają te duże ryby ale również młodzi , w swoim towarzystwie sam znam kliku co ciężko przemówić do rozumu ale powoli niektórzy zaczynają rozumieć, teścia rocznik 60+ już dawno wyedukowałem , żeby tylko wszyscy tak podchodzili jak ona teraz, a kiedyś wszystko w beret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Svirek Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 To może ja zapytam z innej beczki. Lód juz na SiemianÓwce jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Zdjęcia robione dziś na "małym' przez znajomego. Słabo. Musimy czekać. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez grzybek38 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Svirek Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Dziękuję tydzień mrozu i będzie grubo Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Svirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Oby!. od trzech lat nie mogę trafić w mróz. Jak się robił lód to musiałem pracować. Teraz mam szansę, więc niech mróz będzie z nami!. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dziś na stawie "skorupka" 8-10cm i marznie!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j@rex Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dziś na stawie "skorupka" 8-10cm i marznie!.to jaka skorupka? normalny lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Normalny na stawie, na zalewie pewnie cieńszy, a na pewno grubość b.różna. Tak jak pisze kolega wyżej koniec tygodnia będzie można odważnie wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Ktoś był na Siemce ??? Jakieś info ??? Zamarzł cały zalew ??? Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Krystianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Lód 10 cm. Ludzie śmigają po całym zalewie. Jest już bezpiecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Dżordż pamiętaj żeby ognistej butelki nie stawiać na lód ;-) ....dziesięć centów przepali na bank.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny55pl Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Lód 10 cm. Ludzie śmigają po całym zalewie. Jest już bezpiecznie.I to jest wiadomość na którą czekałem, dzięki za info ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Tak śmigają po całym ze wczoraj Chłop z Hajnowki zaliczył kąpiel Morsa , pamiętajcie panowie ze bezpieczeństwo i zdrowy rozsądek przede wszystkim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyparypa Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Z teraz lód 13cm od str kruhlika, ale wiadomo miejscami moze byc inaczej. Pozdro Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Jest lód ok 15cm, jest śnieg, jest chyba lekki mróz- jedynej rzeczy jakiej brak to ... brań !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Powie ktoś jak wygląda sytuacja na Siemianówce? Ostanie dni przyniosły spore ocieplenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_s Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 W moim kole odwołano zawody zaplanowane na 4 lutego, więc chyba bezpiecznie nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 W moim kole odwołano zawody zaplanowane na 4 lutego, więc chyba bezpiecznie nie jest.Zawody odwołali penie na "zaś" po tych kilku dniach odwilży, lub po informacjach, że totalnie nic nie bieże. Tak czy owak teraz trochę mrozi więc w sobotę i niedzielę można będzie trochę odwiertów zrobić. Dwa tygodnie temu przez kilka godzin 4 jazgarze. Koło z Siedlec organizowało zawody obok i z tego co "szło usłyszeć po lodzie" to przy intensywnym nęceniu mały krąpik i leszcz podchodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Lód utrzymuje się w granicach 10 cm. Przy tamie jest nawet grubszy, do 15 cm. Pod mostem kolejowym woda na wierzchu.Wyniki, bardzo słabe a wręcz nie ma czym się chwalić.Z roku na rok zauważam coraz większy marazm z okoniami na Siemce. No ale cóż i tak w domu nie wysiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Kolejna porażka- jeden mały okonek, jeden jazgarz "rówieśnik" okonka, dwa dość mocne brania jedno po drugim, ale obie rybki spadły po krótkim holu... i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Koledzy, jak lód na Siemionce? Szczególnie interesuje mnie strona od Kruchlika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi