Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Tam byłem tydzień temu. Ogólnie chodzą praktycznie po całym akwenie od bud w stronę wyspy widziałem jak sie przemieszczali w str wyspy i przy niej sie kręcili od kruchlika widziałem jak tez podążał w str wyspy i od wyspy w stronę cisowki. Lód 10,15, słyszałem ze przy wysepce Radzymina przy hotelu było nawet 5 wiec w drodze rozsądku ;)))

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 5

Wczoraj na Siemianówce bez rewelacji. Trzy okonie 29, 27 i 25 cm oraz kilka maluchów. Kilka puknięć w poziomkę niepodciętych.  Łowiłem blisko brzegu, Lód mocny 12-15 cm. Widać, że trochę woda opadła, bo miejscami przy brzegu lód osiadł. Okoń brał jak oszalały w miniony wtorek od świtu do około 8.30. Branie za braniem w każdej praktycznie dziurze. Później jak ręką odjął. Prawda jest taka, że trzeba nachodzić się i nawiercić, aby okonie namierzyć. Tam gdzie siedzi kilkudziesięciu wędkarzy niekoniecznie musi być ryba. W tym roku na około 10 wyjazdów dwa razy trafiłem na żerowanie okonia, kiedy to udało się złowić przyzwoite okonie. Reszta wyjazdów słabiutko. Połamania wędeczek Koledzy.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Zmieniło się coś w sprawie lodu? Tzn czy już jest gdzieś miejsce żeby popływać?

Wczoraj cały lód z małego zgoniło pod wał kolejowy, więc myślę, że po małym można spokojnie będzie pływać. Co do dużego, to w połowie jest rozmarźnięty ale mankamentem jest lód spływający z małego akwenu.