Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzięki za dobrą radę kolego.. Z góry mówię że nie chodzi mi o konkretne miejscówki np. tam koło tego krzaka. Broń Boże. Podpowiedź że szukać na 2m to już dużo. Pozdrawiam.

Z konkretnymi miejscówkami to też różnie. Dwa ostatnie sezony praktycznie nie jeździłem na ryby (tułałem się gdzieś "za chlebem"), ale wcześniej pięknie połowiłem na rozpoczęcie sezonu przy zalanej drodze do "rybakówki". Znajomy uciekł od tłoku w tym miejscu na jakieś 200m na wschód na otwartą wodę i też przez kilka godzin "mordował się" z takimi 60-70(+) po czym wszystko ucichło. Trzciny- też nieraz dają co mają!. Taka ciekawostka: przy wyjściu z zatoki od wieży widokowej zaraz przed otwartą wodą z lewej strony jest kępka trzcin wystająca z wody i tam właśnie któregoś razu kończyłem późnym popołudniem bezowocne wędkowanie. Siedziałem znudzony i zrezygnowany z myślą: ostatni rzut i spływam; ok. 2-3 m od łodzi gdy już miałem wyciągać blachę potężne i niespodziewane uderzenie... sum!. nie zdążyłem zaciąć, ale moją małą łódeczkę obrócił o 90 stopni!. Do domku wracałem nakręcony jak budzik.

Witam. Dzięki za wasze podpowiedzi koledzy napewno skorzystam. 5 maja zaczynam przygodę z nowym sezonem. Przeglądam mapy z głebokościami naszej kałuży i przyatakuję myślę na początek wyspę i koło nasypu oraz zatoczkę za budynkiem WOPRu. Narazie widziałem siatki prawie przy każdym trzinowisku. Powodzenia każdemu z was.. i do usłyszenia na forum

Witam. Dzięki za wasze podpowiedzi koledzy napewno skorzystam. 5 maja zaczynam przygodę z nowym sezonem. Przeglądam mapy z głebokościami naszej kałuży i przyatakuję myślę na początek wyspę i koło nasypu oraz zatoczkę za budynkiem WOPRu. Narazie widziałem siatki prawie przy każdym trzinowisku. Powodzenia każdemu z was.. i do usłyszenia na forum

To jak już widziałeś siatki to trzeba było przynajmniej zadzwonić!!!

Tak się zastanawiam po co pisać tutaj o miejscówkach? Czy zanika w Was wędkarze chęć do samodzielnego znajdowania ryb ? Gdzie się podzial instynkt myśliwego? Przecież to jest najpiękniejsze w wedkarstwie, pływać wśród rzeszy głodnych rybiego mięsa wedkarzykow i poszukiwanie ryb. Satysfakcja z udanego połowu na miejscówce namierzonej bez pomocy kolegów jest o niebo lepsza.

• Like 2

W tym roku będę często na zbiorniku i dlatego poczekam spokojnie aż się przewinie pierwsza fala i sezon zacznę po 20 . Szanuję swoje zdrowie i w majówkę tam mnie nie będzie .

Jeżeli chodzi o ilość wędkujących, nie wiem czy cokolwiek zmieni się do ostatniego dnia sezonu:)

A tak z ciekawości wykupiliście pozwolenie na trolling?

Edytowane przez leszczynski.bp

Z moich wiadomości wynika że ilość wędkujących się zwiększy i to " BARDZO " szczególnie wielu wędkarzy będzie z stolicy . 

U mnie zezwolenie na trolling jest uzależnione od tego czy da się połowić spinningowo , osobiście nie lubię trollingu ale jeżeli dorożki bęą pływać blisko spinningistów to nie pozostanie nic innego .