fred88 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Przepraszam kolego ale szczerze wątpię, że ktoś Ci poda gotowe miejsce... Pływać i szukać. Jakimś wyznacznikiem może być duża ilość łódek w danym miejscu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spayol Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 W maju szukaj na płytkiej wodzie, do 2m maksmalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Witam. Dzięki za dobrą radę kolego.. Z góry mówię że nie chodzi mi o konkretne miejscówki np. tam koło tego krzaka. Broń Boże. Podpowiedź że szukać na 2m to już dużo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Większość wędkarzy zaczyna majówkę od pływania po małym akwenie, więc też możesz spróbować swoich sił Karlos85 tam, jeśli nie będzie Ci przeszkadzać tłok... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Tłok... To jest właśnie ta sprawa której nad wodą nie lubię. Dla tego rozpoczęcie sezonu zaczynam po majówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny55pl Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zbiornik nie jest mały, wystarczy miejsca dla wszystkich. Najważniejsze żebyśmy wszyscy dbali o to by przez długie lata przynosił nam wspaniałych doznań wędkarskich. Także panowie PRZESTRZEGAMY LIMITÓW I WYPUSZCZAMY OKAZY !!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 W tym roku będę często na zbiorniku i dlatego poczekam spokojnie aż się przewinie pierwsza fala i sezon zacznę po 20 . Szanuję swoje zdrowie i w majówkę tam mnie nie będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Witam. Dzięki za dobrą radę kolego.. Z góry mówię że nie chodzi mi o konkretne miejscówki np. tam koło tego krzaka. Broń Boże. Podpowiedź że szukać na 2m to już dużo. Pozdrawiam.Z konkretnymi miejscówkami to też różnie. Dwa ostatnie sezony praktycznie nie jeździłem na ryby (tułałem się gdzieś "za chlebem"), ale wcześniej pięknie połowiłem na rozpoczęcie sezonu przy zalanej drodze do "rybakówki". Znajomy uciekł od tłoku w tym miejscu na jakieś 200m na wschód na otwartą wodę i też przez kilka godzin "mordował się" z takimi 60-70(+) po czym wszystko ucichło. Trzciny- też nieraz dają co mają!. Taka ciekawostka: przy wyjściu z zatoki od wieży widokowej zaraz przed otwartą wodą z lewej strony jest kępka trzcin wystająca z wody i tam właśnie któregoś razu kończyłem późnym popołudniem bezowocne wędkowanie. Siedziałem znudzony i zrezygnowany z myślą: ostatni rzut i spływam; ok. 2-3 m od łodzi gdy już miałem wyciągać blachę potężne i niespodziewane uderzenie... sum!. nie zdążyłem zaciąć, ale moją małą łódeczkę obrócił o 90 stopni!. Do domku wracałem nakręcony jak budzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Witam. Dzięki za wasze podpowiedzi koledzy napewno skorzystam. 5 maja zaczynam przygodę z nowym sezonem. Przeglądam mapy z głebokościami naszej kałuży i przyatakuję myślę na początek wyspę i koło nasypu oraz zatoczkę za budynkiem WOPRu. Narazie widziałem siatki prawie przy każdym trzinowisku. Powodzenia każdemu z was.. i do usłyszenia na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.t Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Witam. Dzięki za wasze podpowiedzi koledzy napewno skorzystam. 5 maja zaczynam przygodę z nowym sezonem. Przeglądam mapy z głebokościami naszej kałuży i przyatakuję myślę na początek wyspę i koło nasypu oraz zatoczkę za budynkiem WOPRu. Narazie widziałem siatki prawie przy każdym trzinowisku. Powodzenia każdemu z was.. i do usłyszenia na forumTo jak już widziałeś siatki to trzeba było przynajmniej zadzwonić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Tak się zastanawiam po co pisać tutaj o miejscówkach? Czy zanika w Was wędkarze chęć do samodzielnego znajdowania ryb ? Gdzie się podzial instynkt myśliwego? Przecież to jest najpiękniejsze w wedkarstwie, pływać wśród rzeszy głodnych rybiego mięsa wedkarzykow i poszukiwanie ryb. Satysfakcja z udanego połowu na miejscówce namierzonej bez pomocy kolegów jest o niebo lepsza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) To jak już widziałeś siatki to trzeba było przynajmniej zadzwonić!!!Ale gdzie miał dzwonić do PZW?bo to pewnie ich siatki Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Co do siatek . Zdjecie z kwietnia , słabe ale widac kto to spływa rano ze zdobyczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) W tym roku będę często na zbiorniku i dlatego poczekam spokojnie aż się przewinie pierwsza fala i sezon zacznę po 20 . Szanuję swoje zdrowie i w majówkę tam mnie nie będzie .Jeżeli chodzi o ilość wędkujących, nie wiem czy cokolwiek zmieni się do ostatniego dnia sezonu:) A tak z ciekawości wykupiliście pozwolenie na trolling? Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez leszczynski.bp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Z moich wiadomości wynika że ilość wędkujących się zwiększy i to " BARDZO " szczególnie wielu wędkarzy będzie z stolicy . U mnie zezwolenie na trolling jest uzależnione od tego czy da się połowić spinningowo , osobiście nie lubię trollingu ale jeżeli dorożki bęą pływać blisko spinningistów to nie pozostanie nic innego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amfot Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Można spiningować na obszarze wyłączonym z trolingu. Ja właśnie taki mam zamiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Ciężko mi będzie zrezygnować z starego koryta . Jest kilka fajnych miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Witam. Widać było siatki ale napewno były to siatki Pzw. Za bardzo były widoczne ,wogle nie schowane , na patykach jakiś. Ja wykupie troling w czerwcu lub później. Jest to forma wędkowania, byle z głową i zasadami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Rybacy do połowy maja lub czerwca stawiają "tylko" żaki i "tylko" na węgorza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof S. Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 I oczywiście wchodzą w nie tylko i wyłącznie węgorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Żaki stoją co roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Według mapki z netu, zbiornik będzie podzielony bojkami. Mają oddzielać strefę trolingową od "spiningowej". Ktoś wie, czy te bojki faktycznie będą czy będzie to granica umowna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Ma być bojami oddzielone, ale i tak najważniejsze żeby były egzekwowane zakazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Ma być bojami oddzielone, ale i tak najważniejsze żeby były egzekwowane zakazy Z doświadczenia wiem, że "zakazy" od dawna na Siemce nie były egzekwowane i na pewno nie będą. Tu bardziej chodzi o etykę wędkarską niż zakazy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi