kristofer232 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Mi chodziło bardziej o kontrolę przez służby , nawet mi przez myśl nie przeszło że większość będzie się stosować na siemianówce do zasad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Mi chodziło bardziej o kontrolę przez służby , nawet mi przez myśl nie przeszło że większość będzie się stosować na siemianówce do zasad W zeszłym roku sporo osób miało dobre wyniki w trollingu. Aaa, był zakazany.. Służby wiedziały, I co? I nic. Nie łudziłbym się, że w tym roku coś się zmieni, tym bardziej, że trolling jest dopuszczony. Złowisz dużą rybę to ją wypuść i miej nadzieję, że następną osobą, która ją złowi będziesz Ty;) Obawiasz się, że ktoś Ci będzie po zestawach jeździł - jak tak się zdarzy podnieś kotwicę i delikwentowi też przejedź. Nie oczekiwałbym egzekwowania zakazów, kontroli, czy zbyt wiele kultury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof S. Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Pojęcie kultury , przestrzegania wymiarów oraz limitów występuje tu tak ,,często'' jak trafienie 6 w totka.Większość jedzie niestety po rybie białko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur_rt222 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Sezon rozpoczęty nad zalewem wyniki zadawalajace lecz same krótkie brały szczupaki łódek na małym mnóstwo no i widzialem jak koles złapał suma 183 fajna walka no i oczywiscie ryba pływa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Padł jakiś duży szczupak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzik71 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Padł jakiś duży szczupak? Słyszałem o kilku metrówkach i masie sumów. Największy 121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Ja o szczupaku 138... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Hehe ????a tak bardziej miarodajne i na poważnie ? Chwalić się bądź też nie ... takie nasze hobby ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny55pl Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Słyszałem o kilku metrówkach i masie sumów. Największy 121Hmmmm my właśnie wracamy, o metrówkach żadnych informacji nie mamy. Mogę tylko powiedzieć że na małym zbiorniku od rana przez jakieś 3 godz na kilkadziesiąt łódek w zasięgu wzroku efekty bardzo mizerne. Nie dało się zauważyć szamotaniny z podbierakami, tylko jedna walkę z sumem. Po 13.00-14.00 zbiornik prawie opustoszal. Edytowane 1 Maja 2018 przez Leny55pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Ja oczywiście żartuje. Nie byłem dzisiaj i prędko nie będę, ale z tego co słyszałem to cienizna, zresztą jak co roku ostatnio... Taki mamy klimat. Ale cieszy mnie to, w zasadzie klimat tej wody (jeśli chodzi o brania). Mniej ryb na wędce, mniej w zamrażarce. Edytowane 1 Maja 2018 przez beton007 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur_rt222 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 O szczupaku slyszalem max 70cm sumow kilka wyjeli no i dzisiaj też same skróty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi1981 Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Panowie czy ktoś po pierwszych dniach maja powie czy karaś ruszył na płytkiej wodzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Mój pierwszy i nadal żyje. Ok. 125-130cm- miałem metrową miarkę więc wymiar nieprecyzyjny a sumik nie chciał pozować. Po półgodzinnej walce nawet go nie zważyłem ponieważ nie chciałem go gościć na łodzi dłużej niż to konieczne. Jak zjadę wrzucę filmik na Youtube. Polecam zapoznać się z zasadami publikacji zdjęć na forum: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/, w szczeg. pkt. 7: 7. Nie publikujemy zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym obowiązującym w miejscu połowu danej ryby lub naruszających regulamin danego łowiska. Edytowane 4 Maja 2018 przez mario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Witam. Zacznę od tego że na dobre rozpocząłem sezon na Siemianówie. Narazie z wyników to mam 2 króciaki oczywiście dalej w wodzie. Dzisiaj nic mi się nie udało. Widziałem że inni coś tam wyjmowali. Nie wiem zaczynam myśleć że może plecionka fluo którą mam odstrasza hah. A jakie są wasze wyniki ,może ktoś się podzieli .. pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Witam. Zacznę od tego że na dobre rozpocząłem sezon na Siemianówie. Narazie z wyników to mam 2 króciaki oczywiście dalej w wodzie. Dzisiaj nic mi się nie udało. Widziałem że inni coś tam wyjmowali. Nie wiem zaczynam myśleć że może plecionka fluo którą mam odstrasza hah. A jakie są wasze wyniki ,może ktoś się podzieli .. pozdrawiam... Na winę plecionki nie stawiam. Byłem od 01.05 do 05.05 na dużym- dziennie po kilka dobrych godzin biczowania,zmiany miejscówek i średnio jeden, dwa krótkie dziennie + jeden boleń równo 40cm i już!. Z tego co widziałem a widziałem sporo to u innych to samo. Widziałem dwa niewiele ponad wymiar- niestety pojechały zwiedzać ląd i u jednego desperata jednego krótkiego ( kontrola straży)w łodzi na brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Ktoś nie doszukuj się winy w sprzęcie. Okna żerowania są bardzo krótkie przy obecnej pogodzie. Cierpliwości... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Wiem cierpliwość to podstawa,dlatego się nie poddaje i czekam do kolejnego weekendu.. Pozdrawiam. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 W wekendy okna zerowania są zazwyczaj zamknięte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 W tygodniu rzadko jest jak sie wyrwać,trzeba urlop na żądanie brać,albo dobry sposób zwolnienie na kręgosłup i można łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Ja nie mam na szczęście tego problemu. Łatwiej wyrwać mi się że tygodniu niż na weekendzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrodu88 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Karlos85 ja jak zaczynałem rok temu łowić na siemce to 4 wypady calodniowe bez brania zaliczyłem... Teraz coraz lepiej poznaje zbiornik i coraz lepsze wyniki. Więc cierpliwości też łowię na plecionki fluo Edytowane 7 Maja 2018 przez Zdrodu88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Plecionka dla Wędkarza nie dla ryby - nie łykajcie internetowych mitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Tak myślałem,że plecionka nie jest niczemu winna????. Ale końcówkę pomaluje sobie na czarno dla świętego spokoju. A podpowiecie jeszcze ,czy główka 10g do gumy 11cm to jest Oki na te trzy, trzy i pół metra ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos85 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Dobra spadam bo roboty się spóźnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Tak myślałem,że plecionka nie jest niczemu winna????. Ale końcówkę pomaluje sobie na czarno dla świętego spokoju. A podpowiecie jeszcze ,czy główka 10g do gumy 11cm to jest Oki na te trzy, trzy i pół metra ??Zależy jak łowisz, czy z opadu, czy zwijasz jednostajnie. Zależy też jakim wędziskiem operujesz i na jakich sygnałach Ci zależy - obserwujesz plecionkę, szczytowkę, czy chcesz czuć w dolniku:) Ja przy słabym wietrze jak chce wolniej poprowadzić stosuje 5-8 g do gum 10 - 15 cm. Przy silnym wietrze stosuje do tych samych gum główki do 17 g. Najbardziej komfortowo łowi mi się 10-12 g + guma 10 - 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi