Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Już w sobotę w ciągu dnia spadała. Dziwiłem się, że praktycznie całe towarzystwo chciało coś wyjąć ze środka. Ktoś tam zahaczył sandacza, ktoś szczuapaczka. Ja i kolega swoje eldorado znaleźliśmy na płyciznach. Obaj po kilkanaście esoxów, większość to młodzież, ale były też konkrety. Największy 72cm. Policja śmiga fajnym, chyba nowym Isuzu :)

Już w sobotę w ciągu dnia spadała. Dziwiłem się, że praktycznie całe towarzystwo chciało coś wyjąć ze środka. Ktoś tam zahaczył sandacza, ktoś szczuapaczka. Ja i kolega swoje eldorado znaleźliśmy na płyciznach. Obaj po kilkanaście esoxów, większość to młodzież, ale były też konkrety. Największy 72cm. Policja śmiga fajnym, chyba nowym Isuzu :)

To wy na pontonie w dwójkę?

Jeżeli tak to dzięki wam nie spłynąłem tylko z podbierakiem jako przyłów;)

Pozdrawiam

http://www.meteo.pl/php/meteorogram_id_coamps.php?ntype=2n&id=216

Na waszym miejscu bym się tak nie podniecał. Będzie mniej wiało ale i tak wystarczająco mocno żeby większość łódek zdmuchnąć na brzeg do góry kilem.

PS. Ale to jeszcze parę dni to może coś się zmieni. Mam taką cicha nadzieję.

Przez 30 minut możesz edytować swój post

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 1

"Fajnie" że część wędkarzy ostrzegles.. ;)

Gdyby to były kontrole stricte wędkarskie, a szczególnie lądowe(bo te są najskuteczniejsze) to bym nie pisał nic. A tak co najwyżej ktoś może sobie życie uratuje, bo weźmie kapok, rzutkę i czasem gaśnicę. Bo przecież policja na wodzie nawet do bakisty nie zajrzy i na sznurek z wisielcem w toni nie zwróci uwagi. Poza tym patrz bardziej pozytywnie! Mój post mógł spowodować też przepisowe zachowania wśród mięsiarzy :)

Gdyby to były kontrole stricte wędkarskie, a szczególnie lądowe(bo te są najskuteczniejsze) to bym nie pisał nic. A tak co najwyżej ktoś może sobie życie uratuje, bo weźmie kapok, rzutkę i czasem gaśnicę. Bo przecież policja na wodzie nawet do bakisty nie zajrzy i na sznurek z wisielcem w toni nie zwróci uwagi. Poza tym patrz bardziej pozytywnie! Mój post mógł spowodować też przepisowe zachowania wśród mięsiarzy :)

Po takim ostrzeżeniu na pewno będą przepisowo i zgodnie z zasadami łowić , odbiją w tygodniu. Gratuluję bystrości umysłu. 

Byłem od 5.00 do 18.00 i nie słyszałem nic na temat tego suma.

Z tym "ostrzeganiem" na forum to bym też nie przesadzał. Dzisiaj nie było żadnych kontroli. Zresztą, gdyby tam wizja kontroli budziła jakiś strach to by nie było jak jest. A jak jest to wiemy i w zasadzie nawet w zgodzie z przepisami ta woda i tak zostanie spustoszona.

Osobiście uważam, że niestety ale sandacz ze zdjęcia przy obecnej presji i tendencji ma małe szanse doczekać kolejnej jesieni.

post-61668-0-64323400-1538340308_thumb.jpg

• Like 1