Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś kiedyś powiedział że "....nawet cygan sąsiada nie okradnie..." 
Kto okrada tą wodę? Czy te sławne na ustach miejscowych, rejestracje rozpoczynające się na W... czy też sąsiedzi łowiska.
W ostatnich dniach szczupak w rozmaże 45-55 wyszedł na stołówkę i ilość złowionych ryb w tym rozmaże jest przerażająco duża. 
Łowisko jest okradane przez miejscowych , tych którzy są prawie codziennie na łowisku, tych którzy zabierają "tylko dwa komplety dziennie"!
Hipokryzja stałych bywalców Siemianówki jest przeogromna, czytam tu wypowiedzi zbulwersowanych  "sąsiadów" zalewu o ich trosce o zbiornik a sami walą w beret wszystko co popadnie.
Internet jest rajem do zmiany poglądów, szkoda że tylko przed monitorem a na łowisku już nie. 
APEL. Koledzy wędkarze sąsiedzi łowiska którzy jesteście tam codziennie, zwracajcie uwagę na zło, na kradzież, na głupotę. Żaden przepis nie zrobi ze złodzieja praworządnego człowieka, człowiek człowieka zmieni. 

• Like 9

Na Siemianówce nie bywam, ale koledzy owszem ... i jak kumpel spędzający większość życia na wodzie i to od blisko 40 lat, mówi że chyba takiej rzezi jeszcze nie widział, to odszczekuje wszytkie moje wypowiedzi w obronie trollingu.

Polski wędkarz to jednak dzikus i nie zasługuje na normalne traktowanie.

Jestem za zakazem trollingu... nie ideowo, a praktycznie.

• Like 11

Dzisiaj, w zasięgu wzroku naliczyłem 156 łódek pływających. Nie wiem ile łódek było w miejscach, które  były dla mnie niewidoczne...Mniema, że 200 pękło na lekko. Jeszcze tylko 3 lata operatu ...Nadmieniam, że łowię tylko z ręki, żeby nie było, że siebie też dodałem ...

• Like 3

I tak w każdą sobotę i niedzielę - po prostu rzeźnia, hałas, łódka za łódką. co to ma wspólnego z wędkarstwem???. Z okolic  tamy uciekłem w zatokę na płytszą wodę. a tam panowie ćwiczą żywca i blaszkę jeednocześnie. "Pistolety" wpadają do siatki. Za wyspą pod Budami łódka "troluje". W d...ie mając to że tam jest zakaz pływania w trolingu.Na małym zbiorniku przy nasypie kolejowym wystawione żywce. I tu łowi się jednocześnie na spinig. Wymiar nie ma znaczenia. Kilka sztuk małych szczupaków do wora - jest mięcho.

Nie będzie stałych kontroli, będzie tak dalej. Brrr

Na Siemianówce nie bywam, ale koledzy owszem ...

Ty w życiu nie widziałeś tylu łódek na jednej wodzie :P . Jak pojechałem pierwszy raz w dzień powszedni to byłem zdziwiony. Na w dniu na spotkaniu JB to było jeszcze więcej.

• Like 1

To samo słyszałem od jego kumpla z łodzi z krótszym stażem. Raczej o tych samych myślę.

Na Siemianówce nie bywam, ale koledzy owszem ... i jak kumpel spędzający większość życia na wodzie i to od blisko 40 lat, mówi że chyba takiej rzezi jeszcze nie widział, to odszczekuje wszytkie moje wypowiedzi w obronie trollingu.

• Like 1

I to własnie wielu z nas próbuje pokazać .Ludzie głupieją łowiąc 2 ,3 sumy dziennie i do tego sandacze .Oczywiście nie wszyscy.Dzisiaj znowu dostał w łeb szczupak 103 cm, ręce opadają 

• Like 2

Po lekturze tego wątku, wydają się zbędne wszelkie dalsze dyskusje na temat kormoranów, rybaków, sieci, itp.

Chyba wszystko zostało wyjaśnione. :unsure:

A jak tu na forum było narzekanie na rybaków brak ryby na siemianówce,to co ja napisałem.150 łódek po  dwóch wędkarzy  zgodnie z regulaminem kpl. to  około 1 tony ryby dziennie .I to było o szczupaku w trolingu jesiennym.

• Like 3

Dlatego Panie Romanie że Ci "amatorzy rybiego mięsa" rok temu nie łowili sandaczy ... dlaczego ??? Bo zwyczajnie nie potrafili sie do nich "dobrać" .Owszem łowili szczupaki jak wyszły na głebokie jesienia i z ręki i na żywca .A teraz  mają to beretowanie ułatwione bo niestety sandacze na tym zbiorniku bardzko ochoczo biją w trollowe woblery . Ot taka róznica miedzy rokiem obecnym a ostatnim bez trolla :mellow:

Jaskrawy ShadRap rządzi.

Jak tak czytam(z przerażeniem)ten wątek to jedyne proste rozwiązanie to zamkniecie tego zbiornika.

Bez wątpienia dla mnie najbardziej przygnębiający wątek w wieściach znad wody.

Po raz enty potwierdza się że psioczyć na rybaków czasami może i trzeba ale gówno z naszego zasranego wędkarskiego gniazda płynie na wszystkie strony.Katastrofa.

• Like 3

Niestety chodź by każdy z nas staną na głowie to i tak nic nie zmieni, wszystko jest dla ludzi ale niestety mądrych, dwóch panów na dużej drogiej łódce po zlowieniu sandacza " bierz bo zaraz wszystko wylapia i nie będzie sensu jeździć" także dalsze komentarze są zbędne

Edytowane przez wisniowy21

Zakaz zabierania ryb z łowiska i po temacie. Załatwiło by to wszystkie problemy poruszane w tym wątku.

Większość już by nie jeździła, ponieważ się nie opłaca. Zostaliby pasjonaci, mięsiarstwo by odpadło.

Niestety, to nierealne, bo upadło by i nasze kochane PZW,  liczba członków by drastycznie spadła. Im przecież nie chodzi o to żeby były ryby w łowisku, tylko żeby byli członkowie i ich składki. To nic, że w większości wód w Polsce jest bardzo słabo z rybami, ale członkowie są, składki są. A ja mówię sztandar wyprowadzić, już dość tego PRL-u.

• Like 4