Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Ci co trolują, przyjeżdżają po ryby a nie na ryby. Za przyzwoleniem decydentów z PZW - kroją  mięcho bez ograniczeń. Poza tym przepływanie w trolingu  blisko łódek spinningujących i poza akwenem wyznaczonym do trolingu to też już norma.

Ciekaw jestem co na to tzw. PZW ? Przecież na zalewie odbywa się jawne kłusownictwo. Czy tylko dla nich kasa się liczy? A gdzie zasady? 

Pzw nawet nie odpisuje na przedstawione problemy, no ale przecież łaskawie górne wymiary wprowadzili.... tylko zapomnieli( bo na pewno to nie zła wola) o podstawowych gatunkach siemianówki które dostają po głowie w wymiarach które powinno się chronić.

http://hajnowka.policja.gov.pl/po8/kontakt/pos/51367,POSTERUNEK-POLICJI-W-NAREWCE.html

Jest podany mejl, napisz co widziałeś, załącz zdjęcie, najlepiej z nr łodzi napisz jaki przepis złamali inpodpisz sie. Jak Policja dostanie takich zgloszeń kilkadziesiąt na miesiąc to może coś sie ruszy, możesz dodać do korespondencji posterunek w Hajnówce i zarząd okręgu w Białymstoku

• Like 2

Dopiero się zacznie rzeź na szczupaku bo do tej pory siedział w trzcinach, sam znam kilku młodych wędkarzy i ni jak nie da się ich przekonać żeby wypuszczali te większe sztuki mam prawo mogę zabrać ten sam tekst , jak by nie mieli co jeść w domach tylko co to za jedzenie  90cm szczupak , jeszcze dużo czasu minie zanim u młodych zmieni się mentalność. Za dwa lata woda będzie już wolna od tych trollingujących rybaków. 

Trolling kiedysteż był i ryba jednak przetrwała do dziś i jest co łowić ,mam  głownie na myśli dużą ilość okazałego suma i  trochę szczupaka . Owszem jest skuteczny ale jak ktoś potrafi to na żywca też złapie nie mniej . Osobiście łowię karpia w zalewie , ale często mam przyłowy najwięcej suma i niera węgorz.

Ludzie przestańcie straszyć i biadolic przestańcie obserwować innych ludzi przestańcie liczyć łódki i miesiarzy zacznijcie łowić ryby zamieszczać zdjecia opisy z wypraw ćieszcie sie naturą pogodą wolnym czasem i rybami po chyba o to w tym chodzi pozdrawiam wszystkich odpoczywajacych na rybach

• Like 7

własnie o to chodzi, żeby  za rok, dwa  , 5  dalej można było cieszyć się rybami... chyba kolego Kazan czegoś nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumieć.     Jeżeli tego się powstrzyma to  swoim wnukom kiedyś będziemy pokazywali zdjęcia "popatrz wnusiu tak wyglądał żywy szczupak a tak sandacz... "

Jak to się nie straszy czytałem wpisy mówiące o rzucaniu kamieniami , grozbami ale nad wodą bohaterów brak. Wam chyba przeszkadza ilość łodzi,obce rejestracje i ich ilość na slipie,zasobność portfela po łodzi i ryby na agrafkach .

Jeśli łowisz z zasadami - trzymasz się limitów, wymiarów, nie przepływasz obok spinigujących w odległości kilkunastu a czasami kilku metrów, jeśli  nie "trolujesz" po za akwenem do tego przeznaczonym to jesteś w tej małej grupce. Nie ważne jaka rejestracja, jaką kasę wydaje się na sprzęt i łódź. Ważne są zasady. 

• Like 1

Jak to się nie straszy czytałem wpisy mówiące o rzucaniu kamieniami , grozbami ale nad wodą bohaterów brak. Wam chyba przeszkadza ilość łodzi,obce rejestracje i ich ilość na slipie,zasobność portfela po łodzi i ryby na agrafkach .

Kolego przeszkadza ludzka zachłannosc,głupota i jeszcze kilka przymiotników by się znalazło.I tego wszystkiego nie określa województwo czy zasobność portfela.

Pewnie pływasz łodzią za 80 tyś marki tracker albo lund i pakujesz wszystko w te bakisty na ryby z wodą i pompką. Sorry takie skojarzenie po twoim wpisie nasunęło mi się.Znam obce rejestracje łowiące zgodnie z regulaminem,ogarniętych , pływających w trolu ale nie 5m od łodki .Jeżeli ktoś podjeżdża  ogarnięty czyli rozpina się .zdejmuję plandekę wcześniej a na slipie tylko spuszcza łódz to ok. Pozdrawiam mało ogarniętych kolegów z Białostockiego BMW X 3.A TAK NA KONIEC ,RYB NA AGRAFKACH WLEC NIE WOLNO.I portfel tez można zgubic chyba że przypięty na agrafce.Pozdrawiam dozo nad wodą 

Łowię na siemionce od ok 14 lat z rybą bywało i bywa różnie bywały lata super jak też i bez ryby na kiju . Bawmy sie wedkarstwem odpoczywajmy dajmy spokój tym dziadkom niech sobie łowią . Może być tak iz za parę lat i ty nie będziesz w stanie rzucić przynętą a rece będą ci sie trzęsły i wzrok już nie ten i jedyną metodą połowu bedzie troling. Wszystkich twoich ryb nie wyłapią mętnooki. A ty też nie musisz za każdym rzutem mieć rybę. Pozdrawiam i niech te forum w końcu pokaże coś pozytywnego a nie tylko obawy i narzekania. Napiszcie lepiej jakie ryby łapiecie na co jakich ludzi poznaliście na ostatniej wyprawie jak oni połowili pochwalcie się zdjeciami i szacun dla środowiska. Pozdro

• Like 6

Pewnie pływasz łodzią za 80 tyś marki tracker albo lund i pakujesz wszystko w te bakisty na ryby z wodą i pompką. Sorry takie skojarzenie po twoim wpisie nasunęło mi się.Znam obce rejestracje łowiące zgodnie z regulaminem,ogarniętych , pływających w trolu ale nie 5m od łodki .Jeżeli ktoś podjeżdża  ogarnięty czyli rozpina się .zdejmuję plandekę wcześniej a na slipie tylko spuszcza łódz to ok. Pozdrawiam mało ogarniętych kolegów z Białostockiego BMW X 3.A TAK NA KONIEC ,RYB NA AGRAFKACH WLEC NIE WOLNO.I portfel tez można zgubic chyba że przypięty na agrafce.Pozdrawiam dozo nad wodą 

Mylisz się lódkę mam z sport yachtu stara już  na zalewie od kliku nastu lat jestem nie łowię w trollu bo nie lubię ale trollujący koledzy w ogóle mi nie przeszkadzają jak wam tu na forum .

• Like 1