Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie w tym temacie można przeczytać o wszytskim..... żale, skargi,donosy, oskarżenia itd itd....Ale od dłuższego czasu nic o tym co powinno się tu głównie znajdować , czyli o wynikach, rybach.Próżno też szukać jakiś fotek z Wody  :mellow:  a chyba po to jest ten Wątek?

Może czas na zmianę ?

Andrzeju wydaje mi sie, że to jest dobre miejsce na rozmowę o Siemianówce, w tym narzekanie , skargi i żale :)  . Na wrzucanie zdjęć ryb jest miejsce  w innym wątku . Sandacz 2018 Szczupak 2018 itd. ;)

• Like 3

Andrzeju wydaje mi sie, że to jest dobre miejsce na rozmowę o Siemianówce, w tym narzekanie , skargi i żale :)  . Na wrzucanie zdjęć ryb jest miejsce  w innym wątku . Sandacz 2018 Szczupak 2018 itd. ;)

Jest także wątek "Gotujemy" w którym można się podzielić przepisem na suma w berecie...

Spokojnie Panowie! Rybki jest FULL, wszystkim wystarczy!  :P

Dodatkowe 200 łódek w trolu problemu żadnego nie sprawi ,rybka jest nie do przebrania.

Ptactwo wodne wszelakie na bieżąco uzupełnia braki, bombardując w locie drapieżnym narybkiem ????

Pzdr.

• Like 2

Dodatkowe 200 łódek w trolu problemu żadnego nie sprawi ,rybka jest nie do przebrania.

Ptactwo wodne wszelakie na bieżąco uzupełnia braki, bombardując w locie drapieżnym narybkiem

Pzdr.

Adaś, pod warunkiem, że nie ziści się "czarny scenariusz" i za 2 lata sam sandacz na Siemianówce nie zostanie, bo takie krążą prognozy... :(  Jak Czebaczek Amurski, będzie miał tarło po 3-4 razy w roku... Nie ma szans tego przebrać :o

P.S. Jaki w tym roku najlepszy wynik wykręciłeś? 30 pękło?

Edytowane przez Maciek_7
  • Like 1

Tego właśnie się obawiam,już teraz strach wodę wiosłem zamielić, czepiają się jak piranie,bywa że po 2-3 sztuki wiszą uczepione kłami na jednym pagaju.

W ostatni weekend wpłynęliśmy w takie miejsce,gdzie wyrwać wiosełko z sandaczowego pyska samemu było nie sposób.

30 sztuk to po pijaku i z zamkniętymi oczami????

• Like 2

Tego właśnie się obawiam,już teraz strach wodę wiosłem zamielić, czepiają się jak piranie,bywa że po 2-3 sztuki wiszą uczepione kłami na jednym pagaju.

W ostatni weekend wpłynęliśmy w takie miejsce,gdzie wyrwać wiosełko z sandaczowego pyska samemu było nie sposób.

30 sztuk to po pijaku i z zamkniętymi oczami????

To i tak mieliście furę szczęścia! Stary, ja już słyszałem o dwóch łajbach pogryzionych. Chłopaki ledwo do brzegu się dostali. Ja już postanowiłem, że na przyszły rok zmieniam na aluminium, bo nie ma żartów.

Co do ryb to my ostatnio nie dobiliśmy do 30, chyba na 28 się skończyło, ale co dziwne ze 30% króciaków było.

A może wstawiłbyś jakieś zdjęcie na zachętę dla tych, którzy jeszcze nie zdecydowali się odwiedzić zbiornika?

Ee,nie ma się czym chwalić ,sandacze z Siemionki poniżej 90cm to nie ryby.

Gumofilce na dorożkę większe wyciągają.

Z tego co mi wiadomo to udało Ci się delikatnie przekroczyć tą magiczną barierę, więc jednak może warto się pochwalić?!  B) Nie martw się, łódek nie przybędzie...

Edytowane przez Maciek_7

Rano nie brały a wieczorem już przestały. Mieliśmy taki przypadek, ze ogromny szczupak zaatakował śrubę naszego silnika. Była z miękkiego aluminium i odgryzł jeden płat, silnik dostał bicia. Nieszczęścia chodzą parami i w momencie ataku szczupaka koledze siedzącemu przy silniku, ząb owego szczupaka utkwił w oku. Zamiast łowić spędziliśmy czas na izbie przyjęć w Hajnówce. Pamiętajcie, ze ze względu na ogromne ryby należy siedzieć przy silniku w okularach nawet w pochmurne dni a śruba silnika najlepiej jednak z nierdzewki. To jednak Siemianowka.

• Like 13

z

Moja Zona ma szklane korale. Mogę Twojemu koledze jedną szklaną kulkę sprzedać... za litra!

Dzieki za miłe słowa, ale jakoś musimy przeżyć ta dzisiejsza porażkę. Jeden z trolingowcow zaproponował ster od woblera jaxona karasia, pasuje idealnie, wiec kolega zadowolony. Mimo wiatru w oczy jutro lowimy dalej.

Edytowane przez ArturK
  • Like 1

Jak tak dalej pójdzie to legendy o krwiozerczych sandaczach z Siemianowki przebija te o zegrzynskich potworach ...

:D

Na przyszły sezon, na siemianowskie wampiry przygotowałem blachy ze srebra i gumy nasączane czosnkiem. Na zegrzyńskie potwory natomiast, nowe zaklęcia i eliksiry wiedźmińskie. Edytowane przez rower26