Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja z wczoraj jest taka że po brzegach już polapane temperatura wody od 0.7 do 1.9 . Więc tylko dotknąć i skończy się żeś pomników przyrody .chyba że przestawia się na Łódź podwodna ????myślę że jutro już będzie cała zamarznięta .

• Like 1

Przez cały czas biadolić o tym złym trollingu o tych sandaczach , sumach wytarganych już w zamrażarkach , myślicie że ci ludzie to czytają i się tym przejmują ? nie mają to w d.... i mieć będą w przyszłym roku i nic z tym nie zrobimy taka już mentalność tych ludzi , przez ten trolling to ludzie zapomną jak się wędkuje z ręki . Zacznijcie pisać o czymś już innym bo co kto poruszy temat trollingu  , miesiarstwa to sie zaraz wszyscy rozpisują w temacie to już o niczym innym nie ma co pisać? 

• Like 5

Przez cały czas biadolić o tym złym trollingu o tych sandaczach , sumach wytarganych już w zamrażarkach , myślicie że ci ludzie to czytają i się tym przejmują ? nie mają to w d.... i mieć będą w przyszłym roku i nic z tym nie zrobimy taka już mentalność tych ludzi , przez ten trolling to ludzie zapomną jak się wędkuje z ręki . Zacznijcie pisać o czymś już innym bo co kto poruszy temat trollingu  , miesiarstwa to sie zaraz wszyscy rozpisują w temacie to już o niczym innym nie ma co pisać? 

Niektórzy ,znani mi przynajmniej z widzenia, czytają to.

Na pewno się tym nie przejmują i mają to w d...e i mieć będą też w przyszłym roku.

Wielu z nich nigdy nie łowiła z ręki,ani na żadnym innym niż Siemianówka łowisku.

Wyniki przez nich osiągane przed dopuszczeniem dorożki oscylowały w okolicach 10-20% obecnych.

Spore grono z nich,w poprzednich latach łowiło na żywca.Uznali ,że jednak można szybciej,więcej i większych ,w bardziej atrakcyjnym asortymencie gatunków wytargać na dorożkę.Jak widać i słychać okazało się to prawdą :(

Zalew Siemianówka z legalnym tzw.trollingiem i co najważniejsze brakiem kontroli ,okazał się dla tej bardzo licznej grupy łowców wędkarskim rajem na ziemi.

Pozdrawiam Tomi B)

• Like 3

I za 3 lata nie będzie trollingu i sie okaże że połowa ludzie nie umie wędkować i znowu w sklepach wędkarskich zacznie brakować karasi a woblery przestaną schodzić . Przestańmy pisać o tej patologii bo nic to nie zmieni są inne przyjemniejsze tematy , pokażmy że można złowić piękną rybę i jej zwrócić wolność . Ja sam czasami zabiorę jakąś rybę są to śladowe ilości przy tym co złapię,  już w rodzinie mam takich co mnie za durnia maja bo jak nie ty to inni zabiorą itp już słuchać nie dam rady a jak pytają czy coś złapałem to mówię za duża była :)  Mam nadzieję że jeszcze w tym roku uda się jakiś wypad zorganizować :) 

• Like 2

I za 3 lata nie będzie trollingu i sie okaże że połowa ludzie nie umie wędkować i znowu w sklepach wędkarskich zacznie brakować karasi a woblery przestaną schodzić . Przestańmy pisać o tej patologii bo nic to nie zmieni są inne przyjemniejsze tematy , pokażmy że można złowić piękną rybę i jej zwrócić wolność . Ja sam czasami zabiorę jakąś rybę są to śladowe ilości przy tym co złapię,  już w rodzinie mam takich co mnie za durnia maja bo jak nie ty to inni zabiorą itp już słuchać nie dam rady a jak pytają czy coś złapałem to mówię za duża była :)  Mam nadzieję że jeszcze w tym roku uda się jakiś wypad zorganizować :)

Darnok, mam to samo  ;)  widzą duże ryby ale tylko na zdjęciach ,filmach...I biadolą.Czasami na odczepne teściowa dostanie 60taka, a na pytanie dlaczego nie ten duży słyszy " W świniaczka wolisz 100kg czy stara maciorę 250"...Pozdrawiam 

Moja teściowa dostanie jak teść złapie :) a też nauczyłem że max 60cm powyżej nie ma prawa zabrać i starszego człowieka da się nauczyć etyki wędkarskiej:).

Podobnie mam ze swoim Tatem. Też niby z pokolenia co raczej wszystko zabiera, a jak złowił metrowego szczupaka to nie trzeba było namawiać do wypuszczenia. Nie weźmie większej ryby i żadnego bolenia ;) Jednak się da.

Są wyjątki. W ubiegłym roku spotkałem starego znajomego z Białegostoku. Zapalony wędkarz, splawikowiec. Wybrał się z kolegami na szczupaki. Ogólnie zabija ryby i tego dnia też zabil- dwie 60tki. Zlowil również szczupaka 108 i wypuścił bez zajekniecia. Powiedział mi, że szkoda było by mu zabić tak piękna rybę. Wśród ludzi którzy beretuja większość ryb, są również tacy, którzy szanują okazy. Szkoda tylko, że jest ich tak mało.

Są wyjątki. W ubiegłym roku spotkałem starego znajomego z Białegostoku. Zapalony wędkarz, splawikowiec. Wybrał się z kolegami na szczupaki. Ogólnie zabija ryby i tego dnia też zabil- dwie 60tki. Zlowil również szczupaka 108 i wypuścił bez zajekniecia. Powiedział mi, że szkoda było by mu zabić tak piękna rybę. Wśród ludzi którzy beretuja większość ryb, są również tacy, którzy szanują okazy. Szkoda tylko, że jest ich tak mało.

Andrzej jak z lodem na siemce masz jakieś informacje bądź sam wiesz ?

I naprawdę wiek nie ma znaczenia znam młodych co zabiorą wszystko i ni jak nie da się przemówić im do głowy , zastanawia mnie jedno często widuję te same łódki tych samych ludzi a bywam czasami i 4 razy w tygodniu co ci ludzie robią z tymi rybami ? przejeść tego się nie da, chyba że się mylę ale ile można jeść rybę, na handel to raczej słaby biznes biorąc pod uwagę koszta jakie się ponosi. 

Z innej beczki doszły mnie słuchy o szczupaku 120+ złapanym niedawno może ktoś coś wie? 

Słuchy kraza i o rybach 130+. Nie znam niestety żadnego wiarygodnego faktu zamówienia ryby 110+, pomijając tego szczupaka co zlowil kolega Tomi'ego. Wędkarze lubią koloryzowac... dotyczy to chyba nas wszystkich :-) Ostatnio jednal jak bylem polowilem bardzo grubo, nie mniej ryby pow. 1m nie miałem. Napaja to jednak optymizmem, że pośród setek łódek stoją jeszcze grube ryby.

Co do lodu to sam jestem ciekaw ;-)

Edytowane przez beton007