Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

100 łodzi srednia 2 osoby 100*4= 400ryb *30 dni 1200ryb średnia legalnie wywiezionych ryb.Przy dużej presji, to i kontrole niewiele wniosą, bez samoograniczenia. W grudniu to i z 2000tys ocaleje i to tych największych

Rybę ma każdy prawo zabrać i to jest jak najbardziej normalne, policz sobie średnio ile sumy zeżrą które pływają 24/dobę codziennie.

• Like 1

Kolego Czocho, to forum propaguje zasadę C&R, ale myślę, że "większość" udzielających się w tym wątku, zabiera limit  po każdym wyjeździe. A tutaj chodzi o to, by te ryby rosły i dawały radość w kolejnych latach...Narzekanie nic nie zmieni, trzeba po prostu zacząć od siebie...

Zacytuje bardzo mądre słowa " Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem"...

Edytowane przez Werem

Ryby w tym wątku to już ze 30 stron nikt nie wrzucił... ????

To może ja wrzucę. :ph34r:

Pierwsza i ....jedyna ryba złowiona w ciągu trzech wypadów na te renomowane łowisko.

Żaden okaz ,tym bardziej że na pokładzie tej łódki był fotografowany szczupak 115,prezentowany wcześniej w tym wątku.

Sandaczyk złowiony chyba przypadkiem,bo nie potrafię łowić :(,choć po złowieniu myślałem że tylko przypadkiem... nie złowiłem więcej :) .

a15800923c56f46bmed.jpg 9bc11c271448a3c1med.jpg c85b71a60a59a1a3med.jpg

5dfdc038697216cbmed.jpg

cbee01b25c6ef392med.jpg

Kolego Czocho, to forum propaguje zasadę C&R, ale myślę, że "większość" udzielających się w tym wątku, zabiera limit  po każdym wyjeździe. A tutaj chodzi o to, by te ryby rosły i dawały radość w kolejnych latach...Narzekanie nic nie zmieni, trzeba po prostu zacząć od siebie...

Zacytuje bardzo mądre słowa " Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem"...

Jurek, podejrzewam że w Twoim myśleniu jest duuuużo prawdy -niestety :(

Pozdrawiam Tomi B)

• Like 6

Niedawno w TV był program z USA o zarybianiu z samolotu. Tam padły mądre słowa o tym, że duża część wędkarzy zabiera złowione ryby, ale świadomość zarządcy wód sprawia, że dzięki ponoszonym (dużym) kosztom w gospodarkę akwenami ma duże wpływy z opłat za wędkowanie a a z kolei wędkarze dzięki regularnym, obfitym zarybieniom nie odczuwają aby łowisko było wyjałowione! Z wypowiedzi o "zabieraniu" ryb biło wręcz zadowolenie z tego, że jego żywiciele czyli wędkarze wyjeżdżają zadowoleni! Nasz PZW natomiast swoją polityką szczuje nas przeciw sobie ściskając naszą kasę tak mocno, że tylko to co wycieknie "między palcami" idzie na symboliczne zarybienia! Złów i wypuść idea piękna tak jak np. oddawanie krwi, ale nikt nie śmie ganić tych, którzy jej nie oddają- tak samo winniśmy podchodzić do siebie wzajemnie.

• Like 7

Jak by każdy z Nas nie opłacił składek przez jeden sezon to te kur.. z pzw by oszaleli i sami zaczeli by myśleć i chodzić za nami co by tu poprawić a pomyślcie jak nie płacić ze 2 sezony hue hue.sami dajemy się wykorzystywać a w nagrodę coś tam zarybią z resztek naszych pieniędzy albo łaskawie zrobią górne wymiary.na siemianówe jeździm długo i od zawsze wtykamy wszystkim mięsiarzom młodym starym i garbatym.i dalej kur.. nie wiem jak można wpierdal.. mięso z siemianówki nabite chemia i benzą.

• Like 1

Wielce szanowny @Sumito.

Bardzo fajnie, że zechciałeś się wypowiedzieć na naszym forum. Zechciej zapoznać się z obowiązującymi tu zasadami:

http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/

W przyszłości zapraszamy do zabierania głosu w dyskusjach na interesujące Cię tematy, zechciej jednak powstrzymać swój język, promujemy tutaj bardziej kulturalne formy ekspresji. Rację ma ten, kto rozsądniej argumentuje, a nie ten, który więcej bluzgów w swej wypowiedzi zamieści...

• Like 2

Ja wiem ja wiem kolego ale tak czytałem parenascie stron i co strona to samo.nie pisze za dużo ale tu na zalewie sytuacja i mnie dotyczy tyle że ja wiem że nic się nie da zrobić poza właśnie "ty ku..o ile żeś ryby już nabrała,wypuszczaj bo zatopim zara" nie świrujem tak jest jak pływamy (niebieska nieduża łódka)no chyba że bez kitu zrobim ogólno polski strajk nie płacenia składek bo w głowach ludziom nie bedziem grzebać bo samo tłumaczenie nic nigdy nie dało i nie da.ameno

Wielce szanowny @Sumito.

Bardzo fajnie, że zechciałeś się wypowiedzieć na naszym forum. Zechciej zapoznać się z obowiązującymi tu zasadami:

http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/

W przyszłości zapraszamy do zabierania głosu w dyskusjach na interesujące Cię tematy, zechciej jednak powstrzymać swój język, promujemy tutaj bardziej kulturalne formy ekspresji. Rację ma ten, kto rozsądniej argumentuje, a nie ten, który więcej bluzgów w swej wypowiedzi 

święta racja  :)

choć ja człowieka rozumiem, czasami mi samemu się ciśnie do gardła niejeden k..... na pzw, ale zagryzam wargi  :D  na razie  ;)

To jest realne ale bardzo trudne do ogarnięcia, to jest recepta na przyszłość!!jak chcesz coś kupić dla siebie to kupujesz to co ci odpowiada i jest dobre, pzw jest bardzo nie dobre i należało by tego nie kupować.prawda że proste,to teraz trzeba tylko myśleć jak to urealnić