Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Może, wywołam gównoburzę, ale chcę nawiązać do filmu, umieszczonego przez Radka. Ekipa "foxa", kręciła go na Siemianówce. Niby wszystko z rozmachem, ale.... Dwie łódki na wodzie. W jednej ekipa promująca "foxa", w drugiej ekipa, która wszystko kręci... Nic nie byłoby w tym dziwnego, gdyby na łódce "reżysera", były tylko osoby odpowiedzialne, za film...A tu, niestety zoonk. Jest Pan lub Pani operator i dwóch spinningistów, którzy "pomagają" nagrać film, dla "super" testerów "foxa". Fajnie było widzieć szczupaka, który był przekazywany z łódki do łódki, aby złapać kadr...Nadmienię, że zdjęcia z tym samym szczupakiem, zrobiło dwóch "testerów", tylko z inną gumą...Wiem, reklama dźwignią handlu... Ale,czy dla Naszej wody też...Śmiem wątpić :bighair:

Jestem pod wrażeniem...Też bym się pochwalił takim "wydarzeniem" w swoim życiu... :lol:

No co ty :), serio ? Przecież nic szczególenego w tym filmie się nie dzieje, kilka małych sandaczy, krótki(e) :) szczupak (i) :). Poza tym muszę pochwalić operatora kamery i montażystę. 

• Like 1

Może, wywołam gównoburzę, ale chcę nawiązać do filmu, umieszczonego przez Radka. Ekipa "foxa", kręciła go na Siemianówce. Niby wszystko z rozmachem, ale.... Dwie łódki na wodzie. W jednej ekipa promująca "foxa", w drugiej ekipa, która wszystko kręci... Nic nie byłoby w tym dziwnego, gdyby na łódce "reżysera", były tylko osoby odpowiedzialne, za film...A tu, niestety zoonk. Jest Pan lub Pani operator i dwóch spinningistów, którzy "pomagają" nagrać film, dla "super" testerów "foxa". Fajnie było widzieć szczupaka, który był przekazywany z łódki do łódki, aby złapać kadr...Nadmienię, że zdjęcia z tym samym szczupakiem, zrobiło dwóch "testerów", tylko z inną gumą...Wiem, reklama dźwignią handlu... Ale,czy dla Naszej wody też...Śmiem wątpić :bighair:

To fakt - akcja pod Budami za wyspą gdzie po złowieniu szczupak "przechodzi" z łódki do łódki po czym zostaje podpięty, wyrzucony do wody wraz z przynętą w pysku po to aby dokręcić następny hol. Tylko nie pomyślano że całą akcję widzieli wędkujący w pobliżu. Trochę więc trochę  lipy jest :) :) :)

Edytowane przez focus224

To fakt - akcja pod Budami za wyspą gdzie po złowieniu szczupak "przechodzi" z łódki do łódki po czym zostaje podpięty, wyrzucony do wody wraz z przynętą w pysku po to aby dokręcić następny hol. Tylko nie pomyślano że całą akcję widzieli wędkujący w pobliżu. Trochę więc lipy jest :) :) :)

Hehe, czyli nadal mam dobry wzrok, jak na swój wiek... :angry: 

Kolego Werem wzrok mówisz dobry jednak zgryźliwość już się wdziera, nie życzę sobie złośliwości w moim kierunku.

Nie da się wody zamknąć i mieć na własność, może lepiej pokazać film że wędkarstwo nie tylko do pozyskiwania mięsa służy.

• Like 2

Łowiłem tylko raz w Życiu na tym zbiorniku ale ślędzę ten wątek od jakiegoś czasu...Będąc tam dwa dni widziałem tylko jedno...chęć zberetowania wszystkiego co się da przez 90% wędkujących..Potwierdziły to rozmowy z kolegami po kiju....Widzę że to samo niektórym udziela się i tu na forum  ;)  Wszystko tylko dla Siebie...Chłopaki "zrobili" naprawdę Spoko film na poziomie, który z przyjemnością się ogląda.Wiadomo poszły przy tym większe nakłady ale zamiast cieszyć sie że pokazali tą piękną "waszą" wodę to naskakujecie na nich z pazurami zazdrości  :P ...Woda jest rybna i nic jej nie zabije jeśli zostanie zniesiony trolling... 

• Like 2

Nie trolling, tylko ludzie pustoszą zbiornik którzy nie przestrzegają regulaminów. Wyższe kary i przede wszystkim konsekwencja w ich nakładaniu i zakończy się temat.

Każdy powinien mieć prawo do dowolnej dozwolonej metody połowu, tylko ma to być zgodne z prawem.

Najprościej wyeliminować konkurencję, a powinno się eliminować tych którzy nie przestrzegając prawa.

• Like 3

limity są zbyt duże a trolling tylko w tym pomaga, jak policzysz 400 osób dziennie na wodzie i z brzegu x limit wychodzą ogromne liczby. np sandacza rocznie może wyjechać legalnie 144 000 sztuk (400 osób x 2 sztuki x 180 dni), tak samo szczupaka i 72000 sztuk suma.

do tego w 2019 nadal część zbiornika wyłączona jesz trollingu http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/14/cms/szablony/21174/pliki/troling.jpg ważne aby tego pilnować przez odpowiednie służby

• Like 1

Jeśli tak rzeczywiście było, to jest to obrzydliwe i zamiast reklamy wyszła niezła wtopa dla Foxa... :(