Werem Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 limity są zbyt duże a trolling tylko w tym pomaga, jak policzysz 400 osób dziennie na wodzie i z brzegu x limit wychodzą ogromne liczby. np sandacza rocznie może wyjechać legalnie 144 000 sztuk (400 osób x 2 sztuki x 180 dni), tak samo szczupaka i 72000 sztuk suma.do tego w 2019 nadal część zbiornika wyłączona jesz trollingu http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/14/cms/szablony/21174/pliki/troling.jpg ważne aby tego pilnować przez odpowiednie służby Marcin, co do trollingu...Fakt, jest akwen wyłączony pod spinningowanie, ale dziwnym trafem, boje które zostały ustawione zgodnie z ustaleniami, przed sezonem, dziwnym trafem wraz z trwaniem trollingu, same dostały nóg...Oczywiście na niekorzyść łowiących z ręki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus224 Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Marcin, co do trollingu...Fakt, jest akwen wyłączony pod spinningowanie, ale dziwnym trafem, boje które zostały ustawione zgodnie z ustaleniami, przed sezonem, dziwnym trafem wraz z trwaniem trollingu, same dostały nóg...Oczywiście na niekorzyść łowiących z ręki.Dopowiem że akwen wyłączony z trollingu był tylko na mapcie w jpg. . W rzeczywistości można było spotkać "trolujących" i tam. Wbrew przepisom, zasadom. Edytowane 19 Lutego 2019 przez focus224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 O kolega Werem nawet nie jest złośliwy, widocznie tylko ja miałem taki"fart" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Witam wszystkich, Był ktoś może na zalewie w ten weekend? zakładam, że już lodu nie ma W weekend bym wyskoczył wypróbować nowe sprzęty i może jakiegoś okonka wydłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Byłem dzisiaj...lodu nie ma...Woda zimna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Wczoraj na zalewie przy tamie pierwszą łódkę już widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Jazie z trola biorą pod tamą pewnie TENIA jest czujna . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Zalew zaj....ny siatami....zaczął się okres tzw. " odłowów kontrolnych " ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Górny wymiar na KARASIA I WZDRĘGĘ .ROZ...........JEBAĆ TEN TWÓR PRLU.PZW TRAGEDIA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 ...........ROZ...........JEBAĆ TEN TWÓR PRLU......... Co do zapory pełna zgoda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupiniak Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Heja. Byłem wczoraj na zalewie zrobić mały rekonesans. Oprócz mojej łódki były jeszcze dwie, Teni nie widziałem ale nie byłem też przy tamie. Z kumplem nastawiliśmy się na pasiaki. Próbowaliśmy na boczny i normalnie na główkę. Wynik zero....... :/ Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupiniak Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Na zalewie pełno żaków a w nich zdechłych ryby. Co to ma być w ogóle? Jest tego mnóstwo. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Tak PZW tłumaczy odłów tarlaków. Kłamią w żywe oczy. Szczupak już dawno po tarle.I tak nikt nic im nie zrobi bo to państwo w państwie. PS. A wielu walczy o zakaz trollingu, wprowadzanie wymiarów górnych i to ludzi związanych z klubami wędkarskimi nastawionymi na sport i PZW( a tu nie wszyscy). "...widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie..." - tym cytatem skomentuję sytuację. Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez bho70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 ....skurwysyny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Dzierżawcy wód czy PZW fakt robią takie odłowy tarlaków, często w skrzydła żaków zaplątują się ryby.Żaki służą do odłowu żywej ryby, zostały wymyślone na węgorze i stada leszczy. Nie podoba się to nam wędkarzom ale niestety tym dzierżawcom się kasa musi zgadzać.I odławiają te ryby/ tarlaki itp czy to się nam podoba czy nie.Myślę że jak nawet pozwolenia były by po 1000 zł i wszyscy wędkarzy by je uczciwie płacili to właściciele wód dalej prowadzili odłowy na wodach, że niby kontrolne/ dla tarlaków itp.A swoją drogą w dzisiejszych czasach odłowy kontrolne bzdura, są sonary 3d, potężne echosondy kamery podwodne i wiele innych nie są już potrzebne takie odłowy po których ryba zazwyczaj jest wymęczona i nadają się tylko na kotlety a nie do wypuszczenia. Problemem mogą być choroby ryb i pasożyty itp. tutaj nie mając ryby w ręku i beż jej pocięcia na kawałki nic nie zbadamy., a takie badania też są prowadzone na wodach. Nie wspominam też o badaniach jakości ody i jej składu bo to podstawa, nie każda ryba dobrze czuje się w każdej wodzie, czasem niektóry ryby migrują wiele kilometrów by znaleźć odpowiednie warunki dla siebie, wystarczy niewielka zmiana w składzie wody by mieszkańcy wód nie miel i dobrych warunków bytowych. Często wiosenne powodzie i ulewne deszcze latam sprawiają że nasze zbiorniki wodne wzbogacają się o całą tablicę Mendelejewa jaką rolnicy wylewają na pola na swoje uprawy.Dlatego śmieszą mnie czasem zakazy pływania na silnikach spalinowych bo nie ekologicznie ( no chyba że strefa ciszy).Wracając do fajnej Siemianówki szkoda tej wody, zbiornik poddany był potężnej presji wędkarskiej wyjechało z wody setki tysięcy ryb, a jak pamieć mnie nie myli wiele tak ten zbiornik ożywał po kryzysach mienionej epoki, więc miejcie pretensje tylko do siebie i swoich kolegów wędkarzy, którzy wywieźli i zjedli wasze ryby, a nie do dzierżawcy/ właściciela wody ?? Z tych pozwoleń to kasy na paliwo dla strażników by ledwo starczyło nie mówiąc o solidnych pensjach dla nich. Bo co on możne każdego z was za rękę nie będzie trzymał i zaglądał co wy tam robicie. jak upychacie 6 sandacza do bakisty ale się już nie mieści bo ogon wystaje Chcielibyście penie mieć kontrole przed wypłynięciem na ryby, na wodzie i oczywiście po powrocie na brzeg. Bo tylko tak udało by się ludzi nauczyć prawidłowego i etycznego postępowania. Dlatego pozwolenia też powinny mieć limity dzienne miesięczne i roczne na liczbę licencji. A nie niech wszyscy przyjedzie 600 łodzi po 3 wędkarzy x 3 ryby liczby mówią same za siebie. 1 - 2 sezony i po zbiorniku.Więc Panowie szybko na ryby bo jutro może ich tu po prostu nie być. P.S.Ryby są zawsze tylko my ich nie potrafimy łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Ciekawi mnie czy ktoś widząc zaistniałą sytuację zadzwonił do PZW i zgłosił problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Ciekawi mnie czy ktoś widząc zaistniałą sytuację zadzwonił do PZW i zgłosił problem? Jaki problem ? PZW nie widzi problemu wszystko jest robione LEGALNIE a że jakieś tam rybki się zapłaczą to po prostu taki mamy klimat ...tak zwane ryzyko zawodowe migrujących ryb . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Jaki problem ? PZW nie widzi problemu wszystko jest robione LEGALNIE a że jakieś tam rybki się zapłaczą to po prostu taki mamy klimat ...tak zwane ryzyko zawodowe migrujących ryb . To jest stanowisko PZW? Usłyszałeś to w słuchawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Jak dobrze widzę na zdjęciach to sprzęt jest nieoznakowany więc można go pociąć albo lepiej zgłosić strażnikom czy policji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupiniak Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Jak dobrze widzę na zdjęciach to sprzęt jest nieoznakowany więc można go pociąć albo lepiej zgłosić strażnikom czy policji.Kolego jest oznakowany nie zrobiłem tylko zdjęcia z napisem. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Nawiązując do odłowu tarlaków może chcą pozyskać tylko kawior a ryby wypuścić .....żenada ,a ja się w .....wiam że doszły mnie słuchy ,bo moich stronach ktoś na spina skłusował jednego szczupaka 5,20 kg wagi ,jak na Pilicę to naprawdę dobry wynik (ja takiego nie złowiłem przez 20lat bynajmniej na tej rzece ),znam cwela i ma ode mnie w łeb jak tylko go spotkam przy najbliższej nadażającej się okazji ,po prostu ręce opadają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Moze nie wszyscy słyszeli ale moze być jeszcze lepiej.....z pomostu sie połowi https://bia24.pl/kategorie/wiadomosci/dwukilometrowy-pomost-po%C5%82%C4%85czy-port-w-bondarach-na-zalewie-siemian%C3%B3wka-z-pla%C5%BC%C4%85-rudnia.html?fbclid=IwAR3KZsVgYWlbprFzKzG85arFhYhVi_kw1FWoVZdV85FtgRqLql8N__OunEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.t Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Moze nie wszyscy słyszeli ale moze być jeszcze lepiej.....z pomostu sie połowi https://bia24.pl/kategorie/wiadomosci/dwukilometrowy-pomost-po%C5%82%C4%85czy-port-w-bondarach-na-zalewie-siemian%C3%B3wka-z-pla%C5%BC%C4%85-rudnia.html?fbclid=IwAR3KZsVgYWlbprFzKzG85arFhYhVi_kw1FWoVZdV85FtgRqLql8N__OunEAI bardzo dobrze , im więcej turystów i zwiedzających to przyciągnie tym mniej miejsca na patologię będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 I bardzo dobrze , im więcej turystów i zwiedzających to przyciągnie tym mniej miejsca na patologię będziehehehh masz racje bedzie tylko lepiej,patologia odpusci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Będzie na kogo zwalić że Panie tu nie ma ryb kiedyś to były .A patologia będzie miała zbyt na białko prosto z łódki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi