Osin Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Czy nad Siemianówką są wypożyczalnie łódek w normalnych pieniądzach? A może ktoś ma swoją do wypożyczenia na sobotę?Będę z rodzinką w okolicy a brak miejsca w samochodzie na swój ponton, proszę info na priv Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) https://www.extremewater.pl/ ... tam dzwoń maja łodki z silnikami. Koledzy brali romane z 5km Edytowane 5 Września 2019 przez Krystianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 https://www.extremewater.pl/ ... tam dzwoń maja łodki z silnikami. Koledzy brali romane z 5kmDzięki, może się skuszę, ale wolał bym łódkę za 20/30 i swój silnik zabrac[emoji16] Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Grzybek 38 częściej zaglądaj na zbiornik ale nie w godzinach 8-15.Kilka nocek nad brzegiem zbiornika a może i ty coś usłyszysz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Wniosek jest tylko jeden. Siemianówka to ostoja patologii wędkarskiej i obojętniaków.Patologia kłusuje, stawia siaty, spływa z kompletami kilka razy dziennie zabija nie wymiarowe a obojetniacy widza to wszystko i nie reagują!Czytam tu wypowiedzi trochę sarkastyczne wędkarzy którzy są w zarządach kół. Działają w PZW a często też mówią o sobie "to my uchroniliśmy Siemianówkę od siat". Internet szumi o Siemianówce jako matecznik nie etycznych wędkarzy. Na pytanie do policji ile miała zgłoszeń o łamaniu prawa na Siemianówce odpowiadają jedno góra dwa w miesiącu. Pytając PZW w Białymstoku słyszy się raczej że ktoś dzwonił że "zapewne jest jakaś choroba w zalewie bo duże szczupaki nie biorą" a o łamaniu prawa cisza.Pozwalacie na to koledzy działacze i stali bywalcy to nie narzekajcie. A jest tu na forum kilka osób które są tam prawie codziennie i to od wielu lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 I tu się mylisz kolego zwracam zwracałem i zawsze będę zwracał uwagę a nie raz podpływają koledzy z państwowej oraz społeczni po moich telefonach tylko nie z białego ale siedleccy którzy łowią na zbiorniku i sa za 5min a nie za godzinę albo jak ty napisałeś nie mają zgłoszeń, Dwa lata temu myslałem że będe miał sześć kapci bo dzień wcześniej zwróciłem uwagę że łowią na dwie żywcówki i jeszcze spinningują .Kolega z państwowej pojawił się za 2 min i pouczył klientów a rano spotkaliśmy się na slipie wodując łódź.Myślałem że się odegrają bo słyszałem jak powiedzieli ciekawe gdzie się woduje.Tak więc reagować będe a w tym roku mam jeszcze jeden argument GÓRNY WYMIAR OCHRONNY,i jak słyszę od ludzi nad woda że spływa ktoś z sandaczem powyżej 80+ i ja mówię o górnym to ludzie patrzą się na mnie jak na kosmitę .Panowie więcej szumu na temat GÓRNEGO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 I tu się mylisz kolego zwracam zwracałem i zawsze będę zwracał uwagę a nie raz podpływają koledzy z państwowej oraz społeczni po moich telefonach tylko nie z białego ale siedleccy którzy łowią na zbiorniku i sa za 5min a nie za godzinę albo jak ty napisałeś nie mają zgłoszeń, Dwa lata temu myslałem że będe miał sześć kapci bo dzień wcześniej zwróciłem uwagę że łowią na dwie żywcówki i jeszcze spinningują .Kolega z państwowej pojawił się za 2 min i pouczył klientów a rano spotkaliśmy się na slipie wodując łódź.Myślałem że się odegrają bo słyszałem jak powiedzieli ciekawe gdzie się woduje.Tak więc reagować będe a w tym roku mam jeszcze jeden argument GÓRNY WYMIAR OCHRONNY,i jak słyszę od ludzi nad woda że spływa ktoś z sandaczem powyżej 80+ i ja mówię o górnym to ludzie patrzą się na mnie jak na kosmitę .Panowie więcej szumu na temat GÓRNEGO.Szacunek Andrzej za to co robisz w szczególności że jesteś z okręgu który nie jest gospodarzem Siemianówki.Oby więcej takich zachowań. Zaraź tym "lokalnych działaczy Siemianówkowych" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 A ja uważam ze kolega kolegi nie zgłosi bo może do szkoły chodziki razem albo mieszka dwa domy dalej w tej samej wiosce. Kiedyś rozmawiałem na brzegu z pewnym człowiekiem który tłumaczył mi się ze ma interes wiec musi być przygotowany na wszystko i mieć każda Rybę. Nie mówię ze wszyscy z okręgu Białystok są intruzami i kilerami ale czesciej można dostrzec uwagi ze strony obcych ludzi , jadących na zbiornik nie 5 minut a 2-3 godziny . Dlatego uważam ze mając taka wodę pod nosem powinno się o nią dbać , przestrzegać przepisów i robić wszystko żeby jak najdłużej łowić na Piechotę a nie dojeżdżać 200km , pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 We wtorek było dużo padłej okleji na brzegu przy Kryhliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Sinice albo prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 We wtorek było dużo padłej okleji na brzegu przy Kryhliku.ukleja chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 ukleja chyba.Jedni mówią ukleja inni okleja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Ukleja:https://www.google.com/search?q=ukleja&sxsrf=ACYBGNRy6C9HEYuh-DM9Oen15IPhN69IbA:1567958851193&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi05uPyzcHkAhWn1aYKHbd9DTEQ_AUIEigB&biw=1280&bih=881 Okleja.https://www.google.com/search?sxsrf=ACYBGNRYx5OYd7ljWRUIIlo1xLAUsq3h1g:1567958859460&q=okleja&tbm=isch&source=univ&sxsrf=ACYBGNRYx5OYd7ljWRUIIlo1xLAUsq3h1g:1567958859460&sa=X&ved=2ahUKEwjmqdz2zcHkAhX2xcQBHa9LBFYQsAR6BAgCEAE&biw=1280&bih=881 Wskaż 3 różnice 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Wskaż 3 różnice Znalazłem więcej, co wygrałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 naklejkę na uklejkę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumito Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Zakaz stawiania bojek puki co obowiazuje... macie problemy z interpretacja przepisów to wyjaśniajcie sobie ze straznikami, bardzo tylko nie chciałbym żeby jakakolwiek metoda połowu mogła się przyczynic do zwiekszenia ryzyka wypadku na wodzie a myślę że o to głownie chodzi w tym zapisie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 (edytowane) Zwiększone ryzyko wypadku na wodzie będzie zawsze po stronie płynącego .Najlepszym przykładem są ci co po zmroku pływają w ślizgu . Bojek nie wolno ale to nie zmienia że są wędkarze łowiący stacjonarnie w nocy na zbiorniku . Jak można obwiniać metodę połowu za bezmyślność . Edytowane 9 Września 2019 przez neor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Tak jest ja ciągle powtarzam, że wszyscy łowiący powinni widzieć innych łowiących i wszystko będzie ok. Są bezmyślni łowiący z brzegu jak i z łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Bzdura....wędkarz łowiący stacjonarnie w nocy jest wg przepisów oznaczony konkretnymi światłami i widoczny z daleka...w dzień to wiadomo....natomiast bojka i do tego zatopiona stwarza niewidoczne zagrożenie niebezpiecznego wypadku i w dzień i w nocy...Nie mówię tu o samej bojce ale o niewyszukanych dociążeniach, którymi mocowane są bojki....Nie musisz zap....w ostrym ślizgu , żeby śruba wkręciła niewidoczną przeszkodę ...Lina nawinięta w ostrym ślizgu mogłaby wyrzucić ciężar na powierzchnię z siła katapulty....a w ekstremalnym przypadku (przy uzyciu jakiegoś żelastwa na dociażenie) ...może Ci nawet ściąć głowę Poza tym zakaz to zakaz ...nie ma nad czym się rozwodzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Kolego po raz któryś piszę, że można łowić sumy stacjonarnie bez bojki ale też z naciągniętym zestawem, i wtedy kto łamie prawo, ten co tak łowi czy ten co wpływa w jego zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Jeśli ten co wpływa nie ma najmniejszego pojęcia , że tam jest naciągnięty zestaw, bo go po prostu nie widzi...a ten co łowi ma pełną świadomość zagrożenia dla motorowodniaków jakie stwarza swoim zestawem to kto.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Żeby to pogodzić i zapewnić maksymalne bezpieczeństwo na wodzie trzeba by wyłączyć konkretne strefy od pływadeł z silnikami ( jedynie łodka/ponton + wiosła do wywózki) ....nikt tam nie przeszkadzałby wędkarzom stacjonarnym każdego gatunku ryb...niestety to niemożliwe do zrealizowania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 ...może skończmy już ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 ...może skończmy już ten temat Zakończ, bo nie wszyscy rozumieją to, co jest zapisane w regulaminie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loudek Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Cześć Panowie. Łowiłem kilka razy stacjonarnie suma w tym roku i szczerze na spokojnie się nie da. Cały czas trzeba obserwować i drzeć się na zbliżające się łódki. Kilka razy miałem kotwice wbitą w plecionkę i niestety odcinek leci do kosza. Nikt jeszcze nie przeprosił tylko pretensję, a łowiłem max 50-80m od brzegu (wędki jak wiadomo w pionie). Sam też trollinguje i spininguje i nie mam problem w opłynięciu brzegu dużym łukiem jak widzę łowiących tam wędkarzy, chociaż jak ktoś trochę pływa to wie gdzie łowią przy brzegu i tu wystarczy trochę "kultury". Byłem ok 2 tygodnie temu i była widoczność zerowa z powodu mgły i mimo to nie przeszkadza to ludziom w pływaniu na pełnych obrotach. Jestem za bojką do np. 100 m od brzegu ale też przy wyznaczonej linii brzegowej i pływając mi ona nie przeszkadza, a nawet pomaga i pozwala nie przeszkadzać łowiącym z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi