Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz to raczej stary dwór przy amfiteatrze, choć i tam już woda poza płytami. Ale przynajmniej jak się zwodujesz to wypływasz na wodę spokojnie, bo na rudni to zanim wypłyniesz z zatoki to trzeba uważać na silnik.

Dziękuje za info. zeslipowałem się bez problemu...

Byłem pierwszy raz na tym akwenie, woda ciekawa, na pewno rybna (jeszcze), udało się wydłubać dwa sandały, 60-70cm.  :)

Jednak myślę że był to mój pierwszy i ostatni raz na tym zbiorniku, patrząc na to co się dzieje na tej wodzie, niestety nie mam ochoty chyba tam wracać. Po tym wypadzie zacząłem sądzić że ideologia C&R to niestety tylko internetowa bajka  :unsure:

Nie, ale nigdy nie widziałem wędkarzy chwalących się wypuszczaniem 60-takow, po zakończonym dniu wędkowania, po czym wyciągają 6-8 sztuk (ciężko się było doliczyć) sandaczy z łodzi zapiętych na agrafce , żywych, jak kiść bananów, wielkości 70-80cm. Pomijając nie dozwolona ilość zabranych ryb na dwóch wędkujacych, widok masakryczny, można się poczuć jak za wschodnia granica...

Dodam ze to młodzi ludzie w wieku 30-40lat[emoji19]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Tylko chyba mało jest wód żeby praktycznie każdy coś łowił i przy takiej presji. W środę na slipie na rudni widziałem 3 sandacze a raczej pozostałości po wyfiletowaniu, które leżały sobie praktycznie na polbruku. A u gościa w nowiutkiej skylli przez którą musiałem przejść po pokładzie by do slipu dojść ze swoją łódką, widziałem ogromnego przynajmniej jak dla mnie sandacza. Zapytałem o górny wymiar to mi powiedział że głęboko wziął. Jest dramat, 90% użytkowników nie ma jakiegokolwiek umiaru.

Dziękuje za info. zeslipowałem się bez problemu...

Byłem pierwszy raz na tym akwenie, woda ciekawa, na pewno rybna (jeszcze), udało się wydłubać dwa sandały, 60-70cm.  :)

Jednak myślę że był to mój pierwszy i ostatni raz na tym zbiorniku, patrząc na to co się dzieje na tej wodzie, niestety nie mam ochoty chyba tam wracać. Po tym wypadzie zacząłem sądzić że ideologia C&R to niestety tylko internetowa bajka  :unsure:

Hola hola, nie taka bajka, ja tam też dziś byłem i sandacze wypuściłem. Akurat dziś widziałem metra (szczupaka) na postronku. K... rzucane w ich stronę nie przyniosły rezultatu.

Gdzie jest PSR POLICJA ?Ten zbiornik się sam nie obroni.Cieszyłem się po wprowadzeniu górnego wymiaru i miałem nadzieję że to jest to.Patrząc na to co się dzieję to nawet stare przepisy nie są przestrzegane.LIMIT nie istnieje  a co tu wymagać górnego.Dramat dramat i jeszcze raz dramat.Ale kilka rybek fajnych wróciło do wody .Dobre i to.

• Like 1

wczoraj zamiast łowić trzeba było być cały czas na oriencie , żeby nikt na głowę nie wpłynął

Wody mało a naparzają jak idioci. Trzeba by trochę ,,klocy" wpuścić  ;) może zwolnią ale szczerze wątpię. Już jakieś półtorej tygodnia temu gość wpłynął na małym na korzeń lub stare zanurzone drzewo zrobił w łodzi dziurę wielkości pięści, ledwie dopłynął do brzegu. Szkoda, że takie wiadomości nie są podawane publicznie, może ktoś by poszedł po rozum do głowy...

Gdzie jest PSR POLICJA ?Ten zbiornik się sam nie obroni.Cieszyłem się po wprowadzeniu górnego wymiaru i miałem nadzieję że to jest to.Patrząc na to co się dzieję to nawet stare przepisy nie są przestrzegane.LIMIT nie istnieje  a co tu wymagać górnego.Dramat dramat i jeszcze raz dramat.Ale kilka rybek fajnych wróciło do wody .Dobre i to.

Nie

Wczoraj się właśnie śmieli że hulaj dusza piekła nie ma. Policja obstawiała wybory i na wodzie zero kontroli.Jak napiszę że wczoraj z wody mogło wyjechać koło 1000 sandaczy to pewnie dużo się nie pomylę.

Nie wyjechało. Nie żerował :D

Czasem

To dopiero początek...bliżej lodu będzie gorzej...wczoraj zamiast łowić trzeba było być cały czas na oriencie , żeby nikt na głowę nie wpłynął....masakra....Kaczyński ty ch...,  gdzie są kontrole ja się pytam ? :D

Czasem na slipie sprawdza bakisty :). Ale kontrolę na wodzie ani częste, ani dokładne.

Bakisty to za mało, najlepiej jak by stali 100 czy 200 m od miejsca slipowania i sprawdzali samochody razem z policja. Tak było kilka lat temu na małym, stanęli w lasku za wiatami i sprawdzali samochody, policjant prosił o otwieranie bagażnika ... padło kilkanaście mandatów,.  Fama poszła na jakiś czas się uspokoiło...?

Edytowane przez Mirek*
  • Like 2

Zgodnie z tym wykazem http://bialystok.wody.gov.pl/images/Wykaz_u%C5%BCytkownik%C3%B3w_rybackich_RZGW_w_Bia%C5%82ymstoku_-_terminy_um%C3%B3w_1.pdf

Siemianówka w rękach PZW Okręg Białystok do 31.12.2019r.  A co dalej? Był już przetarg?

Edytowane przez Pike1

Byłem wczoraj, i sam widziałem jak chłopy z białegostoku nie wymiarowe ryby do bakisty chowali.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Będąc na wodzie miałem lornetkę pod ręką,co raz widzą hol ryby zerkałem co dalej będzie.Niestety przez 3 dni na wodzie widziałem dosłownie 3 przypadki,że ktoś zwrócił rybie wolność  :mellow: Nie licząc Chłopaków mających zawody na żywej rybie w niedzielę.W naszym kierunku po demonstracyjnym wypuszczeniu rybki padały niecenzuralne komentarze....żal dupę ściskał Dziadkom.Piękna woda ,ale ile czasu wytrzyma to podejście wędkujących tam do niej? Na pewno najgorsze zło dla Siemianówki to Troll ,oby jak najszybciej go zakazano tam  :unsure:

• Like 2

Słabo kolego patrzyłeś, sam wypuściłem 4 sandacze i suma zapiętego za ogon, w tym miejscu dodam że na ostatnie 3 wyjazdy na siemianówkę złowiłem 3 sumy, w tym dwa za ogon.[emoji6]

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

To kolego chwała Tobie, a pomyśl ile tak podhaczonych sumów nie wraca.A z innej strony, ile by nie było w ogóle podhaczonych gdyby nie było legalnego trola? Przy tym stanie wody, presji, braku kontroli, i podejściu łowiących troling prowadzi do jednego.

• Like 1

Niestety wędkarze są bardzo mocno zmobilizowani do wyrybienia tej wody. Mało tego, widoczny brak szacunku dla ryb. Wykrojone filety, a truchło rzucone pod kosz na śmieci przy slipie na rudni. Ludzie.. Litości...

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

To nie są wędkarze. Zabierz im trolling a nie będą przyjeżdżać. Ich celem jest mięso a i inwestycja musi się zwrócić (pozwolenia, łódka, paliwo). Są też tacy co beretują dla kasy. I zachowanie na wodzie. Wczoraj po złowieniu sandacza (na spining) po chwili już miałem adoratorów. Tu nawet ostre k...y nie pomagają. I to jest niestety codzienność. W sobotę znajomi od niedawna dwaj panowie ( poznałem ich na brzegu) przepływając blisko mnie zapytali - jak tam ? Odpowiedziałem że słabo  :) . "A my mamy siedem sandaczy w tym jednego za ogon" . Taki właśnie w 99% jest trolling na Siemianówce. :(  

Edytowane przez focus224
  • Like 2

Taka jest smutna prawda, i widzę że nawet koledzy którzy bronili trolingu, już chyba nie mają argumentów widząc co się dzieje. Może jakieś media taką "legalną rzezią się zainteresują... Tylko skąd znaleźć czas na takie rzeczy, jak na ryby nie ma kiedy jeździć...