Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Słabo kolego patrzyłeś, sam wypuściłem 4 sandacze i suma zapiętego za ogon, w tym miejscu dodam że na ostatnie 3 wyjazdy na siemianówkę złowiłem 3 sumy, w tym dwa za ogon.[emoji6]

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

No przy tej powierzchni wody i ilości łowiących to nie możliwe aby wszystko zobaczyć. ;)  Widocznie łowiłeś z trolla bo my przez 3,5 całych dni na wodzie nie mieliśmy kontaktu z Sumem...Widocznie nie żerował, tylko był podhaczany niestety.Chwała Ci za to że tak postąpiłeś

To kolego chwała Tobie, a pomyśl ile tak podhaczonych sumów nie wraca.A z innej strony, ile by nie było w ogóle podhaczonych gdyby nie było legalnego trola? Przy tym stanie wody, presji, braku kontroli, i podejściu łowiących troling prowadzi do jednego.

Masz całkowita rację niestety Kolego  :unsure:

To nie są wędkarze. Zabierz im trolling a nie będą przyjeżdżać. Ich celem jest mięso a i inwestycja musi się zwrócić (pozwolenia, łódka, paliwo). Są też tacy co beretują dla kasy. I zachowanie na wodzie. Wczoraj po złowieniu sandacza (na spining) po chwili już miałem adoratorów. Tu nawet ostre k...y nie pomagają. I to jest niestety codzienność. W sobotę znajomi od niedawna dwaj panowie ( poznałem ich na brzegu) przepływając blisko mnie zapytali - jak tam ? Odpowiedziałem że słabo  :) . "A my mamy siedem sandaczy w tym jednego za ogon" . Taki właśnie w 99% jest trolling na Siemianówce. :(  

Mieliśmy to samo,namierzysz na echo obiecująca miejscówkę , wychodzi kilka rybek i już napierdala... Ci prakrycznie do łódki.A jak złapią zaczep zamiast rwać  to wpływają Qurwy w miejscówkę i się szarpią aby ocalić bzdetną gumę płosząc wszytsko.

Media, internet... już wystarczająco zepsuły Siemianówkę.

Z resztą, każdą żyzną wodę psuje internet przy aktualnie panującej modzie na lans w sieci.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Hmm. piszesz tak jakbyś chciał mieć tą wodą tylko dla siebie.Podstawa to Kontrola i bez pobłażania!!! A tam niestety tego nie ma, górne limity to tylko na papierze,limity to samo, widząc co spływało na slip...Można pisac kolejne przepisy co z tego jak nie są wogule egzekwowane? Zakaz trolla by wyhamował ten proces przynajmniej w jakiejś części , przyjemniej by się łowiło i może nie widywało tyle przetwórni rybnych na wodzie  :(

• Like 2

Panowie może chociaż zasypać skrzynkę pzw mailami, ja parę wysłałem, odzewu zero. Następne gdzieś do zarządu głównego będę pisał.Na wodzie można zwrócić uwagę, ale tylko wrogów się sobie narobi, a co gorsza że od słowa do słowa to i do rękoczynów może dojść, a że człowiek nerwowy to i mało się reaguje.

Panowie może chociaż zasypać skrzynkę pzw mailami, ja parę wysłałem, odzewu zero. Następne gdzieś do zarządu głównego będę pisał.Na wodzie można zwrócić uwagę, ale tylko wrogów się sobie narobi, a co gorsza że od słowa do słowa to i do rękoczynów może dojść, a że człowiek nerwowy to i mało się reaguje.

Można zrobić petycję online, jak zbierze sie kilka tyś podpisów zawsze może pomyślą "o co kaman"...

• Like 2

Taka jest smutna prawda, i widzę że nawet koledzy którzy bronili trolingu, już chyba nie mają argumentów widząc co się dzieje. Może jakieś media taką "legalną rzezią się zainteresują... Tylko skąd znaleźć czas na takie rzeczy, jak na ryby nie ma kiedy jeździć...

Bo czego tu bronić? Możliwość trola dałbym jedynie osobom uprawnionym do parkowania na miejscu dla niepełnosprawnych. A i to pod warunkiem posiadania 4-taktu z aktualnymi badaniami technicznymi ;)

Co prawda to prawda, powinien być zakaz używania silników 2-suw, tak jak w całej prawie Europie, w Szwecji na pewno trzeba mieć klasę spalania 4. No i zakaz zapierdalania na pełnej ku..wie. zakaz falowania tak jak na mikołajskim

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Dokładnie....tylko systematyczne kontrole i wysokie (takie, które zabolą kary)...Bez tego każdy zakaz będzie martwym przepisem....Słyszałem ostatnio, że ktoś dostał 1500zł za 7 niewymiarowych ryb....koleś odkuje sie przez tydzień max dwa i po sprawie...Gdyby dojeb....li mu 15 tys. jak w cywilizowanych krajach zachodnich może by przemyślał temat.....a tak dalej szerzy się ta PATOLOGIA...  i już nie tylko nasza lokalna , ale z całej Polski...

• Like 1

Przecież psr przez taki październik robiąc codzienne kontrole taki dochód do województwa by zrobiło że tam by się zdziwili. A łapiąc delikwenta na recydywie powinni cofać uprawnienie na ten sezon, a jeszcze raz to na kilka lat.

Niektóre ekipy z tak wielkimi nadziejami przyjeżdżają, że ledwo lodówki mieszczą się do bagażników  :lol:  :lol:  :lol:

Uwielbiam ten zbiornik i ten klimacik tam panujący!  B)

P.S. O kontrolach chyba wszyscy możemy zapomnieć, także hulaj dusza!

Niektórzy to już przetwórnie , widziałem skrzynki do mięsa na łodziach.Zastanawiałem się czy nie mają tam jakiejś przetwornicy i lodu odrazu nie produkują!!!  :angry:

Można zrobić petycję online, jak zbierze sie kilka tyś podpisów zawsze może pomyślą "o co kaman"...

Petycja dobry pomysł, trzeba ja ładnie zredagować . z chęcią się podłączę. Jak będziemy tu, na forum tylko narzekać, nic to nie da.

Niektórzy to już przetwórnie , widziałem skrzynki do mięsa na łodziach.Zastanawiałem się czy nie mają tam jakiejś przetwornicy i lodu odrazu nie produkują!!! :angry:

skrzynki do mięsa mogłeś widzieć u nas :P ale używamy jej jako opakowanie do przynęt żeby się pudełka nie turlaly przy fali po pokładzie :P dla potrzebujących podeślę fotke

Koledzy 

nie ma co biadolić  i żalić na forum 

Petycje czy wnioski do PZW o większą ochronę ryb  dobry pomysł . 

A tymczasem telefony w dłoń i DZWONIĆ jak widzicie przypadki przekraczania limitów (zwłaszcza rażące)

Podwałem wyżej (28 wrzesnia) kilka numerów a teraz przesyłam przetestowany przeze mnie i kuzyna : 510 212 653 (psr białystok)

Zgłosiliśmy w ostatnim czasie dwa przypadki przekraczania limitów ilościowych i za każdym razem psr było na wodzie (często sami wędkują w weekendy )

Podejście profesjonalne - kilka pytań o kolor łodzi i ubrań podejrzanych - mniej więcej gdzie pływają (troll czy spinnig) i patrol popłynął 

Do tego bez żadnych pytań o nasze dane - pełna anonimowość  (można zresztą  zastrzec nawet swój numer przed połączeniem )

Z daleka widzieliśmy nawet jedną z interwencji - była kontrola bakist i spuszczanie przez "wędkarza" ryb z agrafiki. 

Cały cywilizowany świat tak robi, jak ludzie widzę że ktoś łamie przepisy to dzwonią do odpowiednich służb.  

Im więcej będzie  wiarygodnych zgłoszeń tym lepiej - raz że psr , czy policja nie mogą bagatelizować skali , 

dwa w przypadku psr czy  ssr często  chłopaki sami  łowią i chcą  mieć spokój więc jak będzie dużo interwencji to zaczną konsekwentnie  dowalać mandaty januszom żeby mieć z nimi spokój.

Zapiszcie więc ten numer 510 212 653, przekażcie też kolegom którzy nie czytają forum a zależy im na naszym łowisku i jeżeli widzicie przypadek przekraczania limitów to nie miejcie skrupułów. 

Czy bardzo  różni ekipa spinningistów co jak trafi miejsce i porę to zabiera po 8-10 sandaczy na łebka  i tak za każdym razem  od  chłopka co  stawia siatkę ? 

Wystarczy raptem poświecić 2 minuty na słuszne zgłoszenie  a można  ocalić wiele pięknych ryb, które odwdzięczą  się  dając wędkarskie emocje . 
  • Like 7

Witam Wszystkich Kolegów

Stop bezmyślnemu zabijaniu ryb, ratujmy Siemionówkę to akcja BARWENA - Podlaski Klub Spinningowy 

Mimo, że nie jestem w ich barwach to akcję z całego serducha popieram. Mam wśród Tych ludzi wielu serdecznych kolegów i to co robi Irek bardzo mi leży. Myślę, że na tym forum jest wielu Barweniarzy i to niech Oni dopiszą resztę. A dla zainteresowanych link https://www.facebook.com/events/392862158311231/?event_time_id=392862168311230

pozdrawiam 

kirej

• Like 1

Witam Wszystkich Kolegów

Stop bezmyślnemu zabijaniu ryb, ratujmy Siemionówkę to akcja BARWENA - Podlaski Klub Spinningowy 

Mimo, że nie jestem w ich barwach to akcję z całego serducha popieram. Mam wśród Tych ludzi wielu serdecznych kolegów i to co robi Irek bardzo mi leży. Myślę, że na tym forum jest wielu Barweniarzy i to niech Oni dopiszą resztę. A dla zainteresowanych link https://www.facebook.com/events/392862158311231/?event_time_id=392862168311230

pozdrawiam 

kirej

Dzięki za dobre słowo. Pisząc moje imię przesadzasz, to akcja /jedna z wielu/ w której uczestniczy masa ludzi oddanych sprawie.

Mamy już jakiś plan działania, potrzebujemy wsparcia wędkarzy tych z ościennych miejscowości jak i tych którzy na to łowisko jadą kilkaset km.

Bardzo zależy nam na współpracy z kołami PZW które są najbliżej zbiornika i to z tych kół najwięcej wędkarzy tam wędkuje. Nie jest o to łatwo, dlaczego? Trudno powiedzieć.

Edukujmy, pokazujmy problem i przedstawiajmy rozwiązania nawet te które nie są zbyt popularne ale za jakiś czas przyniosą wymierne efekty.

Pozdrawiam Wszystkich

Irek

• Like 2