kupiniak Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Byłem dziś kontrolowany po zmierzchu [emoji122][emoji122][emoji122] Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Sum się obudził nie daleko zdiął dzisiaj jednego z tych dużych, nie wciągał na małą łódkę tylko zaholował na Łukę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 A jakoś bardziej zrozumiale? Czyli że ktoś dziś duźego wytargał? Nie pytam nawet jaka metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batory Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Odpowiedź na pytanie "dlaczego podwyżka na trolling do 400zł?" jest prosta. Rok 2020 będzie rokiem rekordowym pod względem sprzedaży tego pozwolenia jak i pozwoleń okresowych które też uległy zmianie.Trzeba by było być kretynem biznesu aby tego nie zrobić a jak widać okręg ma dobrych doradców.Na co będą przeznaczone środki? Na konsumpcję! Kilka procent pójdzie na dofinansowanie policji tzn. dopłata do paliwa. Kilka procent pójdzie na zwrot kosztów pracy SSR której to jak i PSR będzie dużo więcej na tym zbiorniku w 2020. A reszta kasy zasili konto okręgu, ktoś dostanie nagrodę, ktoś dofinansowanie a ktoś się za to napije pod pretekstem xyz......... !Realia są takie że rok 2020 to ostatni sezon tej wody znów na kilka lat, opłata roczna nie ma wpływu na to czy patol to kupi. Patoli zniechęci tylko i wyłącznie ilość godzin na łowisku, spalone paliwo w czasie trollu versus pozyskane białko. Jak to się nie zazębi w okręgu Białystok pojawi się ogromna ilość łodzi i silników w okazyjnych cenach! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zróbmy 1000zł .Ja się podpisuję obiema rękami.Szkoda że taki wniosek nie został poddany pod głosowanie,a za brak opłaty 2000 tys kary.Będzie i na strażników i na nagrody i na X6 dla prezesa zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batory Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zróbmy 1000zł .Ja się podpisuję obiema rękami.Szkoda że taki wniosek nie został poddany pod głosowanie,a za brak opłaty 2000 tys kary.Będzie i na strażników i na nagrody i na X6 dla prezesa zostanie Pier..... z jak mały Kazio. Widać że pojęcia nie masz co się dzieje w okręgu Białystok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Dziś zakończyłem ten sezon, rzucałem od 9 do 12:30 i jeden 40stak i kilka skubnięć. A że dziś mgła taka że nic nie było widać to wracając powoli z Google map do slipu założyłem wobler i trol, no i w ciągu niecałej godziny złowiłem 4szt. od 52 do 64.To była pierwsza godzina trola w tym roku, no i jeszcze bardziej pewien jestem że tu nie powinno być trola. Na slipie z kilkoma rozmawiałem i ci co w trolu to z kompletem, a z ręki na pusto. Żeby nie było jednego zabrałem, będzie na wigilie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batory Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 To była pierwsza godzina trola w tym roku, no i jeszcze bardziej pewien jestem że tu nie powinno być trola. I zapłaciłeś 300 zł za godzinę trollingu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) Nie chciałem prowokować. Edytowane 19 Grudnia 2019 przez kristofer232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Krzysztof jeżeli Ty tak poważnie na serio, to ja poważnie, na serio proszę Cię, edytuj ten post. Naprawdę nie wiem czy Ty serio czy prowokujesz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 W tym mleku dzisiaj niektórzy błądzili strasznie Ale mgła nie była przeszkodą w złowieniu z ręki kilku ładnych ryb. Łodzie w Starym Dworze w większości "zagraniczne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) Pier..... z jak mały Kazio. Widać że pojęcia nie masz co się dzieje w okręgu Białystok. Sam napier.... głupoty jak dym z komina Batorego. No chyba że prezes we własnej osobie.To sory a za opłatami za trola to i nogą się podpiszę.Bez odbioru. Edytowane 19 Grudnia 2019 przez mentnooki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Graty kolego Compi, jednak za mało jestem na wodzie. A dziś na wodzie to naprawdę ciekawie było przez mgłę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) nie byłem , nie mam zamiaru i pewnie dłuugo nie będę po tym co tam się dzieje , ale czytam i śledzę watek ... i tak mi się nasunęło :... połowa tych nieszczęść, to zasługa niestety WASZA Panowie .... mniej lansu .... bo przy takim nagłośnieniu sprawy TAK kończy niestety większość łowisk w Polsce .... Edytowane 19 Grudnia 2019 przez miramar69 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) W sumie racja. Zlikwidować w cholerę Wieści Znad Wody, albo przynajmniej przeredagować tytuł na: Tylko Złe Wieści Znad Wody Filmów nie kręcę, ale jak się lansować, to na całego. Edytowane 19 Grudnia 2019 przez compi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) nie byłem , nie mam zamiaru i pewnie dłuugo nie będę po tym co tam się dzieje , ale czytam i śledzę watek ... i tak mi się nasunęło :... połowa tych nieszczęść, to zasługa niestety WASZA Panowie .... mniej lansu .... bo przy takim nagłośnieniu sprawy TAK kończy niestety większość łowisk w Polsce ....Miramar69 żeby to byłzbiornik dajmy 100ha i pływało/wiedziało o nim dajmy na to 15-20 wędkarzy można było by tak myśleć.To wielka woda na której pływa nie od dziś dziesiątki/setki łodzi.Nawet jak by nie było Internetu/Fb/Forum JB itd to i tak nawet wysyłając gołębia pocztowego wieści niosą się w takim gronie bardzo szybko.To za wielka woda aby ją ukryć Społeczeństwu.Sądzę ,że teraz poprzez Sieć i nagłaśnianie całej sprawy pozostało tylko walczyć o jak najszybsze zmiany w celu ratowania tej wody i rybostanu głównie drapieżników.Bo bez sensownych zmian i kontroli marny żywot Podlaskiego morza.Coś drgenło w kwestii kontroli ,tylko stanowczo za pózno,ale jest Cień nadzieji.Mam pomysl,a może jak tak P.Wariak bronił p.Białowieskiej,choć nie miał pojecia o tym co robi to tak samo by przytulił sie do sprawy siemianówki.W końcu ma siłę przebicia, skoro potrafił przeciwstawić się swoimi teoriami ludziom Uczonym w tym kierunku Edytowane 19 Grudnia 2019 przez szydłoś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 To co? Rżnąć Puszczę Białowieską i Knyszyńską, a nie zarżnąć Siemianówki Osobiście wolę większą populację myślącego i pilnowanego wędkarza na zalewie, niż rybackie czy kłusownicze siaty. Analogicznie wolę oglądać puszczańskie drzewo w lesie, niż jego mega transporty do Chin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_wonsz Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Taki zbiornik to pożywka dla jutuberów. Jak nie było sandacza to tego nie było aż tyle. I nie trzeba być wybitnie inteligentnym żeby zrozumieć, że w tym kraju Ci jutubetzy i blogerzy przynoszą klęskę łowiskom sprowadzając tłumy różnych wędkarzy. Tych etycznych i tych nie etycznych. Bardzo skutecznych. Praktycznie nie widuje się ujęć z fajnego wypuszczania rybki - tylko wyrzucanie z powrotem. Tak bez szacunku.. Tak obojętnie... Zdjęcia ryby na tle wyszczerzonej facjaty zdobywcy nie są już modne. Tak jak noszenie kamizelki wędkarskiej. Poziom Janusz. Nie lepiej fajnie rybkę zaprezentować trzymając ją w wodzie w chwili wypuszczania?Trzeba się pokazać "ja to jestem wędkarz!", bo bez pokazania i gratulacji na fejsbuku to już tak nie smakuje. Ochrona wody się nie liczy tak naprawdę, liczy się liczba subskrypcji, lajków itp. Liczy się klubowa / firmowa czapeczka, liczą się zawody, nagrody, sponsorzy. I skrupulatne mierzenie każdej rybki co do milimetra... Styczeń bez lodu pokaże ile mamy wybitnych jednostek pływających szukających ławic "okoni" - nadających się do BEZWZGLĘDNEGO cofnięcia uprawnień do uprawiania wędkarstwa. Tłumów nie będzie - tłumy pojadą na małe rzeczki. W tym blogerzy i jutubetrzy. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Taki zbiornik to pożywka dla jutuberów. Jak nie było sandacza to tego nie było aż tyle. I nie trzeba być wybitnie inteligentnym żeby zrozumieć, że w tym kraju Ci jutubetzy i blogerzy przynoszą klęskę łowiskom sprowadzając tłumy różnych wędkarzy. Tych etycznych i tych nie etycznych. Bardzo skutecznych. Praktycznie nie widuje się ujęć z fajnego wypuszczania rybki - tylko wyrzucanie z powrotem. Tak bez szacunku.. Tak obojętnie... Zdjęcia ryby na tle wyszczerzonej facjaty zdobywcy nie są już modne. Tak jak noszenie kamizelki wędkarskiej. Poziom Janusz. Nie lepiej fajnie rybkę zaprezentować trzymając ją w wodzie w chwili wypuszczania?Trzeba się pokazać "ja to jestem wędkarz!", bo bez pokazania i gratulacji na fejsbuku to już tak nie smakuje.Ochrona wody się nie liczy tak naprawdę, liczy się liczba subskrypcji, lajków itp. Liczy się klubowa / firmowa czapeczka, liczą się zawody, nagrody, sponsorzy. I skrupulatne mierzenie każdej rybki co do milimetra... Styczeń bez lodu pokaże ile mamy wybitnych jednostek pływających szukających ławic "okoni" - nadających się do BEZWZGLĘDNEGO cofnięcia uprawnień do uprawiania wędkarstwa.Tłumów nie będzie - tłumy pojadą na małe rzeczki. W tym blogerzy i jutubetrzy. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu TapatalkaCo do "wyrzucania" sandacza. W ten sposób wypuszczają (jeśli wypuszczają) wszyscy Szwedzi. Sam tak robię że rzucam rybę pyskiem w dół z wysokości ok 1m. Podobno, zaznaczam podobno, następuje dużo szybsze natlenienie skrzeli i ryba szybciej nabiera wigoru. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Taki zbiornik to pożywka dla jutuberów. Jak nie było sandacza to tego nie było aż tyle. I nie trzeba być wybitnie inteligentnym żeby zrozumieć, że w tym kraju Ci jutubetzy i blogerzy przynoszą klęskę łowiskom sprowadzając tłumy różnych wędkarzy. Tych etycznych i tych nie etycznych. Bardzo skutecznych. Praktycznie nie widuje się ujęć z fajnego wypuszczania rybki - tylko wyrzucanie z powrotem. Tak bez szacunku.. Tak obojętnie... Zdjęcia ryby na tle wyszczerzonej facjaty zdobywcy nie są już modne. Tak jak noszenie kamizelki wędkarskiej. Poziom Janusz. Nie lepiej fajnie rybkę zaprezentować trzymając ją w wodzie w chwili wypuszczania?Trzeba się pokazać "ja to jestem wędkarz!", bo bez pokazania i gratulacji na fejsbuku to już tak nie smakuje. Ochrona wody się nie liczy tak naprawdę, liczy się liczba subskrypcji, lajków itp. Liczy się klubowa / firmowa czapeczka, liczą się zawody, nagrody, sponsorzy. I skrupulatne mierzenie każdej rybki co do milimetra... Styczeń bez lodu pokaże ile mamy wybitnych jednostek pływających szukających ławic "okoni" - nadających się do BEZWZGLĘDNEGO cofnięcia uprawnień do uprawiania wędkarstwa. Tłumów nie będzie - tłumy pojadą na małe rzeczki. W tym blogerzy i jutubetrzy. Zwyczajnie szukasz dziury w całym ...źle trzymał źle wypuszczał źli youtuberzy źle mierzą ...w tym problemie nie ma problemu ... Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 (edytowane) To co? Rżnąć Puszczę Białowieską i Knyszyńską, a nie zarżnąć Siemianówki Osobiście wolę większą populację myślącego i pilnowanego wędkarza na zalewie, niż rybackie czy kłusownicze siaty. Analogicznie wolę oglądać puszczańskie drzewo w lesie, niż jego mega transporty do Chin. Ja wolę rybne wody i ZIELONE lasy/puszcze pełne zwierzyny i życia.Nie suchostoje , do których po pewnym czasie zakażą wchodzić nawet w obawie o ludzie zdrowie.Ale o gustach się nie dyskutuje.Jak chcesz zobaczyć jak wygląda taki las po kilkunastu i wiecej latach wpisz sobie w wyszukiwarkę "las Bawarski" Edytowane 21 Grudnia 2019 przez szydłoś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Pierwszy wynik po wpisaniu "Las Bawarski fakty i mity" . Fragment:Wtedy do Lasu Bawarskiego pojechała grupa z Polski. Adam Bohdan był jednym z nich. I otwarcie mówi, że część drzewostanu, owszem, była obumarła, ale w naturalnych warunkach pięknie się odradza, a Niemcy bardzo są z tego dumni. – Cieszą się, że mają las pierwotny. Fotografowali poszczególne powierzchnie w różnych odstępach czasu i porównywali. I bardzo ładnie na nich widać, że na początku las był martwy, a później stopniowo, pośród tych martwych drzew, wyłaniały się młode drzewka, które pięknie rosły – mówi naTemat. Przesyła zdjęcia. Zupełnie inne niż te, które krążą w sieci również w postaci memów.Myślę że porównanie Puszczy Białowieskiej do lasu bawarskiego już jest nadużyciem, a ingerowanie w tak naturalny ekosystem świadczy tylko o przekonaniu, że "kiedyś panie to kornika tyle nie było". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Panowie, temat PB już zdaje się był i został zamknięty, nie brnijcie w to bo tylko dym będzie.A tylko dodam że nie trzeba oglądać lasów bawarskich wystarczy pojechać do puszczy by zobaczyć na własne oczy jak to wygląda pod " rządami" redaktora gw itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loudek Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zróbmy 1000zł .Ja się podpisuję obiema rękami.Szkoda że taki wniosek nie został poddany pod głosowanie,a za brak opłaty 2000 tys kary.Będzie i na strażników i na nagrody i na X6 dla prezesa zostanie To nic nie da. Wyłącznie przestrzeganie limitu i kontrola. Za każdą rybę ponad limit 500 zł. Za rybę zabraną w okresie ochronnym zabranie karty wędkarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 To nic nie da. Wyłącznie przestrzeganie limitu i kontrola. Za każdą rybę ponad limit 500 zł. Za rybę zabraną w okresie ochronnym zabranie karty wędkarskiej.Jasne że masz w 100% rację.Ale ludzie płaczą że podnieśli im opłatę za troling i zamiast zarobić 10 tyś zł na mięsie to zarobi 9900 bo mu opłata podskoczyła o 100zł.A jężeli chodzi o zabieranie karty to nic nie da bo musiał by być centralny rejestr,a tak pojedzie do innego okręgu i opłaci bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi