Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Bez jakiejkolwiek kontroli wszystkie wasze pomysły (większość bardzo fajnych) będą pustymi zapisami w RAPRze... Podstawą do ustalania nowych kar i ich wymierzania musi być sprawny aparat do sprawdzania i egzekwowania tychże zapisów. Było kilka akcji kontrolnych i koniec. W niedzielę policja tylko przejechała się po plaży przy wieży widokowej. Żadnych pytań, nic...

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 5

Panowie, gwarantuje ze grube kary typu przepadek sprzetu (samochod + lodka) albo pieniezne po 10 tys lub wiecej i spadek miesiarstwa lamiacego przepisy o 90%. Oczywiscie nie od razu. Pierwszych kilku Januszy biznesu zlapanych i reszta wyciaga kalkulatory i by policzyla. A poki co smieszne kary po 500 max to oni odrabiaja w ciagu jednego dnia. Przynajmniej tak mozna wnioskowac po waszych wpisach bo ja tam nie lowie

Policja nie ma ważniejszych spraw od liczenia naszych ryb?, PSR niech się tym zajmie.

Skoro już się wybrali na wycieczkę po plaży to można było chwilę przystanąć. W tych rejonach jakoś chyba nie ma wielkiej przestępczości to można i na ryby zwrócić uwagę.

• Like 1

A druga sprawa, że kontroli nie ma. W tym roku sporo łapałem i tylko raz kontroli miałem

Łowiłem w różnych krajach. Nigdy nie miałem żadnej kontroli. Byłem jedynie kontrolowany w naszym kraju. Wniosek- kontrolują jedynie w Polsce.

A teraz o Siemianówce. Możecie panowie spodziewać się jeszcze większej frekwencji. Byłem na  spotkaniu wigilijnym w moim kole. Dużo osób kombinuje gdzie wykupić zezwolenia by mieć porozumienie z Białymstokiem. Czyli "gości" będziecie mieć znacznie więcej. 2-3 lata temu podstawowy kij na sandacza sprzedawany w Ostrołęce miał 2,70-3 m i c.w. do 30-40g. Teraz ma 1,9-2,30 i c.w. do 20/25g.  Siemionka rządzi.

• Like 4

Podniesienie cen według mnie z d*py pomysł. Więcej ryb wyjedzie, "no bo jak to płacę 600zl za rok i mam ryby wypuszczać?"

A druga sprawa, że kontroli nie ma. W tym roku sporo łapałem i tylko raz kontroli miałem

Idąc tym tokiem myślenia  karta powinna  być za 0 zł.NIc nie płace to nie wymagam i nie zabieram.Fajnie.A tak poważnie zwracajmy sobie uwagę na wzajem.Ile gwiazd z super teamów nie wie że jest górny wymiar sandacza.

• Like 3

Tu nie potrzeba nadmiernej kontroli policji,psr czy ssr wystarczy samokontrola i poszanowanie przydody,siebie nawzajem,przecież to tylko nasze wspaniałe hobby.Wesolych Świat

Tu kolega ma rację, byłem w niedzielę i słyszałem śmiech oraz widziałem zadowolone twarze trzech etycznych wędkarzy łowiących z łodzi co nie jeden by pozazdrościł. Panowie przypadkowo namierzyli miejsce gdzie stały sumy, wszystko wydawało się naprawdę w porządku ryby były wypuszczane przynajmniej te co ja widziałem a postałem tam ze 20 min. 

Podpłynąłem bliżej i było jasne, wszystkie ryby wyjeżdżały za bok. W ciągu 30 min panowie mieli co najmniej 6 ryb (sumy) w tym jedną akcję że we trzech jednocześnie mieli ryby na kiju. Tu kieruję swoje pytanie do tych panów, czy naprawdę było warto kaleczyć tą rybę tylko po to aby poczuć chwilę adrenaliny/przyjemności czy to jest sport/hobby ??? Nie muszę mówić że po godzinie w tym miejscu stało około 30 łodzi...

Panowie żadne kontrole i kary nie pomogą, zacznijmy kontrolować samych siebie.

• Like 5

Tu kolega ma rację, byłem w niedzielę i słyszałem śmiech oraz widziałem zadowolone twarze trzech etycznych wędkarzy łowiących z łodzi co nie jeden by pozazdrościł. Panowie przypadkowo namierzyli miejsce gdzie stały sumy, wszystko wydawało się naprawdę w porządku ryby były wypuszczane przynajmniej te co ja widziałem a postałem tam ze 20 min.

Podpłynąłem bliżej i było jasne, wszystkie ryby wyjeżdżały za bok. W ciągu 30 min panowie mieli co najmniej 6 ryb (sumy) w tym jedną akcję że we trzech jednocześnie mieli ryby na kiju. Tu kieruję swoje pytanie do tych panów, czy naprawdę było warto kaleczyć tą rybę tylko po to aby poczuć chwilę adrenaliny/przyjemności czy to jest sport/hobby ??? Nie muszę mówić że po godzinie w tym miejscu stało około 30 łodzi...

Panowie żadne kontrole i kary nie pomogą, zacznijmy kontrolować samych siebie.

Chodzi Ci o "panów" z aluminiowej łodzi?

JA BYŁEM I WIDZIAŁEM.Kurła za dużo widziałem.Byłem pełen podziwu bo wyjeli 20 szt sumków nie sumów .SZACUN wszystko wypuszczone nawet nie podbierane tylko szczypce pod burtą ,,aluminiowej łodzi,, i woda lux . Tak myślałem byłem zły że pokazali  kilku łodzim gdzie stoi mięso.Ale jest ok wypuszczają i o to chodzi nawet te dwa karpie 10 -12 kg spoko w końcu wigiliia.I zaraz moderatorzy czytaj moderator zjedzie mnie że domysły nie widziałem nie słyszałem może fake news .Szacun Panowie z Aluminium bo kilka łódek krążyło w trolu i liczyli na męsko ale szkoda tych karpików bo w końcu podpięte.Myslę że  nie wstawicie filmiku .JEŻELI CHCEMY ŁOWIĆ FAJNE RYBKI  NA TEJ WODZIE TO NIE LANSUJMY SIĘ KURŁA MAĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆC ZE ZDJĘCIAMI I FILMAMI .Myślę że mogę się wypowiadać w temacie bo kilka .....fajnych rybek złowiłem .Pozdrawiam Śnięty Andrzej.

• Like 1

JA BYŁEM I WIDZIAŁEM.Kurła za dużo widziałem.Byłem pełen podziwu bo wyjeli 20 szt sumków nie sumów .SZACUN wszystko wypuszczone nawet nie podbierane tylko szczypce pod burtą ,,aluminiowej łodzi,, i woda lux . Tak myślałem byłem zły że pokazali  kilku łodzim gdzie stoi mięso.Ale jest ok wypuszczają i o to chodzi nawet te dwa karpie 10 -12 kg spoko w końcu wigiliia.I zaraz moderatorzy czytaj moderator zjedzie mnie że domysły nie widziałem nie słyszałem może fake news .Szacun Panowie z Aluminium bo kilka łódek krążyło w trolu i liczyli na męsko ale szkoda tych karpików bo w końcu podpięte.Myslę że  nie wstawicie filmiku .JEŻELI CHCEMY ŁOWIĆ FAJNE RYBKI  NA TEJ WODZIE TO NIE LANSUJMY SIĘ KURŁA MAĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆC ZE ZDJĘCIAMI I FILMAMI .Myślę że mogę się wypowiadać w temacie bo kilka .....fajnych rybek złowiłem .Pozdrawiam Śnięty Andrzej.

Jesteś pełen podziwu??? Szacun i woda i lux??? za to, że wszystko wypuszczone, nawet te "dwa karpie 10-12 kg spoko ale szkoda tych karpików bo wkońcu podpięte"???

Jeżeli tak bardzo zależy Ci na tej wodzie jak piszesz to właśnie Ty jako pierwszy powinieneś wytłumaczyć wędkującym z aluminium,że jeśli nie okres ochronny to zimowisko!!!

Kaleczenie sumów, karpi i innych ryb pod koniec grudnia i co??? Szacun?!?

Dziwne masz podejście do swojej wody

Nie no ale szacun, lux...

• Like 7

Pewnie jak się nikogo w zarządzie nie zna to i się nie dowie. A w tym roku to chyba nic nie głosowali bo jeszcze na 2 lata jest klepnięty. No i ja nie rozumiem po co jest taki dyrektor skoro samodzielnie nic nie może. Widzi że coś jest złe i nie może nic z tym zrobić bo muszą wnioski spłynąć i może wtedy zagłosują.

TOST nie zakumałeś  mojego postu.Ale skoro byłeś i widziałeś że podpięte to czy ty zwróciłeś uwagę ?A gdyby ci ludzie odpłyneli po 2 ,3 rybach to reszta szarańczy powiozła by te sumki do domu. A tak stali i krzywdy im zrobić nie pozwolili.Takie jest moje zdanie .Nie popieram takiego łowienia ale w tym przypadku wolę oglądać podpiętą rybę i wypuszczoną niż jadącą na agrafce do brzegu.Okresu na siemianówce brak zimowisko też nie oznakowane.I jeszcze jedno pytanie .Czy ty łowiąc na Bugu np. szuminie po wyjęciu trzeciego sandacza i np. sumka opuszczasz to miejsce ? Przecież to zimowisko . 

• Like 1

Nie byłem i nie widziałem. Wnioski wysunięte z postów Twojego i Kolegi piszącego wcześniej.

Nie byłem i być nie zamierzam.

Po wyjęciu 3 sandaczy i sumka na Szuminie pewnie łowłbym dalej.

Szczerze Wam życzę by udało się uratować tą wodę, chociaż gdyby przeniosła się na Siemianówkę połowa mazowieckich wiślaków to bym nie żałował ;)

Pozdrawiam i życzę połamania kija w przyszłym sezonie- bez podtekstów oczywiście.

Edytowane przez tost

TOST nie zakumałeś mojego postu.Ale skoro byłeś i widziałeś że podpięte to czy ty zwróciłeś uwagę ?A gdyby ci ludzie odpłyneli po 2 ,3 rybach to reszta szarańczy powiozła by te sumki do domu. A tak stali i krzywdy im zrobić nie pozwolili.Takie jest moje zdanie .Nie popieram takiego łowienia ale w tym przypadku wolę oglądać podpiętą rybę i wypuszczoną niż jadącą na agrafce do brzegu.Okresu na siemianówce brak zimowisko też nie oznakowane.I jeszcze jedno pytanie .Czy ty łowiąc na Bugu np. szuminie po wyjęciu trzeciego sandacza i np. sumka opuszczasz to miejsce ? Przecież to zimowisko .

Słabo patrzyles bo suma przywiązanego też mieli..... :(

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! post-71626-1577647108,6685_thumb.jpg

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! attachicon.gif IMG_20191229_134154.jpg

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Smutny widok. Bardziej zdesperowanych ludzi na rybie mięso chyba nie widziałem...
  • Like 1