tom_mich_ Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 K.... Znów mój dostawca cenę miesa podniesie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Bez jakiejkolwiek kontroli wszystkie wasze pomysły (większość bardzo fajnych) będą pustymi zapisami w RAPRze... Podstawą do ustalania nowych kar i ich wymierzania musi być sprawny aparat do sprawdzania i egzekwowania tychże zapisów. Było kilka akcji kontrolnych i koniec. W niedzielę policja tylko przejechała się po plaży przy wieży widokowej. Żadnych pytań, nic... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Policja nie ma ważniejszych spraw od liczenia naszych ryb?, PSR niech się tym zajmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Panowie, gwarantuje ze grube kary typu przepadek sprzetu (samochod + lodka) albo pieniezne po 10 tys lub wiecej i spadek miesiarstwa lamiacego przepisy o 90%. Oczywiscie nie od razu. Pierwszych kilku Januszy biznesu zlapanych i reszta wyciaga kalkulatory i by policzyla. A poki co smieszne kary po 500 max to oni odrabiaja w ciagu jednego dnia. Przynajmniej tak mozna wnioskowac po waszych wpisach bo ja tam nie lowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 (edytowane) Podniesienie cen według mnie z d*py pomysł. Więcej ryb wyjedzie, "no bo jak to płacę 600zl za rok i mam ryby wypuszczać?"A druga sprawa, że kontroli nie ma. W tym roku sporo łapałem i tylko raz kontroli miałem Edytowane 24 Grudnia 2019 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Policja nie ma ważniejszych spraw od liczenia naszych ryb?, PSR niech się tym zajmie.Skoro już się wybrali na wycieczkę po plaży to można było chwilę przystanąć. W tych rejonach jakoś chyba nie ma wielkiej przestępczości to można i na ryby zwrócić uwagę. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 A druga sprawa, że kontroli nie ma. W tym roku sporo łapałem i tylko raz kontroli miałemŁowiłem w różnych krajach. Nigdy nie miałem żadnej kontroli. Byłem jedynie kontrolowany w naszym kraju. Wniosek- kontrolują jedynie w Polsce. A teraz o Siemianówce. Możecie panowie spodziewać się jeszcze większej frekwencji. Byłem na spotkaniu wigilijnym w moim kole. Dużo osób kombinuje gdzie wykupić zezwolenia by mieć porozumienie z Białymstokiem. Czyli "gości" będziecie mieć znacznie więcej. 2-3 lata temu podstawowy kij na sandacza sprzedawany w Ostrołęce miał 2,70-3 m i c.w. do 30-40g. Teraz ma 1,9-2,30 i c.w. do 20/25g. Siemionka rządzi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Tu nie potrzeba nadmiernej kontroli policji,psr czy ssr wystarczy samokontrola i poszanowanie przydody,siebie nawzajem,przecież to tylko nasze wspaniałe hobby.Wesolych Świat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Podniesienie cen według mnie z d*py pomysł. Więcej ryb wyjedzie, "no bo jak to płacę 600zl za rok i mam ryby wypuszczać?"A druga sprawa, że kontroli nie ma. W tym roku sporo łapałem i tylko raz kontroli miałemIdąc tym tokiem myślenia karta powinna być za 0 zł.NIc nie płace to nie wymagam i nie zabieram.Fajnie.A tak poważnie zwracajmy sobie uwagę na wzajem.Ile gwiazd z super teamów nie wie że jest górny wymiar sandacza. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_SR Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Tu nie potrzeba nadmiernej kontroli policji,psr czy ssr wystarczy samokontrola i poszanowanie przydody,siebie nawzajem,przecież to tylko nasze wspaniałe hobby.Wesolych ŚwiatTu kolega ma rację, byłem w niedzielę i słyszałem śmiech oraz widziałem zadowolone twarze trzech etycznych wędkarzy łowiących z łodzi co nie jeden by pozazdrościł. Panowie przypadkowo namierzyli miejsce gdzie stały sumy, wszystko wydawało się naprawdę w porządku ryby były wypuszczane przynajmniej te co ja widziałem a postałem tam ze 20 min. Podpłynąłem bliżej i było jasne, wszystkie ryby wyjeżdżały za bok. W ciągu 30 min panowie mieli co najmniej 6 ryb (sumy) w tym jedną akcję że we trzech jednocześnie mieli ryby na kiju. Tu kieruję swoje pytanie do tych panów, czy naprawdę było warto kaleczyć tą rybę tylko po to aby poczuć chwilę adrenaliny/przyjemności czy to jest sport/hobby ??? Nie muszę mówić że po godzinie w tym miejscu stało około 30 łodzi... Panowie żadne kontrole i kary nie pomogą, zacznijmy kontrolować samych siebie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Tu kolega ma rację, byłem w niedzielę i słyszałem śmiech oraz widziałem zadowolone twarze trzech etycznych wędkarzy łowiących z łodzi co nie jeden by pozazdrościł. Panowie przypadkowo namierzyli miejsce gdzie stały sumy, wszystko wydawało się naprawdę w porządku ryby były wypuszczane przynajmniej te co ja widziałem a postałem tam ze 20 min. Podpłynąłem bliżej i było jasne, wszystkie ryby wyjeżdżały za bok. W ciągu 30 min panowie mieli co najmniej 6 ryb (sumy) w tym jedną akcję że we trzech jednocześnie mieli ryby na kiju. Tu kieruję swoje pytanie do tych panów, czy naprawdę było warto kaleczyć tą rybę tylko po to aby poczuć chwilę adrenaliny/przyjemności czy to jest sport/hobby ??? Nie muszę mówić że po godzinie w tym miejscu stało około 30 łodzi... Panowie żadne kontrole i kary nie pomogą, zacznijmy kontrolować samych siebie.Chodzi Ci o "panów" z aluminiowej łodzi? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_SR Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Czy to ważne z jakiej ? Ci co byli w tym czasie na wodzie będą wiedzieli o kogo chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 JA BYŁEM I WIDZIAŁEM.Kurła za dużo widziałem.Byłem pełen podziwu bo wyjeli 20 szt sumków nie sumów .SZACUN wszystko wypuszczone nawet nie podbierane tylko szczypce pod burtą ,,aluminiowej łodzi,, i woda lux . Tak myślałem byłem zły że pokazali kilku łodzim gdzie stoi mięso.Ale jest ok wypuszczają i o to chodzi nawet te dwa karpie 10 -12 kg spoko w końcu wigiliia.I zaraz moderatorzy czytaj moderator zjedzie mnie że domysły nie widziałem nie słyszałem może fake news .Szacun Panowie z Aluminium bo kilka łódek krążyło w trolu i liczyli na męsko ale szkoda tych karpików bo w końcu podpięte.Myslę że nie wstawicie filmiku .JEŻELI CHCEMY ŁOWIĆ FAJNE RYBKI NA TEJ WODZIE TO NIE LANSUJMY SIĘ KURŁA MAĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆC ZE ZDJĘCIAMI I FILMAMI .Myślę że mogę się wypowiadać w temacie bo kilka .....fajnych rybek złowiłem .Pozdrawiam Śnięty Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) Też wtedy byłem ale stacjonowalem w innej części zalewu u nas było słabo, mimo to nie przeskoczylismy w troll i konsekwentnie próbowaliśmy wyjac coś na spinna Edytowane 25 Grudnia 2019 przez wisniowy21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Przy tej ilości sanadaca i wpływom z zezwoleń troling ustanowią na kolejne 4lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 JA BYŁEM I WIDZIAŁEM.Kurła za dużo widziałem.Byłem pełen podziwu bo wyjeli 20 szt sumków nie sumów .SZACUN wszystko wypuszczone nawet nie podbierane tylko szczypce pod burtą ,,aluminiowej łodzi,, i woda lux . Tak myślałem byłem zły że pokazali kilku łodzim gdzie stoi mięso.Ale jest ok wypuszczają i o to chodzi nawet te dwa karpie 10 -12 kg spoko w końcu wigiliia.I zaraz moderatorzy czytaj moderator zjedzie mnie że domysły nie widziałem nie słyszałem może fake news .Szacun Panowie z Aluminium bo kilka łódek krążyło w trolu i liczyli na męsko ale szkoda tych karpików bo w końcu podpięte.Myslę że nie wstawicie filmiku .JEŻELI CHCEMY ŁOWIĆ FAJNE RYBKI NA TEJ WODZIE TO NIE LANSUJMY SIĘ KURŁA MAĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆC ZE ZDJĘCIAMI I FILMAMI .Myślę że mogę się wypowiadać w temacie bo kilka .....fajnych rybek złowiłem .Pozdrawiam Śnięty Andrzej. Jesteś pełen podziwu??? Szacun i woda i lux??? za to, że wszystko wypuszczone, nawet te "dwa karpie 10-12 kg spoko ale szkoda tych karpików bo wkońcu podpięte"??? Jeżeli tak bardzo zależy Ci na tej wodzie jak piszesz to właśnie Ty jako pierwszy powinieneś wytłumaczyć wędkującym z aluminium,że jeśli nie okres ochronny to zimowisko!!! Kaleczenie sumów, karpi i innych ryb pod koniec grudnia i co??? Szacun?!? Dziwne masz podejście do swojej wody Nie no ale szacun, lux... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Witam, czy są w internecie dostepne wyniki glosowania na temat trollingu. Ułatwiły by swiadomy wybór koła na nastepny rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 Pewnie jak się nikogo w zarządzie nie zna to i się nie dowie. A w tym roku to chyba nic nie głosowali bo jeszcze na 2 lata jest klepnięty. No i ja nie rozumiem po co jest taki dyrektor skoro samodzielnie nic nie może. Widzi że coś jest złe i nie może nic z tym zrobić bo muszą wnioski spłynąć i może wtedy zagłosują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozik Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 No właśnie, może ktoś wie w którym kole działają jacyś przeciwnicy trola, gdyż nie chcę wspierać leśnych dziadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakersik Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2019 No właśnie, może ktoś wie w którym kole działają jacyś przeciwnicy trola, gdyż nie chcę wspierać leśnych dziadków.na pewno w kole SAZAN znajdziesz wielu młodych ogarniętych ludzi którym zależy dobro naszych wód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 TOST nie zakumałeś mojego postu.Ale skoro byłeś i widziałeś że podpięte to czy ty zwróciłeś uwagę ?A gdyby ci ludzie odpłyneli po 2 ,3 rybach to reszta szarańczy powiozła by te sumki do domu. A tak stali i krzywdy im zrobić nie pozwolili.Takie jest moje zdanie .Nie popieram takiego łowienia ale w tym przypadku wolę oglądać podpiętą rybę i wypuszczoną niż jadącą na agrafce do brzegu.Okresu na siemianówce brak zimowisko też nie oznakowane.I jeszcze jedno pytanie .Czy ty łowiąc na Bugu np. szuminie po wyjęciu trzeciego sandacza i np. sumka opuszczasz to miejsce ? Przecież to zimowisko . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 (edytowane) Nie byłem i nie widziałem. Wnioski wysunięte z postów Twojego i Kolegi piszącego wcześniej.Nie byłem i być nie zamierzam.Po wyjęciu 3 sandaczy i sumka na Szuminie pewnie łowłbym dalej.Szczerze Wam życzę by udało się uratować tą wodę, chociaż gdyby przeniosła się na Siemianówkę połowa mazowieckich wiślaków to bym nie żałował Pozdrawiam i życzę połamania kija w przyszłym sezonie- bez podtekstów oczywiście. Edytowane 28 Grudnia 2019 przez tost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupiniak Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 TOST nie zakumałeś mojego postu.Ale skoro byłeś i widziałeś że podpięte to czy ty zwróciłeś uwagę ?A gdyby ci ludzie odpłyneli po 2 ,3 rybach to reszta szarańczy powiozła by te sumki do domu. A tak stali i krzywdy im zrobić nie pozwolili.Takie jest moje zdanie .Nie popieram takiego łowienia ale w tym przypadku wolę oglądać podpiętą rybę i wypuszczoną niż jadącą na agrafce do brzegu.Okresu na siemianówce brak zimowisko też nie oznakowane.I jeszcze jedno pytanie .Czy ty łowiąc na Bugu np. szuminie po wyjęciu trzeciego sandacza i np. sumka opuszczasz to miejsce ? Przecież to zimowisko .Słabo patrzyles bo suma przywiązanego też mieli..... Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_wonsz Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! IMG_20191229_134154.jpg Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu TapatalkaSmutny widok. Bardziej zdesperowanych ludzi na rybie mięso chyba nie widziałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi