kristofer232 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Masakra... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! IMG_20191229_134154.jpg Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu TapatalkaPotwierdzam. Byłem dzisiaj przejazdem i też widziałem tych "poławiaczy". Jutro też prawdopodobnie zawitam w te okolice z wędką i zobaczę czy też będą. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Ja to już normalnie nie wiem jak to skomentować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Jeśli ktoś z forumowiczów jutro lub pojutrze będzie widział tych cudakow proszę o info na forum. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Łowienie z mostów jest niezgodne z RAPR, więc możecie dzwonić gdzie trzeba. Zwiać będzie im raczej trudno☺ Chociaż swoją drogą pomysłowe to jest muszę przyznać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Nic w tym kraju się nie ma prawa zmienić. Ryzykować zdrowie/życie aby zapchać lodówkę mięsem sandaczy[emoji33][emoji33] i to jeszcze w tak ekwilibrystyczny sposób. Jak, skąd i dlaczego??!! Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 To łowią pracownicy remontujący torowisko w większości zza wschodniej granicy, stawiają sznury na noc. Właśnie się dowiedziałem, i tak od dłuższego czasu podobno. Podobno po nocy zawsze coś jest, łowią na samą żyłkę i haczyk i conajwyżej butelka pusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof S. Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! IMG_20191229_134154.jpg Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu TapatalkaTo jest kwintesencja wędkarstwa ekstremalnego. W następnym sezonie może będzie mi dane oglądanie ,, prawdziwego wędkarza'' na materacu podczas trolingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 To łowią pracownicy remontujący torowisko w większości zza wschodniej granicy, stawiają sznury na noc. Właśnie się dowiedziałem, i tak od dłuższego czasu podobno. Podobno po nocy zawsze coś jest, łowią na samą żyłkę i haczyk i conajwyżej butelka pusta.Jestem w szoku!!! A już myślałem, że to dziadkowie z Siemianówki wpadli na tak "genialny" sposób łowienie ryb.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Metnooki tylko śmiecie celowo najeżdżają ryby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! IMG_20191229_134154.jpg Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka A przypadkiem nie ma który z kolegów miejscowych jakiegoś drona? Tak dla jaj bym im tam polatał. Wrzućcie filmik. Pośmiejemy się z reakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 A przypadkiem nie ma który z kolegów miejscowych jakiegoś drona? Tak dla jaj bym im tam polatał. Wrzućcie filmik. Pośmiejemy się z reakcji aha..już widzę te kamienie lecące w kierunku drona. Bul bul bul...i po dronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Na moście nie będzie kamieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Na moście nie będzie kamieni.Piotrek , mogą być przygotowani do działań obronnych [emoji848] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Myślę że SOKiści szybciej rozwiązali by problem niż PSR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Najczęściej tam SG jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_wonsz Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 To łowią pracownicy remontujący torowisko w większości zza wschodniej granicy, stawiają sznury na noc. Właśnie się dowiedziałem, i tak od dłuższego czasu podobno. Podobno po nocy zawsze coś jest, łowią na samą żyłkę i haczyk i conajwyżej butelka pusta.Musieli przyjść z buta od str m. Siemianówka lub od Cisówki. Przy rozdwojeniu nasypu kolejowego stały dwa auta. Jedyna droga która pozwala tam się dostać od Cisówki. Nie koniecznie musieli to być pracownicy. Mieli wędki, ale nie do końca rozłożone. Może też i rzutki zostawiają na noc. Nie miałem lornetki żeby się przyjrzeć dokładniej . A Wady wzroku jeszcze nie mam ;p Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Jeśli pracownicy to od strony Siemianówki z buta pewnie, ale głowy nie dam że akurat z foty to oni a nie autochtony. A że zostawiają na noc haki na linkach to jest pewne, i chwalą się że czymś smarują przynęty. Także z każdej strony mięso zjeżdża, nawet Ukraińcy swój udział w tym mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Złowią, zjedzą,wyremontują i odjadą, akurat oni nie są, zagrozeniem dla Siemianowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Tak jak wspomniałem wcześniej,byłem tam dzisiaj.Takie spontaniczne zakończenie sezonu,choć ci zaobserwowani wczoraj "mostowi łowcy"też mnie zaintrygowali .Nie byli to raczej robotnicy torowi i rozmawiali po polsku.Wykluczam też tubylców z Planty/Siemianówki bo wczoraj oddalili się w stronę Cisówki.Wczoraj nie zauważyłem aby złowili jakąkolwiek rybę,ale skoro tam siedzą to pewnie w przeszłości coś tam wytargali. Niestety pogoda pokrzyżowała plany moje i ich pewnie też.Po wczorajszym mroźnym dniu i nocy wszystko w okolicach mostu kolejowego ZAMARZŁO .Cały przepływ skuty lodem ,a mały zbiornik też zamarznięty na kilkaset metrów od mostu.Było tylko kilka przesmyków wolnych od lodu.Na nawietrznym brzegu dużego zalewu lód na 10-12metrów od brzegu i wszędzie dryfująca z wiatrem kra.Tak wyglądała sytuacja około godziny 11. Walczyłem z lodem i wiatrem do 14 i.....nie doczekałem się brania .Jak odchodziłem z miejscówki lodu było zdecydowanie mniej ,ale wiatr się wzmagał. Wygląda na to ,że sezon 2019{ z rybą} zakończyłem 25 grudnia. Wszystkim wypuszczającym ryby na Siemianówce życzę najlepszego w Nowym Roku . Pozdrawiam Tomi . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozik Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 No nie ma miętkiej gry, pełen szacun dla ekstremalnych jednostek. Szkoda że nie widać tych zacietrzewionych twarzy. Proponuję nominowanie tych dżentelmenów ze zdjęcia do nagrody Złotego Gumofilca Roku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Metnooki tylko śmiecie celowo najeżdżają rybyRózgaś pokaz mi w którym miejscu mój Ojciec Mentnooki napisał ze ryby były podpięte ? Z tego co widzę to wspomniał o tym kto inny. Bylismy przy tej sytuacji i nie potrafię powiedzieć czy ryby były podpięte czy były normalnie zapięte , myśle ze nie trzeba Ci tłumaczyć jak wyglada hol suma. To ze pare metrów od łódki pokaże się ogon suma nie znaczy ze jest podpięty. Tym bardziej ze w miejscu jest 1.6m .Druga sprawa odnośnie kolegi który twierdzi ze mieli sznurek przypięty do Łodzi z Sumem , uważam ze stałem na Tyle blisko ze widział bym a jedyne co widziałem to kilka Holi sumkow nie sumow bo ryby nie byly duże z higienicznym wyczepieniem w wodzie . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Sum 220cm, szczupak 89cm,sandacz 79cm,2 -węgorze, 5- okoni 39 cm. Pierwszy raz przeczytalem zezwolenie, niech ktoś powie , ze zle zinterpretowalem przepisy! (Tyle ryby można wywieźć legalnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus224 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 A znajdą się tacy co będą ogony skracać aby w górnym wymiarze się zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Ale, to jest zakazane w regulaminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi