Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! attachicon.gif IMG_20191229_134154.jpg

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Potwierdzam.

Byłem dzisiaj przejazdem i też widziałem tych "poławiaczy".

Jutro też prawdopodobnie zawitam w te okolice z wędką i zobaczę czy też będą.

Pozdrawiam Tomi .

To łowią pracownicy remontujący torowisko w większości zza wschodniej granicy, stawiają sznury na noc. Właśnie się dowiedziałem, i tak od dłuższego czasu podobno. Podobno po nocy zawsze coś jest, łowią na samą żyłkę i haczyk i conajwyżej butelka pusta.

Myślałem, że już żadne zachowanie poławiaczy z Siemianówki mnie nie zaskoczy. A jednak... Ekstremalne jednostki- klęczące na kolanach, na jakimś rusztowaniu, zrzucające zestawy z rybką/trupkiem na końcu w wodę pełną kry. To nie może być pasja - wędkarstwo! attachicon.gif IMG_20191229_134154.jpg

To jest kwintesencja wędkarstwa ekstremalnego. W następnym sezonie może będzie mi dane oglądanie ,, prawdziwego wędkarza'' na materacu podczas trolingu.

To łowią pracownicy remontujący torowisko w większości zza wschodniej granicy, stawiają sznury na noc. Właśnie się dowiedziałem, i tak od dłuższego czasu podobno. Podobno po nocy zawsze coś jest, łowią na samą żyłkę i haczyk i conajwyżej butelka pusta.

Jestem w szoku!!! A już myślałem, że to dziadkowie z Siemianówki wpadli na tak "genialny" sposób łowienie ryb....

A przypadkiem nie ma który z kolegów miejscowych jakiegoś drona? Tak dla jaj bym im tam polatał. Wrzućcie filmik. Pośmiejemy się z reakcji :)

Musieli przyjść z buta od str m. Siemianówka lub od Cisówki. Przy rozdwojeniu nasypu kolejowego stały dwa auta. Jedyna droga która pozwala tam się dostać od Cisówki. Nie koniecznie musieli to być pracownicy. Mieli wędki, ale nie do końca rozłożone. Może też i rzutki zostawiają na noc. Nie miałem lornetki żeby się przyjrzeć dokładniej . A Wady wzroku jeszcze nie mam ;p

• Like 1

Jeśli pracownicy to od strony Siemianówki z buta pewnie, ale głowy nie dam że akurat z foty to oni a nie autochtony. A że zostawiają na noc haki na linkach to jest pewne, i chwalą się że czymś smarują przynęty. Także z każdej strony mięso zjeżdża, nawet Ukraińcy swój udział w tym mają.

Tak jak wspomniałem wcześniej,byłem tam dzisiaj.

Takie spontaniczne zakończenie sezonu,choć ci zaobserwowani wczoraj "mostowi łowcy"też mnie zaintrygowali :).

Nie byli to raczej robotnicy torowi i rozmawiali po polsku.Wykluczam też tubylców z Planty/Siemianówki bo wczoraj oddalili się w stronę Cisówki.Wczoraj nie zauważyłem aby złowili jakąkolwiek rybę,ale skoro tam siedzą to pewnie w przeszłości coś tam wytargali.

Niestety pogoda pokrzyżowała plany moje i ich pewnie też.

Po wczorajszym mroźnym dniu i nocy wszystko w okolicach mostu kolejowego ZAMARZŁO :) .

Cały przepływ skuty lodem ,a mały zbiornik też zamarznięty na kilkaset metrów od mostu.

Było tylko kilka przesmyków wolnych od lodu.

Na nawietrznym brzegu dużego zalewu lód na 10-12metrów od brzegu i wszędzie dryfująca z wiatrem kra.

Tak wyglądała sytuacja około godziny 11.

8e79270c0e0341a0med.jpg 1fd165c831229e95med.jpg 022d1826b065bc63med.jpg fd310dff5f770c38med.jpg bee340a94535ea94med.jpg

Walczyłem z lodem i wiatrem do 14 i.....nie doczekałem się brania :( .

Jak odchodziłem z miejscówki lodu było zdecydowanie mniej ,ale wiatr się wzmagał.

Wygląda na to ,że sezon 2019{ z rybą} zakończyłem 25 grudnia. :)

b2bac72a325fb159med.jpg 137ea5b95f6a5e2bmed.jpg

Wszystkim wypuszczającym ryby na Siemianówce życzę najlepszego w Nowym Roku :ph34r: .

Pozdrawiam Tomi B) .

• Like 13

Metnooki tylko śmiecie celowo najeżdżają ryby

Rózgaś pokaz mi w którym miejscu mój Ojciec Mentnooki napisał ze ryby były podpięte ? Z tego co widzę to wspomniał o tym kto inny. Bylismy przy tej sytuacji i nie potrafię powiedzieć czy ryby były podpięte czy były normalnie zapięte , myśle ze nie trzeba Ci tłumaczyć jak wyglada hol suma. To ze pare metrów od łódki pokaże się ogon suma nie znaczy ze jest podpięty. Tym bardziej ze w miejscu jest 1.6m .Druga sprawa odnośnie kolegi który twierdzi ze mieli sznurek przypięty do Łodzi z Sumem , uważam ze stałem na Tyle blisko ze widział bym a jedyne co widziałem to kilka Holi sumkow nie sumow bo ryby nie byly duże z higienicznym wyczepieniem w wodzie .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1