miramar69 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) ... i spiningowania oraz łowienia na żywca, trupka oraz inne części ryb ..... Edytowane 21 Marca 2020 przez miramar69 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Zakaz połowu z łodzi do maja, białoryb też może poczekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Nic nie zakazywać tylko nagrywać (już jest taka możliwość, kiedyś nie było ),kontrolować i łapać i konkretnie karać tak żeby nie było pokusy. Jak to można komuś zabrać prawo do czegoś jak ktoś przestrzegał zasad. Żadnej odpowiedzialności zbiorowej. Ktoś mi chce zabrać prawo do czegoś bo jemu na tym nie zależy? Prawo ma być stanowione przez wszystkich wędkarzy a nie tylko przez najbardziej krzyczącą grupę, która poprzez obronę swoich interesów ogranicza prawa innych którzy go przestrzegają. Walczyć o przestrzeganie prawa a nie wprowadzanie kolejnych ograniczeń a będzie dobrze. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Kolego a masz pomysł jak wyłapać takich pojedyńczych delikwentów którzy teraz robią co robią? Z brzegu nie widać nic poza lornetką, telefonem ani aparatem nie nagrasz. Jeśli społeczeństwo nie umie respektować prawa to tylko zakaz, takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Kolego a masz pomysł jak wyłapać takich pojedyńczych delikwentów którzy teraz robią co robią? Z brzegu nie widać nic poza lornetką, telefonem ani aparatem nie nagrasz. Jeśli społeczeństwo nie umie respektować prawa to tylko zakaz, takie moje zdanie.Prezes Okręgu na słynnym zebraniu zapewniał jesienią, że będzie walczył o dostęp do licznych kamer Wód Polskich. To był jedyny sensowny pomysł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 A moje zdanie to żadnych nowych zakazów tylko praca nad przestrzeganiem tego co już jest i jakiegokolwiek pobłażania przy karaniu.Nie nieuchronność kary tylko groźba. Na nie których nie działa to że zostaną złapani ale jak usłyszą lub sami na sobie odczują tą karę to pewnie pomyślą zanim zechce się im drugi raz złamać regulamin. Takie myślenie o ograniczaniu sięga minionej epoki (teraz w UE też to się zdarza) kiedy to władzy wydawało się że wie co dla mnie i dla innych jest najlepsze. Ja mogę stracić prawo do czegoś ale nie można mi zabrać prawa do czegoś co mi się należy tylko dlatego że ktoś tego prawa nie przestrzega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arci10 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 kamera z mocnym zoomem plus statyw w rekach ssr bylaby niezlym batem na klusoli. nagranego delikwenta mozna ustalic po rejestracji a potem wezwac po odbior mandatu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Kolego a masz pomysł jak wyłapać takich pojedyńczych delikwentów którzy teraz robią co robią? Z brzegu nie widać nic poza lornetką, telefonem ani aparatem nie nagrasz. Jeśli społeczeństwo nie umie respektować prawa to tylko zakaz, takie moje zdanie. Gdybym miał prywatne jezioro. Ograniczone miejsca, gdzie można trzymać/wodować sprzęt pływający. Kamery i opłacona ochrona na miejscu kontrolująca każdego spływającego z wody. Ewidencja wypłynięć itd.Przy wykupie licencji, podpisanie umowy z wysokimi karami za złodziejstwo w treści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Miałem na myśli możliwości w sytuacji jaka jest obecnie. Tzn kontroli jest ile jest i teraz żadna siła tego nie zmieni. A jak tak dalej będzie to przez wirusa i brak przychodów u ludzi... resztę można sobie dopowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arci10 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Wprowadzono zakaz przemieszczania się. Ciekawe co będzie się działo na siemianowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Ryby to nie konieczność, tylko kto to skontroluje, policja po kwarantannach ciągle jeździ, a psr jak to psr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Ryby to nie konieczność, (...)Może dla Ciebie... Ja muszę! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Jerkbait wolny od wirusa! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Jerkbait wolny od wirusa!Pozwolę sobie zapamiętać i zacytować te słowa w odpowiednim momencie. Oby taki nie nadszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Panowie siatki i żaki na zbiorniku są rozstawione nie widziałem tylko słyszałem .Pzw robi odłów w celu pozyskania materiału zarybieniowego szczupaka i przy okazji zniszczy materiał zarybieniowy sandacza.Może ktoś potwierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evin Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 PZW łowi i wędkarze też łowią.wszystko normalnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ale co potwierdzi? Co roku jest odłów tarłowy szczupaka, odłów węgorza, a przy okazji białoryb.http://www.pzw.org.pl/bialystok/wiadomosci/203277/60/opinia_na_temat_mozliwosci_wypuszczania_gatunkow_ryb_karpiowatyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Żaki na węgorza stoją, no ale wiadomo że raczej inne ryby też się zmieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Z żakami nie ma problemu bo rybę można wypuścić a z siatki marne szanse .Chodzi im o szczupaka który sam nie może się wytrzeć albo nie umie a przy okazji cierpi nabity ikrą sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier007 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Cześć, nigdy w maju nie startowałem na Siemianowke. W sumie to zeszły rok zacząłem tam jeździć pod koniec i dwie sztuki udało mi się złapać.Czy w związku z siatkami o których piszecie jest sens jechać w maju za szczupakiem ? Czy po takich odłowach coś zostaje ? Wody praktycznie nie znam, możecie podpowiedzieć gdzie go szukać w maju ?Pytanie może banalne dla stałych bywalców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Odpuść siemianowke a już napewno na majówkę ...no chyba że lubisz trzeć dupa o dupę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 W weekend majowy szkoda nerwów, będzie tłoczno i krwawo. A co do sezonu jeśli nie przyjdą deszcze i nie podniesie się woda będzie jeszcze wieksza rzeź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Tłoczno to od czerwca jak wszystko na raz ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Tłoczno to się robi dopiero jak któremuś coś się uwieść na zestawie. Siemianówka jest dużym zbiornikiem i jak chcesz porzucać w samotności, to zawsze znajdziesz miejsce. Zabawa zaczyna się jak coś zatniesz, 3 sekundy i masz wianuszek dookoła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Tłoczno to się robi dopiero jak któremuś coś się uwieść na zestawie. Siemianówka jest dużym zbiornikiem i jak chcesz porzucać w samotności, to zawsze znajdziesz miejsce. Zabawa zaczyna się jak coś zatniesz, 3 sekundy i masz wianuszek dookoła. i jeszcze każdy chce podpłynąć do Ciebie i cyknąć miejscówkę na Dzi Pi Esie masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi