Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Nic nie zakazywać tylko nagrywać  (już jest taka możliwość, kiedyś nie było ),kontrolować i łapać i konkretnie karać tak żeby nie było pokusy. Jak to można komuś zabrać prawo do czegoś jak ktoś przestrzegał  zasad. Żadnej odpowiedzialności zbiorowej. Ktoś mi  chce zabrać prawo do czegoś bo jemu na tym nie zależy?

Prawo ma być stanowione przez wszystkich wędkarzy a nie tylko przez najbardziej krzyczącą grupę, która poprzez obronę swoich interesów ogranicza prawa innych którzy go przestrzegają.

Walczyć o przestrzeganie prawa a nie wprowadzanie kolejnych ograniczeń a będzie dobrze.

• Like 5

Kolego a masz pomysł jak wyłapać takich pojedyńczych delikwentów którzy teraz robią co robią? Z brzegu nie widać nic poza lornetką, telefonem ani aparatem nie nagrasz. Jeśli społeczeństwo nie umie respektować prawa to tylko zakaz, takie moje zdanie.

Kolego a masz pomysł jak wyłapać takich pojedyńczych delikwentów którzy teraz robią co robią? Z brzegu nie widać nic poza lornetką, telefonem ani aparatem nie nagrasz. Jeśli społeczeństwo nie umie respektować prawa to tylko zakaz, takie moje zdanie.

Prezes Okręgu na słynnym zebraniu zapewniał jesienią, że będzie walczył o dostęp do licznych kamer Wód Polskich. To był jedyny sensowny pomysł.
  • Like 1

A moje zdanie to żadnych nowych zakazów tylko praca nad przestrzeganiem tego co już jest i jakiegokolwiek pobłażania przy karaniu.

Nie nieuchronność kary tylko groźba. Na nie których nie działa to że zostaną złapani ale jak usłyszą lub sami na sobie odczują tą karę to pewnie pomyślą zanim zechce się im drugi raz złamać regulamin.

Takie myślenie o ograniczaniu sięga minionej epoki (teraz w UE też to się zdarza) kiedy to władzy wydawało się że wie co dla mnie i dla innych jest najlepsze. 

Ja mogę stracić prawo do czegoś ale nie można mi zabrać prawa do czegoś co mi się należy tylko dlatego że ktoś tego prawa nie przestrzega.

Gdybym miał prywatne jezioro.

Ograniczone miejsca, gdzie można trzymać/wodować sprzęt pływający. Kamery i opłacona ochrona na miejscu kontrolująca każdego spływającego z wody. Ewidencja wypłynięć itd.

Przy wykupie licencji, podpisanie umowy z wysokimi karami za złodziejstwo w treści.

• 4 tygodnie później...

Cześć, nigdy w maju nie startowałem na Siemianowke. W sumie to zeszły rok zacząłem tam jeździć pod koniec i dwie sztuki udało mi się złapać.

Czy w związku z siatkami o których piszecie jest sens jechać w maju za szczupakiem ? Czy po takich odłowach coś zostaje ? Wody praktycznie nie znam, możecie podpowiedzieć gdzie go szukać w maju ?

Pytanie może banalne dla stałych bywalców.

Tłoczno to się robi dopiero jak któremuś coś się uwieść na zestawie. Siemianówka jest dużym zbiornikiem i jak chcesz porzucać w samotności, to zawsze znajdziesz miejsce. Zabawa zaczyna się jak coś zatniesz, 3 sekundy i masz wianuszek dookoła.

• Like 1

Tłoczno to się robi dopiero jak któremuś coś się uwieść na zestawie. Siemianówka jest dużym zbiornikiem i jak chcesz porzucać w samotności, to zawsze znajdziesz miejsce. Zabawa zaczyna się jak coś zatniesz, 3 sekundy i masz wianuszek dookoła.

i jeszcze każdy chce podpłynąć do Ciebie i cyknąć miejscówkę na Dzi Pi Esie  :D masakra  :P