compi Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 A kto Ci oddychać broni czy bronił .Jak chcesz spokój to na mały proszę lub poza bojki , sam na dzień dzisiejszy dopiero na koniec września planuję rozpoczęcie sezonu ale już jak wypłynę to 24/7 TROLLING. Od czerwca oddychanie jak teraz w maseczce. No i ta ciągnąca się po wodzie woń spalanego oleju... Już wiem, że będę tęsknił za majem. ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 1 -ego połowione ilościowo i gatunkowo super ,ale brak jakości.2 -go do 12 tej już nie tak różowo 11 rybek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki7878 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 U mnie w dwa dni wyjechało 12 ryb wszystkie z dryfu na odcinku 500-800 metrów , gatunkowo trafił się Bolek szczupak, sandacz, okoń , największą ryba szczupak 85 cm pięknie wybarwiony w doskonałej kondycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki7878 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) Wszystkie ryby wzięły na pulse shada 14cm Edytowane 3 Maja 2020 przez Majki7878 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 A kto Ci oddychać broni czy bronił .Jak chcesz spokój to na mały proszę lub poza bojki , sam na dzień dzisiejszy dopiero na koniec września planuję rozpoczęcie sezonu ale już jak wypłynę to 24/7 TROLLING. bojki na wysokości Rudni zniknęły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Po trzech dniach na Siemianówce wróciłem. Na trzy dni relaksacyjnego "łowienia" dwa delikatne puknięcia i koniec. Biała ryba- jedna płoć ok. 13cm. Trolling- nie widziałem (?). W zasięgu wzroku (i lornetki ) przez trzy dni widziałem nie więcej niż PIĘĆ wyjętych ryb. Ci co piszą o "pięknym łowieniu" to albo SPECJALIŚCI , albo... .Jedno jest pewne: grzejnik gazowy przydał się jak w środku zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki7878 Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Ja widziałem wczoraj dzieciaki kapiące się na plaży w Starym Dworze Tak po za tym spałem w kamperze przy otwartych drzwiach , bo śmierdziało w nim ciepły śpiwór wystarczył . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier007 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Cześć. Byliśmy w piątek. Łódek jak dla mnie mało, widziałem dużo, dużo więcej na tym zbiorniku..Na początku na małym zbiorniku, jeden krótki szczupak. Później na dużym po trzcinowiskach za wyspą, tutaj nic.Z obserwacji, jak już ktoś coś złapał to były to sandacze. Większego szczupaka nie widziałem żeby ktoś wyciągał. Nie więcej jak pięć ryb wyjętych widziałem, wszystko sandacze, wracały do wody.Najsmutniejsze: jak ktoś trafił sandacza to w okolicy wszyscy z blach przestawiali się na opad i próbowali. Takim systemem to przez maj rozbiją tymi gumamy gniazda.Pozdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 A jak z poziomem wody/wodowaniem/pływaniem na silniku? Czy od strony (w okolicy) Cisówki jest jakieś miejsce na zwodowanie pontonu z silnikiem?. Byłem jesienią i ...morze traw, tam gdzie wcześniej woda była 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arci10 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Wszystkie ryby wzięły na pulse shada 14cm okoń też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariossss Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Wodowanie na "zatoce Emerytów" to już opcja dla wybranych? Wczoraj w odległości kilkuset metrów od miejsca natknąłem się na siatkę, zagrodzony przejazd i tabliczkę "teren prywatny"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 (edytowane) Takie dzikie slipy w ogóle powinny być zakazane.Tylko w warunkach siemionki, wiem że nierealne. Edytowane 5 Maja 2020 przez kristofer232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Dzikie slipy mocno nie degradują. No ok, jest kilka miejsc z wyjeżdzonymi trzcinami. Spójrz z innej strony. Gdyby nie te dzikie slipy to slipy przy amfiteatrze, przy wieży widokowej i w porcie były by tak zapchane że nie było by gdzie auta zostawić... A tak każdy ma "swoje miejsce". Koła też mają swoje działki i część ludzi z tych kół właśnie na tych działkach się woduje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Dzikie slipy mocno nie degradują. No ok, jest kilka miejsc z wyjeżdzonymi trzcinami. Spójrz z innej strony. Gdyby nie te dzikie slipy to slipy przy amfiteatrze, przy wieży widokowej i w porcie były by tak zapchane że nie było by gdzie auta zostawić... A tak każdy ma "swoje miejsce". Koła też mają swoje działki i część ludzi z tych kół właśnie na tych działkach się woduje.To albo dzikie i ogólnodostępne, albo prywatne/anektowane/ogrodzone. To, że pewnej grupie wędkarzy odpaliło za mocno (jak niektórym mieszkańcom z parkingami pod blokami), nie znaczy że to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki7878 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 okoń też?Sorry tego okonka to złapałem na lucky Johna train balde 9g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Wodowanie na "zatoce Emerytów" to już opcja dla wybranych? Wczoraj w odległości kilkuset metrów od miejsca natknąłem się na siatkę, zagrodzony przejazd i tabliczkę "teren prywatny"?Przed siatka jest droga "taki mały objazd"Wisiała kartka ale ktoś zerwał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Mi bardziej chodzi o to że w takich dzikich slipach nie ma żadnej kontroli co i ile spływa.Wiekszośc słyszała o zamrażarkach na emerytach. Ale przez mnogość działek prywatnych dochodzących do wody wiadomo że nie da się tego wyeliminować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Czy kontrole będą przeprowadzane normalnie w tym roku.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Na pewno będą, oby nie po "siemianowsku" tylko "często i gęsto" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Za często też nie dobrze a kto ma wziąć to i tak wezmie a kto zapłaci mandat musi to odrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Super. Drugi wyjazd i druga kontrola łącznie z bakistami,tydzień temu na amfiteatrze a wczoraj na małym pod wiatką.Tak trzymać panowie.A i jeszcze jedna informacja policja i strażnicy czekali na pewną łódź i jej zawartość.Jak będę wiedział na pewno czy mieli ryby to podam namiary.Myślę że może być duże zdziwienie jak to się potwierdzi goście byli często w zeszłym sezonie i dość dobrze łowili.Byłem przekonany że 100% ryb wypuszczają ,ale pewnego razu widziałem jak wyjmowali ryby,ok zgodnie z regulaminem 2 na beret.Ale wczorajsze informacje od strażników mnie powaliły.Zobaczymy czy się potwierdzą ale skoro przyjechała policja i schowali się za wiatę a strażnicy nagrywali całą akcję to musieli mieć pewną cynę .Informacje dla nieregulaminowych bo tacy też tu zaglądają.Obserwacja z brzegu non stop, jazda po slipach wale trzepanie bakist,myślę że idzie dobre. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki7878 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Ja miałem kontrol 1 maja na małym zbiorniku, teraz wybieram się w sobotę zobaczymy czy pajki się ruszyły trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Dzisiaj 8 ale pistolety do 55cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Tak niskiego o tej porze roku nie pamiętam od chyba 20stu lat....Od jesiennego stanu jest może 0,5 m wyższy....Tragedia panowie,a będzie tylko gorzej....Kamil a może 0.7 100 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Za często też nie dobrze a kto ma wziąć to i tak wezmie a kto zapłaci mandat musi to odrobić.Za pierwszym, za drugim, może się i zwróci, ale jak zapłacą kilka razy to się kolejny raz zastanowią. Oby tak dalej i częściej kontrolowali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi