Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

A kto Ci oddychać broni czy bronił .

Jak chcesz spokój to na mały proszę lub poza bojki :), sam na dzień dzisiejszy dopiero na koniec września planuję rozpoczęcie sezonu ale już jak wypłynę to 24/7 TROLLING. :)

Od czerwca oddychanie jak teraz w maseczce. No i ta ciągnąca się po wodzie woń spalanego oleju... Już wiem, że będę tęsknił za majem. ????
  • Like 3

Po trzech dniach na Siemianówce wróciłem. Na trzy dni relaksacyjnego "łowienia" dwa delikatne puknięcia i koniec. Biała ryba- jedna płoć ok. 13cm. Trolling- nie widziałem (?). W zasięgu wzroku (i lornetki :D ) przez trzy dni widziałem nie więcej niż PIĘĆ wyjętych ryb. Ci co piszą o "pięknym łowieniu" to albo SPECJALIŚCI :clappinghands: , albo... .Jedno jest pewne: grzejnik gazowy przydał się jak w środku zimy :)

Cześć.

Byliśmy w piątek. Łódek jak dla mnie mało, widziałem dużo, dużo więcej na tym zbiorniku..

Na początku na małym zbiorniku, jeden krótki szczupak. Później na dużym po trzcinowiskach za wyspą, tutaj nic.

Z obserwacji, jak już ktoś coś złapał to były to sandacze. Większego szczupaka nie widziałem żeby ktoś wyciągał. Nie więcej jak pięć ryb wyjętych widziałem, wszystko sandacze, wracały do wody.

Najsmutniejsze: jak ktoś trafił sandacza to w okolicy wszyscy z blach przestawiali się na opad i próbowali. Takim systemem to przez maj rozbiją tymi gumamy gniazda.

Pozdr.

• Like 1

Dzikie slipy mocno nie degradują. No ok, jest kilka miejsc z wyjeżdzonymi trzcinami. Spójrz z innej strony. Gdyby nie te dzikie slipy to slipy przy amfiteatrze, przy wieży widokowej i w porcie były by tak zapchane że nie było by gdzie auta zostawić... A tak każdy ma "swoje miejsce". Koła też mają swoje działki i część ludzi z tych kół właśnie na tych działkach się woduje.

• Like 1

Dzikie slipy mocno nie degradują. No ok, jest kilka miejsc z wyjeżdzonymi trzcinami. Spójrz z innej strony. Gdyby nie te dzikie slipy to slipy przy amfiteatrze, przy wieży widokowej i w porcie były by tak zapchane że nie było by gdzie auta zostawić... A tak każdy ma "swoje miejsce". Koła też mają swoje działki i część ludzi z tych kół właśnie na tych działkach się woduje.

To albo dzikie i ogólnodostępne, albo prywatne/anektowane/ogrodzone. To, że pewnej grupie wędkarzy odpaliło za mocno (jak niektórym mieszkańcom z parkingami pod blokami), nie znaczy że to normalne.

Super. Drugi wyjazd i druga kontrola łącznie z bakistami,tydzień temu na amfiteatrze a wczoraj na małym pod wiatką.Tak trzymać panowie.A i jeszcze jedna informacja policja i strażnicy czekali na pewną łódź i jej zawartość.Jak będę wiedział na pewno czy mieli ryby to podam namiary.Myślę że może być duże zdziwienie jak to się potwierdzi goście byli często w zeszłym sezonie i dość dobrze łowili.Byłem przekonany że 100% ryb wypuszczają ,ale pewnego razu widziałem jak wyjmowali ryby,ok zgodnie z regulaminem 2 na beret.Ale wczorajsze informacje od strażników mnie powaliły.Zobaczymy czy się potwierdzą ale skoro przyjechała policja i schowali się za wiatę a strażnicy nagrywali całą akcję to musieli mieć pewną  cynę .Informacje dla nieregulaminowych bo tacy też tu zaglądają.Obserwacja z brzegu non stop, jazda po slipach wale trzepanie bakist,myślę że idzie dobre.

• Like 14