Szumi Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Za pierwszym, za drugim, może się i zwróci, ale jak zapłacą kilka razy to się kolejny raz zastanowią. Oby tak dalej i częściej kontrolowali.Kary powinny być dużo wyższe jak jest w krajach Unijnych to drugiego razu nie będzie, na zalewie powinni utworzyć jednostkę straży bo nacisk jest bardzo duży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Trochę nie rozumiem psr Białystok , jeśli jest tak duży problem na określonym zbiorniku to chyba trzeba zwiększyć kontrolę . Nie bardzo rozumiem kierownictwo tej grupy , czy tam ktoś ogarnia gdzie trzeba w danym okresie byćCzy ktoś to kontroluje ,gdzie powinno pojawić się psr czy ssr . Jeśli jest zbiornik z taką patologią to trzeba to ogarnąć . Oczywiście problem nie zniknie ale trzeba to ograniczyć , a jak słyszę i czytam to masakra . Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Trochę nie rozumiem psr Białystok , jeśli jest tak duży problem na określonym zbiorniku to chyba trzeba zwiększyć kontrolę . Nie bardzo rozumiem kierownictwo tej grupy , czy tam ktoś ogarnia gdzie trzeba w danym okresie byćCzy ktoś to kontroluje ,gdzie powinno pojawić się psr czy ssr . Jeśli jest zbiornik z taką patologią to trzeba to ogarnąć . Oczywiście problem nie zniknie ale trzeba to ograniczyć , a jak słyszę i czytam to masakra . Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaPotrzebne jeszcze szczere chęci ,a tu ewidentnie widać że z jakiegoś powodu ich brak szczególnie ze strony PSR...Wolą chyba latac po krzakach za 2-3 wedkarzami robiąc przy tym wiele Km niż mieć na miejscu 50ciu czy 100 do skontrolowania...Dziwi mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Ja z kolei uważam ze ich tegoroczna taktyka będzie bardzo skuteczna . Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, A Ci co maja coś na sumieniu będą po kolei weryfikowani no i na pewno poniekąd zaskoczeni Pozdrawiam normalnych Wędkarzy, przestrzegających zasady panujące na tym zbiorniku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek_D Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Trochę nie rozumiem psr Białystok , jeśli jest tak duży problem na określonym zbiorniku to chyba trzeba zwiększyć kontrolę . Nie bardzo rozumiem kierownictwo tej grupy , czy tam ktoś ogarnia gdzie trzeba w danym okresie byćCzy ktoś to kontroluje ,gdzie powinno pojawić się psr czy ssr . Jeśli jest zbiornik z taką patologią to trzeba to ogarnąć . Oczywiście problem nie zniknie ale trzeba to ograniczyć , a jak słyszę i czytam to masakra . Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Potrzebne jeszcze szczere chęci ,a tu ewidentnie widać że z jakiegoś powodu ich brak szczególnie ze strony PSR...Wolą chyba latac po krzakach za 2-3 wedkarzami robiąc przy tym wiele Km niż mieć na miejscu 50ciu czy 100 do skontrolowania...Dziwi mnie to.Wiecie Panowie ilu strażników PSR jest na etacie wojewody podlaskiego? Ja z kolei uważam ze ich tegoroczna taktyka będzie bardzo skuteczna . Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, A Ci co maja coś na sumieniu będą po kolei weryfikowani no i na pewno poniekąd zaskoczeni Pozdrawiam normalnych Wędkarzy, przestrzegających zasady panujące na tym zbiorniku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Podzielam Twoją opinię. Wszyscy wiemy że przy takiej presji nie ma możliwości kontroli 100% łodzi. Praktyka która została obrana wydaje się być słuszna i tak naprawdę jedyna z możliwych na stan dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz_jak Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Witam koledzy!! Niedługo wybieram się na Siemianówkę po raz pierwszy w życiu. Ktoś może posiada mapę batymetryczną tego zbiornika lub zaznaczone jakieś zaczepy,drzewa itp. Z góry dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Witam koledzy!! Niedługo wybieram się na Siemianówkę po raz pierwszy w życiu. Ktoś może posiada mapę batymetryczną tego zbiornika lub zaznaczone jakieś zaczepy,drzewa itp. Z góry dziękuję!!!https://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@11&key=gf_bImrnpC i przełącz się na sonar chart (lewy dolny róg), apkę na telefon z 14 dniowym okresem próbnym sciągniesz w sklepie na androida i na iOSa też (kiedyś były ale nie sprawdzam czy są). Do kupienia chyba za niecałe 200 zł z całą Europą, ale oczywiście nie każda woda tam jest i mapy nie są super dokładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Mam takie pytanie, zgoda na trolling została podpisana na sezon 2017-2020. Sezon 2021 jest pod znakiem zapytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Jeśli wpłynie znowu taka propozycja to bedzie głosowanie zarządu i albo kolejne lata z rzezią albo z trochę mniejszą bez trola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Możliwość stosowania metody trollingowej został wpisany w operacie rybackim od 2018 do 2021r włącznie, być może trolling zostanie również na kolejne cztery lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Witam koledzy!! Niedługo wybieram się na Siemianówkę po raz pierwszy w życiu. Ktoś może posiada mapę batymetryczną tego zbiornika lub zaznaczone jakieś zaczepy,drzewa itp. Z góry dziękuję!!!Tam gdzie będzie stało min 100-150 łodzi znaczy że są ryby, a zaczepy to są prawie wszędzie, ryby praktycznie też. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 W tym roku nie ma takiego tłoku, zdecydowanie mniej łódek, więc nie wiem po co pisać takie teksty z 100-150 łodziami. A mniej łódek być może dlatego że i mniej ryb, albo i z powodu zawirowań pogodowych które mają wpływa na żerowanie. Czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Nie ma tłoku, bo jeszcze nie czas, zobaczysz co będzie od niedzieli 31.05. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Maja 2020 przez mariusz1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Siemianówka jest na tyle rozreklamowana że nie liczył bym na mniejszą liczbę łodzi niż tyle co podają wyżej.Obstawiam że będzie ponowna rzeź na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Piekna Akcja ze strony PSR , na wodzie będzie 30 sprzętów z „Wędkarzami” , którzy będą kontrolować i je**c tych którzy przyjadą tylko i wyłącznie po mięso. Na pokładach pojawia się Policjanci którzy zamiast bezużytecznie chodzić po chodnikach w końcu przydadzą się do czegoś pożytecznego. Strzeżcie się mięsołapy , nolimity , wasz raj skończył się dokładnie z końcem tamtego roku , a jak doskonale wiadomo 2020 to zupełnie inny rok... Pozdrawiam Wędkarzy przez duże W. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Więcej kontroli to mniej łódek bo nie można zawinąć mięska za dużo.Tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Nie wierzę że Policja i PSR w takim tempie pracy wytrzymają dłużej niż tydzień, dam na mszę żeby żeby mieli siłę. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Nie wierzę że Policja i PSR w takim tempie pracy wytrzymają dłużej niż tydzień, dam na mszę żeby żeby mieli siłę. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu TapatalkaDaj lepiej na SSR , przynajmniej pożytek bedzie z Twojej kasiorki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Tu nie chodzi o tempo pracy , bo nikt ich nie goni. Bardziej chodzi o regularność bycia nad Wodą. Wystarczy ze będą , a wierze ze tak będzie ponieważ od początku sezonu są Regularnie. Dostali przykaz na mandaty i będą jechać ze wszystkimi bez wyjątków. Począwszy od rejestru , uprawnień , trzeźwości po zabrane ryby bagażniki bakisty itd itp. Nie ma łatwiejszego łowiska do wypisania takiej ilości mandatów na jaką dostali przydział. Będą Katować , męczyć i nękać. I o to w tym wszystkim chodzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Może w dobie ssania na kasę do budżetu i Siemianówka na tym rykoszetem zyska. Trzymam kciuki. A wiem że mandaty sie sypią, nawet po kilka na głowę jednorazowo za wyjęcie ryb z żaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Może w dobie ssania na kasę do budżetu i Siemianówka na tym rykoszetem zyska. Trzymam kciuki. A wiem że mandaty sie sypią, nawet po kilka na głowę jednorazowo za wyjęcie ryb z żaka.I niech się sypią, jak najwięcej!!! Oby tylko cały sezon te kontrole trwały. Trzymam za to kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Może w dobie ssania na kasę do budżetu i Siemianówka na tym rykoszetem zyska. Trzymam kciuki. A wiem że mandaty sie sypią, nawet po kilka na głowę jednorazowo za wyjęcie ryb z żaka.Żeby jeszcze za stawianie tych żaków karano... ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Po pierwsze primo lepszy żak od Siatki , przynajmniej ryba żyje w środku a nie zmienia kolor... Druga sprawa to taka ze Tata mój był w zeszły poniedziałek kiedy to żaki wyciągali i widział dokładnie , ze drapieżniki były wypuszczane. Nie masówka ze wszystko do wora , konkretna selekcja. Ja wiem ze lepiej żeby ich kompletnie nie było ale to jeszcze dluga droga...Przypomnijcie sobie czasy odlowow szczupaka kiedy można było znaleść zdjęcia w internecie ryb wyrzucanych do Lasu , ponieważ nie było komu ich sprzedać. Kto długo tam łowi doskonale wie o czym pisze. Siatek było tyle ze można było wplatać się w nie silnikiem , część kompletnie nie oznakowana. Być może stawiana ponad Limit. A po Trzecie Primo wniosek z powyższego , to i tak nie Rybacy odlowami zniszczyli ten zbiornik , tylko miesolapy których samochody, kiedy wyjeżdżały z nad wody wyglądały gorzej niż załadowany Rumuński samochód z Pięcioma osobami na Pokładzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Dobrze prawisz kolego Mafijas, a trzeba dodać że żaki już ostatni tydzień będą stały.Jeśli da się ukrócić mięsiarstwo to wszyscy na pewno będziemy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Trzeba jechać z miesolapami , nikomu ryby nie żałuje ale po to są limity i górne wymiary żeby ich przestrzegać. Jeżeli wszyscy będę się tego trzymać i nikt nie będzie brał więcej niż można to nie przelowimy tej wody. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi