Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Za pierwszym, za drugim, może się i zwróci, ale jak zapłacą kilka razy to się kolejny raz zastanowią. Oby tak dalej i częściej kontrolowali.

Kary powinny być dużo wyższe jak jest w krajach Unijnych to drugiego razu nie będzie, na zalewie powinni utworzyć jednostkę straży bo nacisk jest bardzo duży.

• Like 1

Trochę nie rozumiem psr Białystok , jeśli jest tak duży problem na określonym zbiorniku to chyba trzeba zwiększyć kontrolę . Nie bardzo rozumiem kierownictwo tej grupy , czy tam ktoś ogarnia gdzie trzeba w danym okresie być

Czy ktoś to kontroluje ,gdzie powinno pojawić się psr czy ssr . Jeśli jest zbiornik z taką patologią to trzeba to ogarnąć . Oczywiście problem nie zniknie ale trzeba to ograniczyć , a jak słyszę i czytam to masakra .

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Trochę nie rozumiem psr Białystok , jeśli jest tak duży problem na określonym zbiorniku to chyba trzeba zwiększyć kontrolę . Nie bardzo rozumiem kierownictwo tej grupy , czy tam ktoś ogarnia gdzie trzeba w danym okresie być

Czy ktoś to kontroluje ,gdzie powinno pojawić się psr czy ssr . Jeśli jest zbiornik z taką patologią to trzeba to ogarnąć . Oczywiście problem nie zniknie ale trzeba to ograniczyć , a jak słyszę i czytam to masakra .

Potrzebne jeszcze szczere chęci ,a tu ewidentnie widać że z jakiegoś powodu ich brak szczególnie ze strony PSR...Wolą chyba latac po krzakach za 2-3 wedkarzami robiąc przy tym wiele Km niż mieć na miejscu 50ciu czy 100 do skontrolowania...Dziwi mnie to.

Ja z kolei uważam ze ich tegoroczna taktyka będzie bardzo skuteczna . Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, A Ci co maja coś na sumieniu będą po kolei weryfikowani no i na pewno poniekąd zaskoczeni ;) Pozdrawiam normalnych Wędkarzy, przestrzegających zasady panujące na tym zbiorniku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 6

Potrzebne jeszcze szczere chęci ,a tu ewidentnie widać że z jakiegoś powodu ich brak szczególnie ze strony PSR...Wolą chyba latac po krzakach za 2-3 wedkarzami robiąc przy tym wiele Km niż mieć na miejscu 50ciu czy 100 do skontrolowania...Dziwi mnie to.

Wiecie Panowie ilu strażników PSR jest na etacie wojewody podlaskiego?  

Ja z kolei uważam ze ich tegoroczna taktyka będzie bardzo skuteczna . Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi, A Ci co maja coś na sumieniu będą po kolei weryfikowani no i na pewno poniekąd zaskoczeni ;) Pozdrawiam normalnych Wędkarzy, przestrzegających zasady panujące na tym zbiorniku.

Podzielam Twoją opinię. 

Wszyscy wiemy że przy takiej presji nie ma możliwości kontroli 100%  łodzi. Praktyka która została obrana wydaje się być słuszna i tak naprawdę jedyna z możliwych na stan dzisiejszy. 

• 2 tygodnie później...

Witam koledzy!! Niedługo wybieram się na Siemianówkę po raz pierwszy w życiu. Ktoś może posiada mapę batymetryczną tego zbiornika lub zaznaczone jakieś 

zaczepy,drzewa itp. Z góry dziękuję!!!

https://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@11&key=gf_bImrnpC i przełącz się na sonar chart (lewy dolny róg), apkę na telefon z 14 dniowym okresem próbnym sciągniesz w sklepie na androida i na iOSa też (kiedyś były ale nie sprawdzam czy są). Do kupienia chyba za niecałe 200 zł z całą Europą, ale oczywiście nie każda woda tam jest i mapy nie są super dokładne

Witam koledzy!! Niedługo wybieram się na Siemianówkę po raz pierwszy w życiu. Ktoś może posiada mapę batymetryczną tego zbiornika lub zaznaczone jakieś

zaczepy,drzewa itp. Z góry dziękuję!!!

Tam gdzie będzie stało min 100-150 łodzi znaczy że są ryby, a zaczepy to są prawie wszędzie, ryby praktycznie też.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

W tym roku nie ma takiego tłoku, zdecydowanie mniej łódek, więc nie wiem po co pisać takie teksty z 100-150 łodziami. A mniej łódek być może dlatego że i mniej ryb, albo i z powodu zawirowań pogodowych które mają wpływa na żerowanie. Czas pokaże.

Piekna Akcja ze strony PSR , na wodzie będzie 30 sprzętów z „Wędkarzami” , którzy będą kontrolować i je**c tych którzy przyjadą tylko i wyłącznie po mięso. Na pokładach pojawia się Policjanci którzy zamiast bezużytecznie chodzić po chodnikach w końcu przydadzą się do czegoś pożytecznego. Strzeżcie się mięsołapy , nolimity , wasz raj skończył się dokładnie z końcem tamtego roku , a jak doskonale wiadomo 2020 to zupełnie inny rok...

Pozdrawiam Wędkarzy przez duże W.

• Like 12

Tu nie chodzi o tempo pracy , bo nikt ich nie goni. Bardziej chodzi o regularność bycia nad Wodą. Wystarczy ze będą , a wierze ze tak będzie ponieważ od początku sezonu są Regularnie. Dostali przykaz na mandaty i będą jechać ze wszystkimi bez wyjątków. Począwszy od rejestru , uprawnień , trzeźwości po zabrane ryby bagażniki bakisty itd itp. Nie ma łatwiejszego łowiska do wypisania takiej ilości mandatów na jaką dostali przydział. Będą Katować , męczyć i nękać. I o to w tym wszystkim chodzi.

• Like 1

Może w dobie ssania na kasę do budżetu i Siemianówka na tym rykoszetem zyska. Trzymam kciuki. A wiem że mandaty sie sypią, nawet po kilka na głowę jednorazowo za wyjęcie ryb z żaka.

I niech się sypią, jak najwięcej!!! Oby tylko cały sezon te kontrole trwały. Trzymam za to kciuki.:)

Po pierwsze primo lepszy żak od Siatki , przynajmniej ryba żyje w środku a nie zmienia kolor... Druga sprawa to taka ze Tata mój był w zeszły poniedziałek kiedy to żaki wyciągali i widział dokładnie , ze drapieżniki były wypuszczane. Nie masówka ze wszystko do wora , konkretna selekcja. Ja wiem ze lepiej żeby ich kompletnie nie było ale to jeszcze dluga droga...Przypomnijcie sobie czasy odlowow szczupaka kiedy można było znaleść zdjęcia w internecie ryb wyrzucanych do Lasu , ponieważ nie było komu ich sprzedać. Kto długo tam łowi doskonale wie o czym pisze. Siatek było tyle ze można było wplatać się w nie silnikiem , część kompletnie nie oznakowana. Być może stawiana ponad Limit. A po Trzecie Primo wniosek z powyższego , to i tak nie Rybacy odlowami zniszczyli ten zbiornik , tylko miesolapy których samochody, kiedy wyjeżdżały z nad wody wyglądały gorzej niż załadowany Rumuński samochód z Pięcioma osobami na Pokładzie.

• Like 1