compi Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Żaki czy siatki ?Ja żadnej siatki nie widziałem.A wypuszczane drapieżniki tak. Wzrok mam jeszcze dobry, powonienia covid mi jeszcze też nie zniszczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Wzrok mam jeszcze dobry, powonienia covid mi jeszcze też nie zniszczył.W takim razie myśle ze stać Cię na normalna odpowiedz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Od dzisiajjuz wiem, że jak nie mam fotek, to się nie wypowiem, bo może się to rozjechać z twoją narracją. Bądź łaskaw nie zarzucać mi kłamstwa.Uważam ze trochę zle interpretujesz to wszystko , nikt broń Boże niczego Ci nie zarzuca , padło zwykle pytanie czy masz film bądź zdjęcia , jeżeli uraził Cię któryś z naszych wpisów to najmocniej Cię przepraszam , nie wiedziałem ze tak to w Ciebie trafi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Widziałem zdjęcia z żakami i śniętymi rybami z kwietnia zeszłego roku, były sandacze i szczupaki, wysłałem je nawet do Teodora Rudnika i wiecie co? Nic, nawet nie pofatygował się napiać jedmego słowa.Zdjęcia krążą w sieci można je szybko pobrać, tylko kogo to tak naprawdę obchodzi oprócz kilkunastu wędkarzy. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Możesz podlinkowac te zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Myślę że obchodzi i to bardzo wielu z nas ,To tak jak odwracać głowę i się nie odzywać jak toś pakuję trzeciego drapieżnika do wora albo wali w łeb rybę na górnym wymiarze .Ja tego nie puszczam i dlatego wielu mnie nie lubi albo piszą tak jak ty że zarzucam ci kłamstwo kol.compi.Czytaj ze zrozumieniem bo ja w moim wpisie nic o kłamstwie nie napisałem.Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2344726545579055&id=118332858218446 Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Takie to materiały z zeszłego rokuWysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Myślę że obchodzi i to bardzo wielu z nas ,To tak jak odwracać głowę i się nie odzywać jak toś pakuję trzeciego drapieżnika do wora albo wali w łeb rybę na górnym wymiarze .Ja tego nie puszczam i dlatego wielu mnie nie lubi albo piszą tak jak ty że zarzucam ci kłamstwo kol.compi.Czytaj ze zrozumieniem bo ja w moim wpisie nic o kłamstwie nie napisałem.PozdrawiamWyjaśnione. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) Tak to nie jest siatka .To ci napisałem że siatek nie ma a ty dalej swoje a jak nie potrafisz odróżnić skrzydła żaka od siatki to ja napiszę tak .W ostatni weekend ukarano wędkarzy z Białegostoku Hajnówki i Warszawy mandatami po 500 za troling i 200 od sztuki sandacza.To znaczy że sami kłusole z tych miast......a z Siedlec zgodnie z przepisami łowią ?Wyjaśnione Edytowane 28 Maja 2020 przez mentnooki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) A i czytaj ze zrozumieniem.Już ci to napisałem .Cytuje >>zalew siemianówka pełen żaków...taki opis przed zdjęciami.Wyjaśnione Edytowane 28 Maja 2020 przez mentnooki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Żaków w tym roku jest zdecydowanie więcej. I tu nie ma nad czym dyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Żaków w tym roku jest zdecydowanie więcej. I tu nie ma nad czym dyskutować.I ryby zdychają w nich tak samo jak w innej pułapce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Amatorów białka jeszcze więcej ,a szkody dużo większe niż te żaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Amatorów białka jeszcze więcej ,a szkody dużo większe niż te żaki.Bierzesz w obrone rybaków?, przecierz to ci amatorzy białka płacą składki na gospodarkę związkową. A egzekwowanie prawa zostawmy odpowiednim służbom. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Bierzesz w obrone rybaków?, przecierz to ci amatorzy białka płacą składki na gospodarkę związkową. A egzekwowanie prawa zostawmy odpowiednim służbom. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu TapatalkaRybacy robią mniej szkody niż wędkarze przez małe w. Takie moje zdanie . Czy tez ich bronię ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 (edytowane) Rybacy robią mniej szkody niż wędkarze przez małe w. Takie moje zdanie . Czy tez ich bronię ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTak bronisz.Może już niektórzy zapomnieli o nielegalnej siateczce sprzed paru lat(chyba to był grudzień ostatniego roku bez trolowania), kiedy to bardzo dużo wskazywało że to robota rybaków, a nie kłusowników. Siatka miała tam paręset metrów. Ryb było w setkach kilogramów. Całe szczęście że wtedy do zawiadomienia przyjechała policja a nie PSR jako pierwsze. Reszty się można domyślić. Odszukałem w historii to był grudzień 2017, dwie siatki po 500 m i podobno bardzo dużo sandacza. Tego "amator kłusownik" nie zrobił. Edytowane 29 Maja 2020 przez bho70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Gospodarowanie wodą to również odłowy w rożnych celach, widok sanadaczy pływających brzuchem do góry dęba jest niesmaczny ale nie da się zabronić rybie wpływać na skrzydło żaka czy do środka.Byłem wczoraj gościnie u kolegi na łajbie, całkiem przyzwoicie 5 sztuk w sumie złapaliśmy we trzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Gospodarowanie wodą to również odłowy w rożnych celach, widok sanadaczy pływających brzuchem do góry dęba jest niesmaczny ale nie da się zabronić rybie wpływać na skrzydło żaka czy do środka.Byłem wczoraj gościnie u kolegi na łajbie, całkiem przyzwoicie 5 sztuk w sumie złapaliśmy we trzech.5 sztuk czego sandaczy ??? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 5 sztuk czego sandaczy ??? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Obecnie ryba zwana Okoniem Nilowym , specjaliści twierdzą ze najlepsze połowy odbywają się w kwietniu i maju , wtedy ten Gatunek jest ponoć Najbardziej Agresywny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Panowie zamykamy temat.Siatki żaki i kormorany to jest problem tego zbiornika,a wędkarze spływający do brzegu 5 razy krzywdy nie robią.Od 1-go będzie się działo Tenia i kilka przetwórni mobilnych ruszy do boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Przetwórnie działają cały rok, tenia był tam zanim zalew powstał, od pierwszego to zaczną " prawdziwi wedkarze " zgodnie z prawem po 2 sumy 4 sandacze i ile okoni wejdzie z wpisami w rejestrze, a ci co nie wpisują, odpowiednio wiecej wezmą. Chwała tym co wpuscili sandacza, 1/4 Polski wykarmia i to bez rzadnych składek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 ... po co było tak "chwalić się" zbiornikiem ... ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Dla mnie temat żaków, siatek, kormoranów i "indywidualnych zakładów mięsnych" jest na tym samym poziomie. Tak samo pustoszą zbiornik bez wyjątku. Szkoda że ten wątek zszedł z tematów czysto związanych z wędkowaniem na opisywanie patologii (która niewątpliwie występuje). Dla lubujących się w tej tematyce proponowałbym chyba założyć oddzielny wątek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) 5 sztuk czego sandaczy ??? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaDwa liny,dwa karasie i boleń, raz nam też ucięło, przyjemnie tak z rana o piątej tej wody posłuchać było. Edytowane 30 Maja 2020 przez Szumi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi