Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Od dzisiajjuz wiem, że jak nie mam fotek, to się nie wypowiem, bo może się to rozjechać z twoją narracją. Bądź łaskaw nie zarzucać mi kłamstwa.

Uważam ze trochę zle interpretujesz to wszystko , nikt broń Boże niczego Ci nie zarzuca , padło zwykle pytanie czy masz film bądź zdjęcia , jeżeli uraził Cię któryś z naszych wpisów to najmocniej Cię przepraszam , nie wiedziałem ze tak to w Ciebie trafi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Widziałem zdjęcia z żakami i śniętymi rybami z kwietnia zeszłego roku, były sandacze i szczupaki, wysłałem je nawet do Teodora Rudnika i wiecie co? Nic, nawet nie pofatygował się napiać jedmego słowa.

Zdjęcia krążą w sieci można je szybko pobrać, tylko kogo to tak naprawdę obchodzi oprócz kilkunastu wędkarzy.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Myślę że obchodzi i to bardzo wielu z nas ,To tak jak odwracać głowę i się nie odzywać jak toś pakuję trzeciego drapieżnika do wora albo wali w łeb rybę na górnym wymiarze .Ja tego nie puszczam i dlatego wielu mnie nie lubi albo piszą tak jak ty że zarzucam ci kłamstwo kol.compi.Czytaj ze zrozumieniem bo ja w moim wpisie nic o kłamstwie nie napisałem.Pozdrawiam

• Like 2

Myślę że obchodzi i to bardzo wielu z nas ,To tak jak odwracać głowę i się nie odzywać jak toś pakuję trzeciego drapieżnika do wora albo wali w łeb rybę na górnym wymiarze .Ja tego nie puszczam i dlatego wielu mnie nie lubi albo piszą tak jak ty że zarzucam ci kłamstwo kol.compi.Czytaj ze zrozumieniem bo ja w moim wpisie nic o kłamstwie nie napisałem.Pozdrawiam

Wyjaśnione. ????

Tak to nie jest siatka .To ci napisałem że siatek nie ma  a ty dalej swoje a jak nie potrafisz odróżnić skrzydła żaka od siatki to ja napiszę tak .W ostatni weekend ukarano  wędkarzy z Białegostoku Hajnówki i Warszawy mandatami po 500 za troling i 200  od sztuki sandacza.To znaczy że sami kłusole z tych miast......a z Siedlec zgodnie z przepisami łowią ?Wyjaśnione

Edytowane przez mentnooki

Amatorów białka jeszcze więcej ,a szkody dużo większe niż te żaki.

Bierzesz w obrone rybaków?, przecierz to ci amatorzy białka płacą składki na gospodarkę związkową. A egzekwowanie prawa zostawmy odpowiednim służbom.

• Like 1

Bierzesz w obrone rybaków?, przecierz to ci amatorzy białka płacą składki na gospodarkę związkową. A egzekwowanie prawa zostawmy odpowiednim służbom.

Rybacy robią mniej szkody niż wędkarze przez małe w. Takie moje zdanie . Czy tez ich bronię ?

Rybacy robią mniej szkody niż wędkarze przez małe w. Takie moje zdanie . Czy tez ich bronię ?

Tak bronisz.

Może już niektórzy zapomnieli o nielegalnej siateczce sprzed paru lat(chyba to był grudzień ostatniego roku bez trolowania), kiedy to bardzo dużo wskazywało że to robota rybaków, a nie kłusowników. Siatka miała tam paręset metrów. Ryb było w setkach kilogramów. Całe szczęście że wtedy do zawiadomienia przyjechała policja a nie PSR jako pierwsze. Reszty się można domyślić.  

Odszukałem w historii to był grudzień 2017, dwie siatki po 500 m i podobno bardzo dużo sandacza. Tego "amator kłusownik" nie zrobił.

Edytowane przez bho70

Gospodarowanie wodą to również odłowy w rożnych celach, widok sanadaczy pływających brzuchem do góry dęba jest niesmaczny ale nie da się zabronić rybie wpływać na skrzydło żaka czy do środka.

Byłem wczoraj gościnie u kolegi na łajbie, całkiem przyzwoicie 5 sztuk w sumie złapaliśmy we trzech.

Gospodarowanie wodą to również odłowy w rożnych celach, widok sanadaczy pływających brzuchem do góry dęba jest niesmaczny ale nie da się zabronić rybie wpływać na skrzydło żaka czy do środka.

Byłem wczoraj gościnie u kolegi na łajbie, całkiem przyzwoicie 5 sztuk w sumie złapaliśmy we trzech.

5 sztuk czego sandaczy ???

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

5 sztuk czego sandaczy ???

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Obecnie ryba zwana Okoniem Nilowym , specjaliści twierdzą ze najlepsze połowy odbywają się w kwietniu i maju , wtedy ten Gatunek jest ponoć Najbardziej Agresywny.

Przetwórnie działają cały rok, tenia był tam zanim zalew powstał, od pierwszego to zaczną " prawdziwi wedkarze " zgodnie z prawem po 2 sumy 4 sandacze i ile okoni wejdzie z wpisami w rejestrze, a ci co nie wpisują, odpowiednio wiecej wezmą. Chwała tym co wpuscili sandacza, 1/4 Polski wykarmia i to bez rzadnych składek.

Dla mnie temat żaków, siatek, kormoranów i "indywidualnych zakładów mięsnych" jest na tym samym poziomie. Tak samo pustoszą zbiornik bez wyjątku.

Szkoda że ten wątek zszedł z tematów czysto związanych z wędkowaniem na opisywanie patologii (która niewątpliwie występuje). 

Dla lubujących się w tej tematyce proponowałbym  chyba założyć oddzielny wątek.

• Like 1