Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że już wystarczy tej wymiany poglądów, wróćmy do tematu wątku.

Chętnie pooglądamy zdjęcia fajnych ryb, poczytamy opisy przygód z ich połowu. Miło będzie też poczytać o sprzęcie i przynętach jakie używacie na Siemianówce.

Ja bym dodał do tego własne patenty na karczowiska których na Siemianówce nie brakuje. Jak ktoś będzie chciał się podzielić byłoby miło. 

Moje znane i podpatrzone:

- czeburaszka łazik z wątku sprzedażowego sport-fishing + hak offsetowy - jak się delikatnie czepnie łatwo się odstrzela. Jak nie zdążymy wyrwać do góry przynęty po odstrzale, wchodzi drugi raz w zaczep z wysuniętym hakiem i rwanie albo napływanie na pion i rozginanie. 

- główki anti snag. Lepsze zacięcie niż przy offsecie. Podobna sytuacja z czepianiem jak przy offsecie. Jak się czepnie drugi raz to rwanie albo napływanie nad. 

Jakie są Wasze patenty? 

• Like 1

Sandacz  to jesień odpowiednia pogoda, godzina i żadne wynalazki nie potrzebne, teraz to yutubery facebóki i kłusowniki łowią.

Nie jestem kłusownikiem, youtuberem, na fb jestem prywatną osobą, a staram się coś łowić. Czy jestem kimś złym ?

• Like 4

Nie jestem kłusownikiem, youtuberem, na fb jestem prywatną osobą, a staram się coś łowić. Czy jestem kimś złym ?

Nie Jesteś przepraszam że może Ciebie czy kogoś uraziłem, każdy prawie łowi tego sandacza jak by innych ryb nie umieli łowić czy nie był teraz dobry okres. Suma choćby jest więcej przyklejonego do dna jak szyszek puszczy :) ,leży przy dnie i tylko gębe otworzy nawet nie musi pływać.

Było zapytać tubylcowych wyjadaczy albo odwiedzić pobliskie krzaki było by wszystko jasne

Kiedys byli tylko tubylcowi wyjadacze ... teraz mamy też wyjadaczy przyjezdnych..... cieszmy sie chwilą , długo ta woda tego nie wytrzyma.

Edytowane przez Krystianin
  • Like 4

Kiedys byli tylko tubylcowi wyjadacze ... teraz mamy też wyjadaczy przyjezdnych..... cieszmy sie chwilą , długo ta woda tego nie wytrzyma.

A co za problem ustanowić takie przepisy żeby to nie byli wyjadacze? Ja tam jadę bo na moim podobno bardzo obfitym Zegrzu nie umiem złapać ryby a tu łapię kilka lub naście sztuk za dzień. Wniosłem składkę, płacę za nocleg i łódkę i co? Jestem gorszy bo mieszkam dalej? Czy to nie powinno być tak w tym podobno niezbyt bogatym rejonie ' koledzy zapraszamy do naszego gościnnego rejonu czekają na Was fajne kwatery i łódki które pozwolą miło spędzić czas nad naszą rybną wodą'. Limity codzienne zamienić na tygodniowe i pilnować zarówno tych przyjezdnych jak i swoich. Sorry tym razem się zagotowałem i nie wytrzymałem

Tomek

Edytowane przez kostom63
  • Like 12

A co za problem ustanowić takie przepisy żeby to nie byli wyjadacze? Ja tam jadę bo na moim podobno bardzo obfitym Zegrzu nie umiem złapać ryby a tu łapię kilka lub naście sztuk za dzień. Wniosłem składkę, płacę za nocleg i łódkę i co? Jestem gorszy bo mieszkam dalej? Czy to nie powinno być tak w tym podobno niezbyt bogatym rejonie ' koledzy zapraszamy do naszego gościnnego rejonu czekają na Was fajne kwatery i łódki które pozwolą miło spędzić czas nad naszą rybną wodą'. Limity codzienne zamienić na tygodniowe i pilnować zarówno tych przyjezdnych jak i swoich. Sorry tym razem się zagotowałem i nie wytrzymałem

Tomek

I to wszystko takie proste ... cyk i limity zmniejszone , cyk pilnujemy wszystkich 24h. Następny mądry. A w czym był problem?? Zegrze ,przeciez też można było ratować, jak była ryba. I tak dla jasności ,dla mnie nie jesteś gorszy , ani lepszy . Zmierzam do tego, że nieważne czy miejscowy czy przyjezdniy beretują tak samo , a że jest łodzi duzo wiecej ... matematyka nie kłamie.

• Like 5