Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

I już takiego wyjazdu nie będziecie mieli , to wam gwarantuje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie ryby są najważniejsze ale kompanija :P

Mam nadzieję że coś tam jeszcze będzie pływać a faktycznie przez te parę dni widziałem zgrozę/limity bez limitów :( /

Bardzo dobrze że kontrole są/lepiej jednak kontrolować tych co spływają do brzegu,ciekawe "sprawy"mogą się znajdować w bakistach ;)

Nie ryby są najważniejsze ale kompanija :P

Mam nadzieję że coś tam jeszcze będzie pływać a faktycznie przez te parę dni widziałem zgrozę/limity bez limitów :( /

Bardzo dobrze że kontrole są/lepiej jednak kontrolować tych co spływają do brzegu,ciekawe "sprawy"mogą się znajdować w bakistach ;)

Słyszałem ze gość ostatnio spuścił powietrze z Killa i strażnicy znaleźli tam pare sztuk za dużo...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Viking

Sati pewnie robił i robi coś dobrego .Ale.

Wstawianie zdjęć i filmików z  rybami zaje....ie tę wodę a w szczególności najazd ludzi.Bo oczywiście oprócz super 100% no kilowców przyciąga się masę mięsołapów którzy takie wynik dzienne  robili w sezon .

Pozostaje tylko nie smak  dlaczego nie ma zdjęć ani filmiku z tych odłowów skoro było tak super.?

• Like 2

Mam pytanko, z kim legalnie można by, poprzestawiać bojki po lewej stronie wyspy do stanu z pierwszego czerwca?

W opisie strefy PZW Białystok określa linię bojek "od wyspy do wsi Budy" , czyli i tak bojki są wystawione za dużo w głąb zalewu, a poza tym podstawiane są nie od wyspy a od brzegu trzciny.

Wpisałem w wyszukiwarkę Siemianówka + łódki bo kiedyś w tym temacie ktoś wstawiał linka .

Szukałem wcześniej w googlach i wyszło mi dużo obiektów do nocowania ale czy wypożyczalnia jedna i 150plz za dzień - czy to jest norma ?

Przeszukanie 195 stron to jednak urlop mi się skończy i nie pojadę.

150 PLN za dzień w extreme Water, ale z nieograniczonym paliwem i dużą łajbą typu Romana. Po 180 możesz wypożyczyć w Żubrze (noclegi Żubr Stary Dwór). Masz nowiutkie pegazusy 430 z silnikiem 6km (nowe Mercury). Pełny baniak paliwa. Czy to dużo? Z każdej z łódek komfortowo mogą wędkować 3 osoby. Jeśli chciałbyś nocować również w Żubrze to ponegocjuj z właścicielem cenę pakietu.

Edytowane przez rower26

Wpisałem w wyszukiwarkę Siemianówka + łódki bo kiedyś w tym temacie ktoś wstawiał linka .

Szukałem wcześniej w googlach i wyszło mi dużo obiektów do nocowania ale czy wypożyczalnia jedna i 150plz za dzień - czy to jest norma ?

Przeszukanie 195 stron to jednak urlop mi się skończy i nie pojadę.

Jest przynajmniej jedną lodka ok.4m z silnikiem 3,5 KM za 100zl.na jedną-dwie osoby ok.

Pisano tu i nie tylko tu  na temat szkodliwości trollingu. Ktoś też mądrze napisał, że to nie rodzaj wędkowania a raczej ludzie są winni.

Przez wiele lat opłacałem składki, z ochotą spinningowałem, miałem fajne efekty i satysfakcje. W tej chwili jako że lat przybyło a zdrowia mniej, nie jestem w stanie spinningować. Zostaje trolling. A teraz niektórzy chcą wyeliminować go. Uważają że tylko spinning i spławik jest formą szlachetnego wędkowania. Osobiście spotkałem się z wieloma przykładami kłusownictwa ze strony tych "szlachetnych".

2 braci co na spinning potrafią złapać po kilkanaście sandaczy w dzień  zaopatrują restauracje w Hajnówce i okolicach.

Inni łapiąc na żywca w październiku krótkie szczupaczki na małym zbiorniku, upychają  je w termosy, przerobione nogawki u kombinezonów, albo wożą je na brzeg co jakiś czas i wracają po następne. I tu znów króluje Hajnówka, jako że oni najbardziej opanowali mały zbiornik.

Słyszałem też o takim wędkarzu co należąc do klubu Barwena łowi i wypuszcza ryby podczas zawodów i spotkań klubowych, a podczas innych wypadów staje się hieną co łapie i zabiera wszystko.

Spotkałem takich ludzi co w spinningu potrafią połowić duużo. W trollingu myślę że nie miałbym żadnych szans im dorównać w ilości złowionych ryb. Zresztą nie wypływam po ryby a raczej na ryby. Z przyjemnością spędzam czas na wodzie.

Poza tym nie wiem czy to jest też humanitarne łapanie i kaleczenie ryb kotwicami, duszenie ich w rękach do fotki, a później szlachetne wypuszczanie. 

pozdrawiam

Nie patrz na innych tylko na siebie.

I reaguj jak widzisz, że ktoś nagina przepisy. Dzwonić, nagrywać, zwracać uwagę. Najlepiej się odwrócić i liczyć na tych którzy są od egzekwowania prawa, ale się tam nie pojawiają i jeszcze na nich psioczyć????

Jak ktoś wali w łeb wsio co się rusza, to jak wezmę jednego niewymiarka- na tle tych mjensiarzy będe świętym? Tak to sobie tłumaczyta?????