Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie powiedzcie jak tam wodowanie na anfiteatrze, rozumiem że slip został, ale jak z parkowaniem samochodu. Byłem w lipcu to te głazy kończyli układać i już był problem z bliższym zaparkowaniem samochodu a jak jest teraz? A wogule to coś bierze?[emoji6][emoji848]

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

... chodzi o Siemianówkę czy o wszystkie wody PZW ???? z tym wędkowaniem z łodzi od 1 czerwca ...   (  A JESTEM ZAAA !!!!! )

... bo jeśli się nie mylę, gdy chodzi tylko o Siemianówkę można by TO załatwić na poziomie okręgu   ;)  :)

Edytowane przez miramar69

Kolega z ssr mówił że do ministerstwa chyba środowiska ma pójść pismo aby z łodzi można było łowić od czerwca. Ktoś coś?

To jest jakiś chory pomysł, jeżeli chodzi o całą polskę. jak znowu nie będzie lodu w zimę to nie opłaca się składki rocznej opłacać. Ja łowię tylko z łodzi i tylko spin więc może niech pomyślą nad półrocznymi pozwoleniami.

Jeżeli o siemianówkę chodzi i o ochronę sandacza to może wystarczyło by wyznaczyć strefy gdzie nie wolno łowić w maju z łodzi i na spinning. Znam jezioro gdzie są takie zakazy i to działa i nie chodzi tam o ochronę ryb lecz o jej regularny odłów, do 15 czerwca.

• Like 2

Kolega wie co napisał wcześniej lecz to z edytował

Jednakże stwierdzam po zapoznaniu się z pewnym załącznikiem ze jesteś jedna z Ostatnich osób która powinna się wypowiadać w kwestii ochrony Siemianowki. Koniec tematu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Duża część wędkarzy łowi na wiosnę z łodzi, wprowadza zakaz to nie wykupią karty bo po co, na brzegu też zakazy to komu woda ma służyć. Wczoraj wieczorem trzy sanadacze jutro z rana zobaczę czy co siądzie.

A w okręgu kasa musi się zgadzać, nie sprzedadzą pozwoleń to sprzedadzą ryby i się wyrówna bilans.

Witam,

W związku z tym, ze mam kolegę wędkarza zamieszkującego ten piekny zakątek naszego kraju tak wędkarski jak i przyrodniczy, wybrałem się w ostatnim tygodniu w Wasz rejon.

Faktycznie muszę przyznać, że jest na co narzekać niestety. Każdy dzień w jaki byłem nad wodą (też w tygodniu) wydawało mi się, ze widzę zawody wędkarskie z łodzi i to takie o skali miedzynarodowej przynajmniej. Straszny tam tłok macie koledzy i kolezanki. Do tego jeszcze te wyscigi zbrojeń z jak najwiekszą moca silnika i jeszcze wiekszym rozmiarem...., ale ekranu echosondy :-) trochę komiczne.

No cóż woda piękna i każdy chce skorzystać i pochwalić się zasobnoscia portfela. Moze jeśli jest taka presja to wykorzystac ja dla dobra wody i dla przyjezdnych serwować specjalne zezwolenia dodatkowo płatne wykorzystywane na cele poprawy zasobnosci...

Inaczej to słabo to widzę, bo wodę rozjadą szybciutko. Tym bardziej, ze nawet podczas flauty widać cały czas fale, ale od motorówek, bo juz łódkami wedkarskimi nazwac tego nie można....

pozdrawiam

• Like 3

No teraz to poleciałeś z tym wyścigiem zbrojeń

Witam,

W związku z tym, ze mam kolegę wędkarza zamieszkującego ten piekny zakątek naszego kraju tak wędkarski jak i przyrodniczy, wybrałem się w ostatnim tygodniu w Wasz rejon.

Faktycznie muszę przyznać, że jest na co narzekać niestety. Każdy dzień w jaki byłem nad wodą (też w tygodniu) wydawało mi się, ze widzę zawody wędkarskie z łodzi i to takie o skali miedzynarodowej przynajmniej. Straszny tam tłok macie koledzy i kolezanki. Do tego jeszcze te wyscigi zbrojeń z jak najwiekszą moca silnika i jeszcze wiekszym rozmiarem...., ale ekranu echosondy :-) trochę komiczne.

No cóż woda piękna i każdy chce skorzystać i pochwalić się zasobnoscia portfela. Moze jeśli jest taka presja to wykorzystac ja dla dobra wody i dla przyjezdnych serwować specjalne zezwolenia dodatkowo płatne wykorzystywane na cele poprawy zasobnosci...

Inaczej to słabo to widzę, bo wodę rozjadą szybciutko. Tym bardziej, ze nawet podczas flauty widać cały czas fale, ale od motorówek, bo juz łódkami wedkarskimi nazwac tego nie można....

pozdrawiam

• Like 1

Witam,

pozdrawiam

Jak narazie jeszcze mały ruch na wodzie, prawdziwe zawody zaczynają się kiedy temp wody spada poniżej 12 stopni 

Kolego dawiniel ... Proszę nie wypowiadaj się na temat wody po jednej wizycie tam , a już napewno nie praw morałów takich że obce rejestrację powinny płacić przepraszam huj wie za co ?!tu w wątku były już bardzo dobre propozycje odnośnie poprawy sytuacji na wodzie ...powiedz mi dlaczego ktoś ma płacić jakieś frycowe na ochronę wody ?! Ktoś kto uczciwie rok do roku płaci składki i łowi zgodnie z regulaminem ?! Gwarantuje Ci że nie tu leży problem i mln zł do związku tego nie rozwiążą ... Normalnie chce mi się i płakać i smiac z takich propozycji ...to jest taka sama sytuacja jak polski NFZ ... Albo raczej zobrazuje to łapówkami dla tekarzy którzy potem jeśli pacjent nie da mu w łapę to się krzywo patrzy ...kto do tego doprowadził ? Ano my ! Właśnie z podobnych pomysłów do twoich !

• Like 1

Zarząd główny złożył lub złoży projekt ustawy na ręce ministra o powołaniu straży rybackiej uprawnionego do rybactwa. To będzie skutkowało powołaniem straży rybakiej podległej bezpośrednio pod PZW. Dojdzie jeszcze jeden organ który będzie mógł kontrolować wędkarzy, jeżeli ministerstwo na to się zgodzi.