bho70 Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Witam. Mam pytanie. Czy przy zapowiadanej pogodzie na weekend warto wybrać się na zalew? Mam zamiar pływać na wynajętej łódce 4 metry. Chodzi mi o to czy pogoda pozwoli bezpiecznie pływać i wędkować.W sobotę będzie wietrznie, ale nie dramatycznie, będzie się dało pływać i to w miarę komfortowo łowić. Niedziela to raczej nie do pływania ma wiać. Tylko nad ranem i wieczorem raczej spokojnie.Najważniejsze tylko w tym wszystkim to rozsądek = bezpieczeństwo.To są prognozy, ale tak po prawdzie to dopiero w piątek będzie bardziej wiarygodna prognoza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Dzięki za informację. Planuję być już w piątek to może chociaż dwa dni da popływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 powinno być znośnie.Jedziemy na tym samym wózku jak by co też będę pływał semperkiem 380 ale to dzielna łajba.Także widzimy się na wodzie jutro i w sobotę.Połamania Jak by co podbijaj do jasnego Semperka 380W na PGR na pogaduchę, bo rybki raczej cienko gryzą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Będę wypatrywał. Do zobaczenia na wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Dzisiaj łeb urywało. Ryb prawie że nie było. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Dzisiaj łeb urywało. Ryb prawie że nie było. @cobrax, również jeśli wypatrzysz riverfoxa na olsztyńskich numerach to podbijaj. Do zobaczenia na wodzie @szydłoś. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 W weekend też jakieś zawody mają być z łodzi z tego co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Lucas też będziesz:p zawody pewnie będą z koła Bielsk Podlaski ja też miałem być w sobotę ale jeszcze zobaczymy jak kompan z robota się ogarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Nie, ja nie będę, raczej bardzo rzadko jeżdżę na zawody. Kolega jedzie, namawiał mnie ale grzecznie odmówiłem. Nie lubię jak ktoś mi z góry ustala gdzie i jak długo mam łowić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Zawody okręgowe Siedlce,20 łódeczek sobota niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 W łikiend to niedzielni wędkarze łowią oślepiają te ryby aparatami że pożniej do wtorku lichota cholerna z braniami. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Jak dzisiaj wrażenie na zbiorniku ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Zbiornik super. Jestem tu 3 raz. Faktycznie są zawody i będę w nich startował. Jednak zawody to tylko pretekst by odwiedzić tą wodę. Dziś z kolegą po jednym sandaczu powyżej 50. Kolega miał fajną rybę. Prawdopodobnie szczupaka. Widoki bezcenne. Chociażby orzeł ktory złowił rybę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Zbiornik super. Jestem tu 3 raz. Faktycznie są zawody i będę w nich startował. Jednak zawody to tylko pretekst by odwiedzić tą wodę. Dziś z kolegą po jednym sandaczu powyżej 50. Kolega miał fajną rybę. Prawdopodobnie szczupaka. Widoki bezcenne. Chociażby orzeł ktory złowił rybę.A jak warunki pogodowe ? Pytam o wiatr Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Jak kolega cobrax widział orła to prawdopodobnie był schowany w zatoce ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Widzę kolega dobrze zna wodę. Wiatr dość mocny. Jako niewprawiony w pływanie łodzią miałem pewne obawy ale nie było źle. Chłopaki dali radę na pontonie 3 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Orła cień .... nie to p.Wojtek napierda......ł wąsa siekierą na brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Dziś na Siemianówce wiało aż miło (nie było). Łódki raczej pochowane od wiatru, nie wielu próbowało na otwartej wodzie łowić. Próbowałem troszkę w trollingu (i zero) ale z racji wysokiej fali i tego że byłem sam na łódce szybko się wyleczyłem z tej metody. A z opadu.... wyniki można powiedzieć że były, tylko same niewymiarowe "sandaczyki" takie 40-50 , za to delikatnych skubnięć, co nie miara, tylko był problem z zacięciem. Brania bardzo delikatne.I tak mógłbym zakończyć relację ale .....Kiedy już byłem w porcie prawie już poskładany do wyjazdu przyjechała ciemnozielona Toyota Hilux z której wysiedli Panowie i żwawym krokiem ruszyli w moją stronę, ale nie do mnie tylko do dwóch Panów którzy przybijali do jednego z pomostów. Zrewidowali Panów no i wyszło że mają dwie wymiarowe rybki jeden to sandacz, a druga nie dosłyszałem jaka. Z rozmowy wynikało że mieli zgłoszenie że biorą nie wymiarowe ryby. Panowie byli bardzo zdziwieni tym że ktoś zawiadomił PSR ,mówili że nikogo w koło nie było z wyjątkiem jednego pontonu który kręcił się w koło nich tak jakby zajęli mu jego miejsce ale nie zwracali na to uwagi. I rzeczywiście wcześniej widziałem jak stał tam niewielki ponton z Białej Podlaskiej, potem zniknął a na jego miejscu pojawiła się ta łódka. Z tego wszystkiego można wywnioskować, że to ładnie że ktoś coś gdzieś zgłasza, ale jak się nie ma pewności naruszenia przepisów to w moim mniemaniu tak robić nie wolno. Ja odebrałem to jako po prostu zemsta za zajęcie miejsca. Zwykłe buractwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Było i tak niestety ... Tenia niestety działa dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Widziałem dziś tą akcję z orłem, porwał rybę ok 30cm właśnie w zatoce. Super akcja pogoda nie oszczędza, wieje i pada na zmianę, brania niemrawe, 10h na wodzie, kilka urwanych ogonów. Pozdr! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evin Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Sandacz bierze ,szczególnie nocą na martwą rybkę.trupka.Dlaczego społecznicy nie podziałają w nocy??Wg.regulaminu wędkowanie tylko w porze dziennej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Ale z brzegu można i w nocy. A co do fileta czy trupka to łowią bardzo dużo. Edytowane 4 Października 2020 przez kristofer232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Nie ma takiego zapisu w regulaminie odnośnie łowienia w nocy. Jeśli łódka jest przepisowo oświetlona to połów jak najbardziej jest dozwolony . 8. Wędkowanie 8.1. Na wszystkich obwodach rybackich użytkowanych przez uprawnionego do rybactwa Okręg PZW można wędkować przez całą dobę, z wyjątkiem wód, w których występują ryby łososiowate i lipienie, gdzie wolno wędkować tylko od świtu do zmierzchu tj. 1 godz. przed wschodem słońca i 1 godz. po zachodzie słońca. Edytowane 4 Października 2020 przez czocho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Ze względów bezpieczeństwa kontrole nocą zwłaszcza na wodzie nie są prowadzone, prawo się zmienia, za łowienie do zdjęcia będzie mandat więc społeczniacy nawet w dzień będą mieli co robić. Oczywiście wszystkie próby złamania regulaminu trzeba będzie zgłaszać i dokumentować w miarę możliwości . Edytowane 4 Października 2020 przez Szumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Nie ma takiego zapisu w regulaminie odnośnie łowienia w nocy. Jeśli łódka jest przepisowo oświetlona to połów jak najbardziej jest dozwolony . 8. Wędkowanie 8.1. Na wszystkich obwodach rybackich użytkowanych przez uprawnionego do rybactwa Okręg PZW można wędkować przez całą dobę, z wyjątkiem wód, w których występują ryby łososiowate i lipienie, gdzie wolno wędkować tylko od świtu do zmierzchu tj. 1 godz. przed wschodem słońca i 1 godz. po zachodzie słońca. Z punktu 3.3.4. Ponadto wędkarzowi nie wolno :...i/ łowić ryb ze sprzętu pływającego w porze nocnej / od zmierzchu do świtu / w jeziorach i zbiornikach zaporowych, z wyjątkiem okresu od 1 czerwca do 30 września, Czyli teraz nie wolno. Edytowane 4 Października 2020 przez bho70 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi