czocho Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Z punktu 3.3.4. Ponadto wędkarzowi nie wolno :...i/ łowić ryb ze sprzętu pływającego w porze nocnej / od zmierzchu do świtu / w jeziorach i zbiornikach zaporowych, z wyjątkiem okresu od 1 czerwca do 30 września, Czyli teraz nie wolno.Możesz przytoczyć źródło tego zapisu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 (edytowane) Możesz przytoczyć źródło tego zapisu ?http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/1/cms/szablony/73/pliki/rapr.pdf Nie wiem jak się to ma do regulaminów z poszczególnych okręgów. Zwracam honor. W okręgu białostockim nie ma tego zapisu. Edytowane 5 Października 2020 przez bho70 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Ok skoro jest ten zapis w rapr a nie ma go w zapisach okręgu to on obowiązuje w myśl zasady że akty prawne niższego rzędu mogą być bardziej rygorystyczne? Normalnie idzie się pogubić z tymi przepisami. Identycznie jest z pierwszym i ostatnim dniem okresu ochronnego ustawowo wolnym, który jest w rapr a w okręgach to różnie? Jeżeli nie to idąc tym tokiem myślenia to rapr jest niepotrzebny bo po co przepisywać te same przepisy w kolejnych przepisach niższego rzędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Romek, cytujesz zapisy nieaktualnego regulaminu, tutaj najnowsza wersja - http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/46/wiadomosci/196440/pliki/rapr_pzw__od_stycznia_2020_r.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Ehh i teraz wszystko jasne, bo już myślałem że jest kolejną wersja rapr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Romek, cytujesz zapisy nieaktualnego regulaminu, tutaj najnowsza wersja - http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/46/wiadomosci/196440/pliki/rapr_pzw__od_stycznia_2020_r.pdfTu jest główny akt prawny i wszelkie przepisy mogą być ustalane zgodnie z tą ustawą i poprawkami wprowadzonymi później.Teraz już chyba jasne że niektóre przepisy są ustalane na niższych szczeblach jednak nie mogą naruszać tego co jest w ustawie. http://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU19850210091/U/D19850091Lj.pdfPozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Nie rozumiem, to było oczywiste zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Nie rozumiem, to było oczywiste zawszeNie zaglądałem nigdy do Ustawy i sądziłem że jest w niej więcej zapisów dotyczących zasad łowienia. A tu po prostu więcej kompetencji przy tworzeniu tego prawa przyznano niższym szczeblom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Najlepsze i tak są książeczki ????kiedyś człowiek miał kartę i wio na ryby ...a teraz ... Przeglądasz w którą książkę wpisać ...potem regulaminy regulaminów ...paranoja ... Z roku na rok coraz ciekawiej ...i nikt mnie nie przekona że to czemuś sensownemu słuzy ... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Jak kolega cobrax widział orła to prawdopodobnie był schowany w zatoce ????Hehe widzę wszyscy byli obok siebie i widzieli ten widok orła z nie małą rybą,jednak Siemka mała jest.U nas 2 dni totalna kicha.Pojedyńcze pstryki i ryby.Młody pobił swoje PB 68 cm w sandaczu właśnie jakieś 15 min po tym jak orzełek wytargał rybę Pozdro dla wszytskich tych co byli obok. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Piękna rybka,graty. Widzieliście bielika,a on nie jest orłem . Bielik to po prostu bielik. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dir33 Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Piękna rybka,graty. Widzieliście bielika,a on nie jest orłem . Bielik to po prostu bielik.no i się zacznie bielik to czy orzeł, czy orłan, czy orlen. Siemianówka , to Siemianówka. Ryby biorą i o tym chcemy czytać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Andrzej, pogratuluj Młodemu, brawa dla Niego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 WitamOrientujecie się, czy oprócz extreme water i obok drugiego jest jeszcze jakieś miejsce aby wypożyczyć łódeczkę wedkarska pod 4KM? Może u jakiegoś prywatnego gospodarza? Z tego co mi mówił Cypis, interes zawija z końcem wakacji wiec Bondary odpadają.Wszelkie namiary poproszę na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evin Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Pan Wereszcxynski, Stary dwór,601703238 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Będę jechał w piątek . To będzie ..... drugi raz na rybach w tym roku . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Grubo jedziesz w tym sezonie. Ale i ja nie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Grubo jedziesz w tym sezonie. Ale i ja nie lepiej. Staram się jak mogę . Najgorsze jest to że plany poszły się j.....ć . I tak niezbyt często bywałem na rybach do 2012 w porównaniu z innymi ale w/g rejestrów te 30-40 wędkodni w roku miałem. Kupując domek nad Bugiem planowałem że 2x więcej wędkodni to będzie minimum. Bo cóż mnie powstrzyma ? Biorę wędkę i idę - proste ? Tyle że zawsze jest coś do zrobienia, jakieś kopanie grządki, wysyp grzybów , coś przy winoroślach , opryski , cięcie drewna, wędzenie itd; itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Dziś ja pierwszy raz wybrałem się za sandaczem, ogólnie dzień fajny bo we 2 złożyliśmy 7 sztuk, no ale z rozmiarem gorzej bo 2 sztuki tylko powyżej 55 reszta z 4 z przodu. Kontaktu było sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki7878 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Sluchajcie jest jeszcze gdzieś możliwość wypożyczenia łódki? Bo w extream water i Żubr nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Tylko Tenia :-) ..w pakiecie pofiletuje Ci ryby ..a jak nic nie złowisz to sprzeda Ci sandacza z jednej ze swoich zamrażarek ;-)A tak poważnie to zapytaj Piotrka w porcie ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Ja chciałem dzisiaj jechać ale extreme nie działają bo mają jakiś pogrzeb, jutro pojadę ale chyba należy potwierdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Tylko Tenia :-) ..w pakiecie pofiletuje Ci ryby ..a jak nic nie złowisz to sprzeda Ci sandacza z jednej ze swoich zamrażarek ;-)A tak poważnie to zapytaj Piotrka w porcie ;-)Tenia? Wczoraj cały dzień Tenia w te i nazad, w te i nazad. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Tenia? Wczoraj cały dzień Tenia w te i nazad, w te i nazad. ????No śmigała równo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Nie chcę chcę się wymątrzać, nigdy nie byłem na Siemianówce, ale przeraża mnie to, ile osób wybiera się tam na jesieni. Byłem ostatnio u kolegi na południu Polski i on też planował wyjazd... wybiłem mu z głowy, ma piękne wody sandaczowe u siebie. Uważam, że jest za dużo szumu wokół tego zbiornika. Piszecie tu dosłownie o wszystkim - biorą, nie biorą, gdzie łódki, gdzie slip, gdzie nocleg. Ta woda jest rozpracowana na czynniki pierwsze, a dziesiątki osób z całej Polski czyta to na bieżąco i czeka aż " się ruszy". Podobie było z Dadajem "najlepszym jeziorem szczupakowym w Polsce" - dużo szumu, duuuuużo wędkarzy,a teraz jest jak jest - czyli byle jak. Inne jezioro z naszych okolic - Orzysz - niby fajne to co robi stowarzyszenie, tylko co ci miejscowi wędkarze z tego mają?? W maju trzeba było czekać w kolejce na slipie Nie chcę być źle zrozumianym, ale miejscowi wędkarze w trosce o swoje wody, powinni mniej dzielić się informacjami. pozdrawiam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi