bho70 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 To tylko ja we wtorek wypływałem jeszcze po ciemku z rana a tu taka panika Nie tylko Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech.myka Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Gryzie coś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Qutwa szczury moją łódkę bo nie pływałem dawno... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Gryzie coś?Krótko i zwięźle jak na 1 post na forum... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Gryzie coś?Już tak ,w końcu to najlepszy czas na sandacz.... Jak uczciwie przełowisz dniówkę,to możesz liczyć na jedną,dwie ryby w przedziale od 40 do 55cm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poacher Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Dzisiaj na dużym 200 łódek. Warszawka próbowała wytrolować resztkę rybostanu. Całe szczęście ryba nie chciała skubać. Od świtu do 14stej bez brań ludzie spływali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matektek Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Dzisiaj na dużym 200 łódek. Warszawka próbowała wytrolować resztkę rybostanu. Całe szczęście ryba nie chciała skubać. Od świtu do 14stej bez brań ludzie spływali. Patrz no a do warszawki przyjeżdżacie hordami w tygodniu i na weekend wracacie do domu i jest dobrze . Może lepiej zajmijcie się miejscowymi, którzy prowadzą mobilne przetwórnie rybne. A nie czepiacie się przyjezdnych, którzy wyrządzają najmniejszą szkodę Edytowane 11 Listopada 2020 przez Andrzejekek 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Cała infrastruktura do okola żyje na przyjezdnych mimo tego że zazwyczaj jestem na jeden dzień bo mam 65km, byłem 3 dni w zubże niewidzialne ani jednego niemoranlego zachowania A sami przyjezdni 200 km+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Ryba nie skubała bo jest jej coraz mniej, a do tego przyczynia się 90% lub więcej wszystkich łowiących. No i dochodzą teraz siatki. Już nie będzie jak parę lat temu, że praktycznie gdzie nie staniesz tam skubią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Andrzejekek@, pierwszy post i strzał w potylice . W poniedziałek rano trzeba do roboty pół godziny wcześniej wyjechać a w piątek przygotować sie na stanie w korkach. Edytowane 11 Listopada 2020 przez wujek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matektek Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Andrzejekek@, pierwszy post i strzał w potylice . W poniedziałek rano trzeba do roboty pół godziny wcześniej wyjechać a w piątek przygotować sie na stanie w korkach.Dokładnie tak jak mówisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Panowie a jak sytuacja ze szczupakiem łapał ktoś ostatnio ? na płytkiej na głębokiej wodzie? bo sandacze trochę zbrzydły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledzik71 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Darnok jesteś prostakiem i zwykłym chamem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Sledzik nie znamy się więc oceniaj siebie , własnie pokazałeś jaki prostak z ciebie nie masz nic więcej ciekawego do napisania ? a chama to ty chyba jeszcze w życiu nie poznałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Raczej na płytkiej. Zaczął pojawiać się w tych miejscach w których przedtem był sandacz. Takie są moje obserwacje z ostatnich paru tygodni. Moje coroczne łowy szczupaka które zaczynały się w drugiej połowie września w tym roku nie miały miejsca. Szczupak zniknął. Nie wiem gdzie się podziały te szczupaki które nie miały wymiarów w ubiegłym roku a których było dużo. W tym roku mniej niż znikome ilości "pistoletów" trafiały się tylko sandacz "kłuł". Nikt z moich znajomych nie chwalił się że w tym roku "połowił". PS. Mam nadzieję że moderacja zrobi porządek w tym wątku. Złośliwości za wiele się zrobiło. Jestem czynnym komentatorem na innym forum nie zawiązanym z tą tematyką , i tam za takie szczypanie się pomiędzy komentującymi dostaje się wakacje, a jak się ktoś dalej nie może pohamować to emerytura. A tak na marginesie, jak ktoś nie ma nic do powiedzenia w temacie to po co zabiera głos? Edytowane 13 Listopada 2020 przez bho70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Sledzik nie znamy się więc oceniaj siebie , własnie pokazałeś jaki prostak z ciebie nie masz nic więcej ciekawego do napisania ? a chama to ty chyba jeszcze w życiu nie poznałeśPost do usunięcia , tylko łowisko specjalne Bachury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Dzięki za informacje bho , jeszcze 2 lata temu szczupaka było dużo teraz przepadł gdzieś ciężko namierzyć , nawet teraz gdzie powinien grupować się na głębszej wodzie przy drobnicy , jutro poszukamy przecież nie wyłapali wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 PS. Mam nadzieję że moderacja zrobi porządek w tym wątku. Złośliwości za wiele się zrobiło.Jestem czynnym komentatorem na innym forum nie zawiązanym z tą tematyką , i tam za takie szczypanie się pomiędzy komentującymi dostaje się wakacje, a jak się ktoś dalej nie może pohamować to emerytura.A tak na marginesie, jak ktoś nie ma nic do powiedzenia w temacie to po co zabiera głos?Jak widzisz staram się pilnować, jednak niektórzy nie potrafią w żaden sposób się opanować. Chyba faktycznie trzeba ostrzej zacząć działać.Zatem od tej pory każdy post z personalnymi wycieczkami, obrażaniem czy innymi elementami niezgodnymi z podstawowymi zasadami tego forum będzie skutkował czasowym zawieszeniem konta.Za recydywę zaś będzie ban ostateczny. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryza1 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Potwierdzam to co wyżej. Szczupaka jest bardzo mało. W tym roku złapałem tylko 1 sztukę na kilka wyjazdów. W poprzednich latach, jeszcze w zeszłym roku szczupaka było dużo - zwłaszcza małego. Miejsce szczupaka zajął chyba sandacz. Moim zdaniem jest też dużo mniej drobnicy, tj. płotki, krasnopiórki. Przez ostatnie lata łapałem na spławik za wyspą dużo białej ryby, a w tym roku byłem chyba ze 3 razy na białej rybie, zanim jeszcze spadła woda i było bardzo słabo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Byłem wczoraj szukałem na płytkiej wodzie zero nawet małego szczupaka obok mnie były łódki też zero od południa zacząłem łapać sandacze udało się 4 szt największy 60+ reszta 50+ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Dzisiaj z takim wynikiem byłbyś chyba mistrzem świata. W tym tygodniu biorą karpie i leszcze. Na spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Compi biorą w samo południe w określonych miejscach i określonym czasie trzeba z zegarkiem napływać na miejscówki:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Ktoś z Barweny dzisiaj ładnego wyhaczył. Nie było to południe Ale tak, jak turzają to z zegarkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Nie możliwe żeby szczupak raptownie znikną ze zbiornika biorąc pod uwagę że każdy gania teraz za sandaczem bo smaczniejszy może mały zbiornik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Zwyczajnie jedna ryba zapanowała nad drugą ... Po tarle wiele szczupaków zostaje zwyczajnie wciągniętych nosem pomnożyć to przez kilka lat i mamy efekt dominacji ryby nad ryba ...z mojej obserwacji po prostu tego szczupaka nie ma ...zostało trochę napewno ryb grubych ...ale takich po 40-60 są naprawdę małe ilości ...nawet miejsca muliste i mega płytkie zostały zapanowane przez zandery ...nie jest to efekt z roku na rok ale.systematycznie od powiedzmy 5 lat szcUpakow łowi się po prostu mniej ...kasowane są po prostu po tarle ...i populacja nie rośnie tak jak rosła ... A maleje ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi