biturbo Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Powiadają w okolicyMocne chłopy to nie słabeTaki to bez rękawicyLewą ręką zgniecie żabęChłop żywemu nie przepuści!Chłop żywemu nie przepuści!Jak się żywe napatoczy,Nie pożyje se a juści!Jak nam kiedyś napomknęliŻe są w stawie dwa piskorzeTośmy cały staw spuściliChociaż wielki był jak morzeChłop żywemu, nie...!(Kazimierz Grześkowiak '79) 41 lat i nic się nie zmieniło... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Tys prowda co we wodzie to ryba a co w lesie to grzyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Czołem.Czy ktoś ze stałych bywalców Siemianówki napisze jak sytuacja z pokrywą lodową (duży zalew) w okolicach nasypu kolejowego od strony Siemianówki.Najlepiej dane z wczoraj /przedwczoraj i z własnej obserwacji,a nie zasłyszane od kogoś.Z góry dziękuję. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek* Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 (edytowane) Wczoraj wyciągałem łódź, lód niby tylko z brzegu ale zanim się do niej dobrałem z siekierą zeszło z 2 godziny. Z brzegu 4,5cm mogłem chodzić po lodzie ledwie się łamał. Odległość z brzegu 50,60m ale jak się przebijesz da się łowić. Ja miałem łódź w zatoce może na głównym jest krótszy lód. Dla bardzo napalonych da się, amatorom, niedzielnym odradzam. Zostaje rzeka. Edytowane 21 Grudnia 2020 przez Mirek* 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Dziś dwie łódki koło tamy,łapali chyba w odparzeliskach bo na zalewie widać lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 A na bachurowskiej zatoce 3 na lodzie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 To jak z tym lodem jest przy brzegu czy na całym zbiorniku da się pływać i przede wszystkim zwodowac łódkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 https://m.facebook.com/groups/780714818640855/permalink/3710965962282378/ Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 (...) Może jakby NIK wskoczył ponownie na Uniwersytet Warmińsko -Mazurski i odtajnił całe badanie to byśmy się dowiedzieli czegoś więcej . Nie wierzę aby udostępniono co i ile złowiono . Jeżeli już to przeczytamy sobie podsumowanie i wnioski .(...)Tak na spokojnie bez zlośliwości proszę o wyjaśnienie co Tobie/Wam wędkarzom da udostępnienie surowych danych z połowów kontrolnych/badawczych/regulacyjnych? W jaki sposób będziesz analizował te dane i jakie wnioski będziesz w stanie na ich podstawie wyciągnąć? Czego oczekujesz: masy osobniczej, rozkładu liczebności/biomasy, rozkładu długości? Chcisłbyś dane zbiorcze dla całego akwenu, czy dla poszczególnych stacji? Pytam z czystej ciekawości, jako osoba zawodowo zajmująca się łowieniem i liczeniem ryb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Cześć, może ktoś był na wodzie to prosiłbym o info. Czy mróz i wiatr dały na łódce wytrzymać? Czy może zamarzło i nie dało się pływać? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Cześć, może ktoś był na wodzie to prosiłbym o info. Czy mróz i wiatr dały na łódce wytrzymać? Czy może zamarzło i nie dało się pływać?TomekCzołem Tomek.Nie wiem jak dzisiaj,ale byłem wczoraj.Lodu praktycznie nie ma,ale był za to silny i zimny wiatr, opady drobnego śniegu i zmarzniętego deszczu, spore fale niosące odrobiny lodu.Cały nawietrzny brzeg obsypany kruszonym lodem .Ja łowiłem brodząc lub z brzegu. Ryb nie spotkałem . Na dużym zbiorniku widziałem 3 trollujące łodzie(na pierwszej fotce po powiększeniu widać jedną z nich) ,a na małym 1 łódka ze spinningistą. Pozdrawiam Tomi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Z nowym rokiem wszędzie podwyżki i u nas wędkarzy również, trollling pięćset. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 (edytowane) Ja bym mogł płacić i tysiąc za łowienie. Byleby kasa poszła na etaty na strażników Edytowane 31 Grudnia 2020 przez Kokot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 (edytowane) . Edytowane 31 Grudnia 2020 przez _Junak_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Ja bym mogł płacić i tysiąc za łowienie. Byleby kasa poszła na etaty na strażnikównarazie diety sobie podnieśli. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1976 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 lepiej żeby na zarybienia sandaczem trochę przeznaczyli jeżeli jest go mało Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Sandacza jest dużo, tylko chętnych na jego mieso sporo.Kontrola, kontrola i jeszcze raz kontrola 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Dziś sporo łódek było na zakończenie sezonu, większość trollingujacych. Co po niektórym na wodzie nawet coś się udało złowić Także szczęśliwego nowego Roku i do zobaczenia w maju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Otwieram wątek po dłuższej przerwie, zaznaczam że nie ma tu miejsca na obrażanie, oskarżenia, prywatne wojenki, każdy przypadek będzie karany ostrzeżeniem.Wątek ma zawierać informacje z Siemianówki, ryby tam złowione, merytoryczne wpisy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeoAmator Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 No dobra , to pytam, lód jest ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 No dobra , to pytam, lód jest ?Tendencyjne pytanie, jak na tą porę roku i mrozy w nocy, około -20. Wczoraj 12 cm lodu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Tendencyjne pytanie, jak na tą porę roku i mrozy w nocy, około -20. Wczoraj 12 cm lodu.Raczej słabo z tym 12cm ... na bachurach 6 może 7 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Dziś jeden na dojlidach na łyżwach chciał pośmigać a pływaniem sie skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Raczej słabo z tym 12cm ... na bachurach 6 może 7 cm.To wszystko zależy od miejscówki oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Mnóstwo ludzi czeka na lżejsze mrozy aby wejść na lód. W końcu woda zamarzła . Dawno tego nie było u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi