bho70 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Lornetką to mogą kormorany oglądać. Zawsze jest potrzeba i tak nie pisz, chyba, że nie dbasz o wodę Ja nie mam zamiaru bić się z miejscowymiTrzeba było zadzwonić do PSR że miejscowi łowią ryby ( a przynajmniej próbują) i jeśli to robią niezgodnie z regulaminem to powinni być ukarani, ale jeśli tak nie było to... tylko może świadczyć o Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loudek Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Trzeba było zadzwonić do PSR że miejscowi łowią ryby ( a przynajmniej próbują) i jeśli to robią niezgodnie z regulaminem to powinni być ukarani, ale jeśli tak nie było to... tylko może świadczyć o Tobie.o Tobie świadczy, że jesteś pewnie taki sam jak oni. Rozumiesz chyba, że jak człowiek chce spokojnie połowić to nie może na wszystkich donosić bo już spokojnie nie połowi. Są od tego ludzie. Wędkarz może powiedzieć, że sandacz jest od czerwca itd, my nie jesteśmy od napierdź.... się i robienia wojen z miejscowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Wiem, że już są lub lada moment przybędzie 2 nowych strażników tylko od siemianówki, na nasypie nowe kamery są w trakcie montażu. Także coś się dzieje , wiadomo że nie da się wszystkich upilnować, ale musimy też sami reagować na patologie i zgłaszać i zwracać uwagę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Jak z tymi opłatami na slipie w Bondarach? Już funkcjonują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Dziś była już pierwsza kąpiel na zalewie w rejonie Rudni. 40 minutowy pobyt w wodzie do czasu przyjazdu służb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 To wędkarze pływali czy nie uważni turyści , bo jak wędkarze to powinni wiedzieć jak zachować się na Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) Nie wiem czy to wędkarz, czy nie. Na pewno osoba była w kapoku. I chyba był problem z ściągnięciem łodzi, tak jakby o coś zaczepiła silnikiem. PS. Apeluję do wszystkich o rozsądek. Czy warto w niesprzyjających warunkach narażać się po to by złapać tą rybkę? Ja wcześniej byłem nad zalewem i nie zdecydowałbym się na pływanie. Teraz kiedy woda jest bardzo zimna można sobie (i bliskim) narobić biedy. Edytowane 4 Maja 2021 przez bho70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 W sobotę nie płaciłem, żadnej informacji też nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Od soboty są pobierane opłaty 10zł za auto 20zł za łódkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Tylko pytanie, za łódkę płacimy osobno zrzucenie i wyciągnięcie czy w tym mamy "podróż" w obie strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Przed wjazdem jest szlaban i chyba opłacasz tylko raz za wjazd. Ja wjechałem przed 5 rano jak szlaban był otwarty a nikogo nie było. Wyjeżdżając nic nie zapłaciłem.. Kobieta powiedziała że udało mi się bo jeszcze jej nie było Ale więcej się tam nie wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Decyzja zapadła,jadę z kolegą Michałem na długi czerwcowy weekend. W doborowym gronie przyjaciół Suwalsko-Oleckich będziemy 4 dni próbować łowić. Oby się działo wędkarsko bo ognicha wieczorowa porą bezcenne Oczywiście wyłącznie casting,może sumek się trafi? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faja Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Rybom to żaden casting nie potrzebien wolą naturalne pożywienie co jest we wodzie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Rybom to żaden casting nie potrzebien wolą naturalne pożywienie co jest we wodzie . Dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Rybom to żaden casting nie potrzebien wolą naturalne pożywienie co jest we wodzie .Chyba że którejś zamarzy się zostać celebrytką , taką ładnie zrumienioną . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Coś gryzie na siemianówce ostatnio? nie wiem czy się wybrać na szczupłego czy może pojechać na jakieś mniejsze akweny gdzie tak nie wieje przynajmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 byłem ze 3 razy w maju i szczupaka nie widziałem xD nie wiem co na małym bo tam nie pływam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Arak Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Pogoda nie rozpieszcza to wiatr hula jak mało kiedy to i mniej ludzi wypływało. Ale może jednak ktoś coś tam łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 byłem ze 3 razy w maju i szczupaka nie widziałem xD nie wiem co na małym bo tam nie pływamW maju trzy dni pływania po płytkim i jeden wymiarowy szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus224 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 (edytowane) Witam kolegów Wszystkim życzę wspaniałych emocji, nie tylko na brzegu gdzieś tam, przy ognisku, ale przede wszystkim na wodzie. Emocji związanych z tym pięknym uczuciem brania i zacięcia .Byłem dwa razy na początku maja . Złowiłem dwie ryby na jerki na płyciakach. To były sandacze. Więc dałem sobie spokój z szukaniem szczupaka. Pływałem za okoniem - podobnie. Co dalej? Pogoda i czas pokarzą co jest jeszcze do łowienia według zasad i naszej etyki. Pozdrawiam wszystkich Edytowane 30 Maja 2021 przez focus224 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 2 dni spinningowania między trzcinami na głębokości 1.4m. Efekt 5 sandaczy. Czyżby szczupak i okoń wyprowadził się z Siemianówki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 2 dni spinningowania między trzcinami na głębokości 1.4m. Efekt 5 sandaczy. Czyżby szczupak i okoń wyprowadził się z Siemianówki?W maju na początku byłem raz na Siemianówce. Również pływałem bo trzcinach i po 1,5 metrowej wodzie. Przy zmianie na przynętę poniżej 15 cm od razu sandacz po złowieniu dwóch w miejscach typowo niesandaczowych spłynąłem. Trzeba już się pogodzić, że na Siemianówce sezon trzeba zaczynać od czerwca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Niech będzie lincz.Tak jak wcześniej pisałem sandacz zabił ten zbiornik i wszystko się teraz potwierdza. Okoń i szczupak wyprowadziły się na dobre i inne ryby też. Ciekawe dlaczego? Siemianówka miała służyć wszystkim wędkarzom, a co jest? Zapewnione zostały interesy dwóch grup, sportowców lubujących się w sandaczu oraz nowej, smakoszy mięsa tej ryby. A co z pozostałymi?Zaistniała sytuacja spowodowała również najazd hord wędkarzy miłośników i sportu, i smacznego mięsa którzy do tej pory nie odwiedzali zalewu. Mam nadzieję że PZW przestanie zarybiać zbiornik innymi gatunkami ryb gdyż stanowią one pokarm dla sandaczy i pewnie wielokrotnie mniej narybku przeżywa niż jest to zakładane.Co teraz zrobić aby odbudować ten zbiornik z korzyścią dla wszystkich? Nie dla wybrańców. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Nie rozumiem czemu tam nie ma zakazu spinningowa do 31.05?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Nie rozumiem czemu tam nie ma zakazu spinningowa do 31.05??To zobacz post wyżej.My jesteśmy wybrańcami i dla nas może być 1 czerwca ,ale jest jeszcze duża grupa bagienno- szuwarowa i oni łowią karasia lina i {sandacza }od zejścia lodu.Szczupaki tylko na wodzie poniżej 0.5 metra no i oczywiście wspaniałe bolenie których jest zatrzęsienie ale oczywiście zaraz i one zostaną obwinione o wyżarcie siemianówki.Ciekawy jestem dlaczego nikt się nie czepia SUMA który potrafi zrobić potężne spóstoszenie na zbiorniku,A gdzie jest szczupak ?Proszę sobie przypomnieć kilka lat wstecz co się działo na zbiorniku od pażdziernika do końca grudnia,90 cm i większe szczupaki upychane w bakistach ,brak górnego wymiaru i zero kontroli.Jak zwykle wszyscy są winni począwszy od rybaków, sandaczy , kormorany itd tylko nie my wędkarze. Zaczynami od jutra łowić starczy tego narzekania.Do zobaczenia nad wodą i połamania wędki,,,,,,na karasiu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi