sk_wonsz Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Wczoraj podglądałem lornetką dwóch sportowców którzy próbowali łowić "szczupaki" na agresywne podbicie gumy na środku zatoki bachury. Wyglądali raczej na takich nie miejscowych moczykijów. A policja sobie tylko obok przepłynęła. Ale to pewnie tylko nieetyczni nokilowcy ze stolicy... Czepiam sie.. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Nic nowego, niektórzy się kitrają w łódeczce i podbijają a niektórzy w cale się nie ukrywają. Ja po 3 wyjazdach na pusto odpuściłem siemionke do czerwca. Jutro już atakuję! A sandacze trafiłem w maju i na sporego jerka i herringa 16. Niżej nie schodziłem bo w końcu całowałem w szczupaka.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Niech będzie lincz.Tak jak wcześniej pisałem sandacz zabił ten zbiornik i wszystko się teraz potwierdza. Okoń i szczupak wyprowadziły się na dobre i inne ryby też. Ciekawe dlaczego? Siemianówka miała służyć wszystkim wędkarzom, a co jest? Zapewnione zostały interesy dwóch grup, sportowców lubujących się w sandaczu oraz nowej, smakoszy mięsa tej ryby. A co z pozostałymi?Zaistniała sytuacja spowodowała również najazd hord wędkarzy miłośników i sportu, i smacznego mięsa którzy do tej pory nie odwiedzali zalewu. Mam nadzieję że PZW przestanie zarybiać zbiornik innymi gatunkami ryb gdyż stanowią one pokarm dla sandaczy i pewnie wielokrotnie mniej narybku przeżywa niż jest to zakładane.Co teraz zrobić aby odbudować ten zbiornik z korzyścią dla wszystkich? Nie dla wybrańców.Mam filmy które pokazują ile jest Białorybu na Siemianówce który grupuje się na zimę ... Czytaj wychodzi z trzcin na otwartą wodę bo typowego zimowania według mnie już nie ma ...ryba się przestawiła na lekkie zimy i co prawda wychodzi z trzcin ale tak mocno się nie skupia w jednych miejscach ...mam nagrany film echosondy ...jak pokażesz mi drugi taki z innego zbiornika to potwierdzę twoja tezę że sandacz zepsuł Siemianówke ...myślę że marne twoje szanse bo Białorybu było na gęsto kilometrami ...nie setkami metrów tylko kilometrami ...na gęsto ...jedynym szkodnikiem jest szkodnik na dwóch nogach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Nie wiem czy łowisz "białoryb" czy nie ale uwierz mi od ubiegłego roku jest z tym problem. Jest go co raz mniej i nie tylko troszeczkę ale zdecydowanie mniej a nawet dramatycznie mniej. Z kimkolwiek bym nie rozmawiał (chodzi o zwykłych wędkarzy nie sportowców) to każdy widzi ten problem. Ludzie którzy łowią na żywca mają problem ze złowieniem małego białorybu nie mają za to problemu wyciągnąć pełnej podrywki malutkich sandaczy. I to pewnie je widzisz kilometrami na sondzie.Nawet w okolicach Babiej Góry na rzece nie ma płoci, za to pojawiły się sandacze. A tak na marginesie to kto wpuścił sandacza do zbiornika? Czy to było zgodne z prawem celowe zarybienie? Tropy prowadzą do Siedlec. PS.Niech będzie ten sandacz się miał w zbiorniku jak najlepiej tylko należy tak potraktować jego obecność aby były zagwarantowane interesy jak największej ilości wędkujących. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Nie wytrzymałe, jak można pisać takie pierdolety ,za dużo drspieżnika w biotopie, wyjadają białoryb. płotki niema podleszczaków teżPrądem je panowie prądem. I będzie noramalnie jak wszędzie lux, same żywce w wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_mich_ Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Nie wiem czy łowisz "białoryb" czy nie ale uwierz mi od ubiegłego roku jest z tym problem. Jest go co raz mniej i nie tylko troszeczkę ale zdecydowanie mniej a nawet dramatycznie mniej. Z kimkolwiek bym nie rozmawiał (chodzi o zwykłych wędkarzy nie sportowców) to każdy widzi ten problem. Ludzie którzy łowią na żywca mają problem ze złowieniem małego białorybu nie mają za to problemu wyciągnąć pełnej podrywki malutkich sandaczy. I to pewnie je widzisz kilometrami na sondzie.Nawet w okolicach Babiej Góry na rzece nie ma płoci, za to pojawiły się sandacze. A tak na marginesie to kto wpuścił sandacza do zbiornika? Czy to było zgodne z prawem celowe zarybienie? Tropy prowadzą do Siedlec. PS.Niech będzie ten sandacz się miał w zbiorniku jak najlepiej tylko należy tak potraktować jego obecność aby były zagwarantowane interesy jak największej ilości wędkujących.Było by pięknie jak by to były sandacze ????????????Myślę że sandacz pojawił się legalnie skoro PZW ogłasza odłowy w celu pozyskania ikry i nie wiem z kąd prowadzą tropy ...ale w sumie mi to bez różnicy ...ludzie zawsze narzekali narzekają i będą narzekać ...wszystkim nie dogodzisz ... rok w rok słyszę te same historię ...panie w tamtym roku to było eldorado w tym nie ma nic ...wyłowili ???? i za rok to samo ...ławice leszczy w dalszym ciągu są przeogromne i nie wiem z kąd takie słuchy że leszcza mało ????no płoci to uczciwie powiem nie wiem ...być może jest mniej ...ale nie widzę w tym wielkiego problemu ...panowie ...szanujmy co jest ... I będzie dobrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1439 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 czy ktoś coś dzisiaj połowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 czy ktoś coś dzisiaj połowił?Tak. Generalnie młodzież, maks 60+, ale w fajnych ilościach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Cześć, mógłby ktoś podać jaka temperatura wody? Z góry dziękujęTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankee Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Na 1.5 m głębokości wskazywało ok 16 stopni. Może być inaczej na głębszej.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred88 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Taki przyłów. Oczywiście pływa sobie dalej. Pół godziny później trafił się mniejszy. Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bho70 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Było by pięknie jak by to były sandacze Myślę że sandacz pojawił się legalnie skoro PZW ogłasza odłowy w celu pozyskania ikry i nie wiem z kąd prowadzą tropy ...ale w sumie mi to bez różnicy ...ludzie zawsze narzekali narzekają i będą narzekać ...wszystkim nie dogodzisz ... rok w rok słyszę te same historię ...panie w tamtym roku to było eldorado w tym nie ma nic ...wyłowili i za rok to samo ...ławice leszczy w dalszym ciągu są przeogromne i nie wiem z kąd takie słuchy że leszcza mało no płoci to uczciwie powiem nie wiem ...być może jest mniej ...ale nie widzę w tym wielkiego problemu ...panowie ...szanujmy co jest ... I będzie dobrze ...Ty myślisz a ja wiem. Teraz pewnie sandacz jest na rękę PZW ze względu na większą ilość wędkarzy spoza okręgu.Poczekajmy za rok lub dwa i zobaczymy kto miał rację. Jeśli Ty to stanę to kąta i posypie sobie głowę popiołem. Dziś byłem na zbiorniku. Połowiłem trochę sandaczy (fakt że nie za wielkie) ale wolałbym inne ryby których było kiedyś znacząco więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Ktoś ma info czy Stary Dwór pobiera opłaty za slipowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 na razie nie pobiera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 W długi weekend byłem z kolegami na Siemianówce.Trzy ekipy,humory i śmiechy do rana. Ekipy poprowadził mój przyjaciel Gryniu a z nim stare wygi z Suwałk.Efekt-10 sandaczy powyżej 70+,8 pow. 60+,6 pow.50+ i rodzynki sumek 108 i sum 145.Warunki dobre ale za gorąco było.Woda miała temperaturę pow 21*Brania bez szału ale też sporo pstryków było.Policja wodna codziennie kontrolowała ale wybrane łodzie.Wspaniała impreza 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterson Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Witam , gdzie najlepiej podjechać zostawic auto napompować i wrzucić ponton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 W długi weekend byłem z kolegami na Siemianówce.Trzy ekipy,humory i śmiechy do rana. Ekipy poprowadził mój przyjaciel Gryniu a z nim stare wygi z Suwałk.Efekt-10 sandaczy powyżej 70+,8 pow. 60+,6 pow.50+ i rodzynki sumek 108 i sum 145.Warunki dobre ale za gorąco było.Woda miała temperaturę pow 21*Brania bez szału ale też sporo pstryków było.Policja wodna codziennie kontrolowała ale wybrane łodzie.Wspaniała impreza No ja pier.... szału nie było są ludzie którzy w roku nie łowią tyle ryb.U nas kiepsko 54 szt. max 70 cm wiecej nie jadę.A i rodzynek sumik 98. Kiepsko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polyvox Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 W długi weekend byłem z kolegami na Siemianówce.Trzy ekipy,humory i śmiechy do rana. Ekipy poprowadził mój przyjaciel Gryniu a z nim stare wygi z Suwałk.Efekt-10 sandaczy powyżej 70+,8 pow. 60+,6 pow.50+ i rodzynki sumek 108 i sum 145.Warunki dobre ale za gorąco było.Woda miała temperaturę pow 21*Brania bez szału ale też sporo pstryków było.Policja wodna codziennie kontrolowała ale wybrane łodzie.Wspaniała impreza No ja pier.... szału nie było są ludzie którzy w roku nie łowią tyle ryb.U nas kiepsko 54 szt. max 70 cm wiecej nie jadę.A i rodzynek sumik 98. Kiepsko Dziękuję Gaweł za relację, po to się wchodzi na forum żeby móc poczytać co w trawie piszczy.A kolega mentnooki, (a może mętnooki) : połamania życzę! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Tyle się słyszy o tym zbiorniku na południu Polski. Wychodzi na to, że większość ryb wypuszczanych jest do wody przez "oko cyklopa". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Tam ryba nie wraca do wody . W sobotę na małym parka podpięła sumka woził ich trochę w zamian na łódce łeb obcięty . Były ochy achy buziaki ciekawe kto sprzątał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofer232 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Tam ryba nie wraca do wody . W sobotę na małym parka podpięła sumka woził ich trochę w zamian na łódce łeb obcięty . Były ochy achy buziaki ciekawe kto sprzątał?Za szybko powoził pewnie i się strachu najedli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcik Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 (edytowane) Troche póżno piszę, ale może się uda. W sobote i w niedziele będę niedaleko zbiornika i moglbym powędkować od takiej 9-17. Mogę zabrać ponton 330 i silniczek elektryczny 40 lbs albo wypozyczyc z kims sprzęt. Chciałby ktoś się razem wybrać, albo mógłbym się pod kogoś podczepić? EDIT.Sorki, przerzuciłem post do umawialni, ale niestety nie widzę jak go usunąć stąd. Edytowane 18 Czerwca 2021 przez Arcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
compi Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Troche póżno piszę, ale może się uda. W sobote i w niedziele będę niedaleko zbiornika i moglbym powędkować od takiej 9-17. Mogę zabrać ponton 330 i silniczek elektryczny 40 lbs albo wypozyczyc z kims sprzęt. Chciałby ktoś się razem wybrać, albo mógłbym się pod kogoś podczepić? EDIT.Sorki, przerzuciłem post do umawialni, ale niestety nie widzę jak go usunąć stąd.Rudnia w sobotę i niedzielę nieczynna. Regaty są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Dziękuję Gaweł za relację, po to się wchodzi na forum żeby móc poczytać co w trawie piszczy.A kolega mentnooki, (a może mętnooki) : połamania życzę!MENTNOOKI .Połamałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Tyle się słyszy o tym zbiorniku na południu Polski. Wychodzi na to, że większość ryb wypuszczanych jest do wody przez "oko cyklopa".Słyszy się bo GWIAZDY YOUTUBA dbają o szum wokół tej wody. A coraz więcej wędkarzy wypuszcza złowione ryby i górny wymiar jest i 1 sztuka do zabrania tak więc nie bardzo już się kalkuluje jechać kilkaset kilometrów po jedną rybkę, Trochę mało kontroli . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi