Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

A widział ktoś aby do tego pana podpłynęła kiedyś policja albo PSR. Bo zestawy trollingowe to ma bardzo bogato uzbrojone. Ale patologia wędkarska pływa też znacznie lepszymi łodziami i telewizją na pokładzie i jest dużo bardziej skuteczna od tego pana, a do wora wali wszystko. I niestety kumpluje sie z youtuberami z Zadzior.PL . co stwierdziłem naocznie.

Edytowane przez Wasili78

A widział ktoś aby do tego pana podpłynęła kiedyś policja albo PSR. Bo zestawy trollingowe to ma bardzo bogato uzbrojone. Ale patologia wędkarska pływa też znacznie lepszymi łodziami i telewizją na pokładzie i jest dużo bardziej skuteczna od tego pana, a do wora wali wszystko. I niestety kumpluje sie z youtuberami z Zadzior.PL . co stwierdziłem naocznie.

Daj namiar  którą łódkę trzeba przypilnować.

• Like 4

• 5 miesięcy temu...

Cześć, nie wiem jak jest teraz, a mogę parę słów napisać jak było na otwarciu. Łódek pewnie ok 250. Byli tacy jedni którzy powinni być zadowoleni, ale raczej nie wszyscy. My z kolegą 3 ryby na dwa dopołudnia. Czyli bez szału. To co smuci najbardziej, to ok 80 % mniej gniazd po tarle sandacza. Tomek

• Like 2

Tomek, ja robiłem mapę sonaru bocznego tam w końcu maja i taki sam wniosek- jak na nawet minione eldorado sandaczowe- gniazd mało. U siebie na fp Facebook wrzuciłem kilka widoczków z tamtejszych gniazd.

Cześć nie ma mnie na Facebooku, to nie za wiele tam mogę naoglądać, możesz powiedzieć jaką echosondą robiłeś to mapowanie? Edytowane przez kostom63

• 2 tygodnie później...

Panowie, jestem 10.08 w Rybakach przy zalewie, pierwszy raz na tym zbiorniku, na dodatek w życiu sandacza nie złowiłem. Może akurat ktoś wtedy planuje popływać i chciałby mnie przygarnąć i trochę podpowiedzieć? Ewentualnie chętnie wynajmę z kimś łódź

• 2 miesiące temu...

Ale to tak wyparowało czy spuszczają wodę na zaporze aby Narew zasilić? Co z rybą w takim razie?

Kompletny brak deszczu przez całe lato, opady były wręcz symboliczne - to na pewno. Co do regulacji Narwii to się nie wypowiem bo nie wiem.

Ciekawosta sprzed 2 tygodni i sprzed tygodnia przy wejściu do zatoki bahurskiej "wyszla" spod wody dawna droga- siedza na niej normalnie wędkarze wchodzący z buta z brzegu.

Co do ryb, to ostatnie wyjazdy u mnie na zero, ale nie znam tej wody (byłem dosłownie kilka razy) i pływam na elektryku blisko przystani. Na innych łodziach widziałem kilka razy podbierak w akcji, ale w rozmowach raczej słyszy się że pistolety. Na początku września złowiłem jednego sandacza 60 i jednego malucha.

Lokalni zawodowcy podobno łowią szczupłe w rejonie mostu kolejowego. A przy zaporze na głębszej wodzie też zawsze łódek jest kilkadziesiąt.

• Like 1