Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

"Podniosłem sobie swój prywatny wymiar ochronny na okonie do 30 cm."

Nie łódź się stary, ten wpis jest spowodowany tym że mniejsze tak sam długo się sprawia,-  a miecha mniej   :( i się nie opłaca... B)

Edytowane przez Rheinangler

W temacie operatu, to wiem, że władze okręgu już analizują rejestry, żeby wykazać znaczący odłów przez wędkarzy, a co za tym idzie móc wyeliminować sieci. Wbrew pozorom nie jest to łatwe, choć możliwe. ZO chce to zrobić, przygotowuje się do tego, więc jest nadzieja. :)

Bartek, moi znajomi w innych okręgach to zrobili i podobno nie było to skomplikowane.

Wystarczą chęci w zarządzie okręgu, nic więcej.

Wiem Danielu jak to wygląda, z bliska, w siedleckiem od dłuższego czasu nie ma sieciarzy.

Poznałem osobiście 3 członków ZO Białystok, oni chcą zmian, ale Zarząd jest liczniejszy, zobaczymy co uchwali pod koniec roku. Naciski na nich są spore, nie tylko ze strony wędkarzy, ale i z innych okręgów. ;)

Bartek

Wiem Danielu jak to wygląda, z bliska, w siedleckiem od dłuższego czasu nie ma sieciarzy.

Poznałem osobiście 3 członków ZO Białystok, oni chcą zmian, ale Zarząd jest liczniejszy, zobaczymy co uchwali pod koniec roku. Naciski na nich są spore, nie tylko ze strony wędkarzy, ale i z innych okręgów. ;)

Bartek

Niestety to zarządy okręgów nie chcą pozbyć się rybaków, bo tak na prawdę procedura jest prosta i skuteczna. Jednak z jakiś powodów jest to wielu osobom nie na rękę - patrzy Okręg Mazowiecki.

Edytowane przez hlehle

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

...żeby was wszystkich wkurwić :D  :D  :D  :D  :D a szczególnie jedną osobę...ale to juz dla ludzi w temacie ;)

a tak poza tym Rheinangler to Wojtek już od dawna jest testerem Shimano...

....w tym roku jak widać na filmie dostał serie sygnowanych własnym nazwiskiem kijków i kufajke pod kolor loga firmy, żeby wszystko to ładnie się kleiło na filmie  :D

a to z tamtego roku....tego szczupaka prawdopodobnie zagryzł przy podbieraniu ;) ...i oblukajcie napis na skrzynce to bedziecie wiedzieli ocb :D  :D  :D

attachicon.gifwojtek1.jpgattachicon.gifwojtek 2.jpg

a tak na poważnie to macie tu rejestr połowów Wojtka żebyście tak mocno po nim nie jechali :D  

http://www.garnek.pl/wojte23/26410085

http://www.garnek.pl/wojte23/26410083

....trochę okoni przytulił ale to wkońcu jego ;)

Hehe dziadek łowi, sporo tych sumów co mu okonie płoszą z tego roku, a koło węgorza komentarz: ,,Zapewne wypuścił go jakiś etyczny wędkarz co to tylko łowi i wypuszcza. Węgorz z hakiem w bebechach i uciętym przyponem wolframowym." :D :D :D

• 4 tygodnie później...

Niedziela nad Siemianówka z dwoma kolegami przyniosła 11 krótkich szczupaczków i to bardzo krótkich szczupaków i okonia z czego 8 i okonka złapałem ja ;D i wszczystko na jednego wobka troche nietypowego bo na Salmo Salmon który jest dedykowany na łososia ;D chyba populacha szczupaka wymarła na zalewie ;/

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...