Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

I oby tak dalej bo 15 jednostek na wodzie w sobotę rano to to czego mi potrzeba czyli cisza i spokój . 

Super...Też się cieszę z takie widoku...Hmmm...Najważniejsze, że mało jednostek jest na wodzie, są wieksze możliwości...

A tak na marginesie...Na pewno jest "ktoś", odpowiedzialny za te wszystkie śmiecie pozostawiane nad wodą..., a Ty się poczuwasz do tego, aby posprzątać, nie tylko po sobie..., bo ja tak ...I tym się chyba różnimy..., nie płaczę, tylko sprzątam...Chyba dlatego, że jestem tubylcem...Heh

Andrzej, co do ryb....Nawet żyzna woda, się kończy...

• Like 2

Mnie urlop odpłynął w nieokreśloną przyszłość :unsure:, znaczy określoną na tyle że kiedyś we wrześniu. Ale czy na początku ? a może od 10 ? albo po 15 ? 

Ze względu że po Bugu nie popływam a pontonu z silnikiem nie mogę sprzedać to będę musiał jeździć na Siemianówkę. Ale doszedłem do wniosku że jechać spod Mielnika ponad 100km i tego samego dnia wracać to bzdura. I wymyśliłem że 2-3x po 2-3 dni popływam po Siemianówce.

I tu moje pytanie do znających okolice :

Pensjonat jak najbliżej wody żeby ponton można było zostawiać a nie pierdolić się z nim w te i nazad.

A to od kiedy "nocom" można łowić ??? :ph34r:

W wodach użytkowanych przez PZW można wędkować przez całą dobę, z wyjątkiem wód krainy pstrąga i lipienia / wymienionych w odrębnym informatorze PZW, RAPR 2019 ;)

Ze środków pływających również można, tylko łódź ma mieć na wyposażeniu oświetlenie.

Edytowane przez tabss

Poczuwam się sprzątać na pewno po sobie i stąd mój post . Bo po dwóch dniach łowienia nie mam gdzie wynieśc  śmieci . Wróciły za mną 150 km. I to jest ok . 

Przeciez te smieci przejechały z Toba już te 150km to nic im i Tobie nie bedzie kiedy wrócą skąd przyjechały ,mi tam nie przeszkadza ze nie mam gdzie worków wyrzucić, po sobie zabieram i po innych także ale  zauważam ze jest lepiej niz było .Ostatnio  udalo mi sie mojego znajomego uświadomić ze  korona z glowy jemu nie spadnie   jak to co przywiózł  nad wode , zabierze z powrotem.Jeszcze musze sie tylko przyzwyczaić by petów nie rzucać -ci co pala wiedza o co chodzi .

Pytanie da bywajacych na zalewem i znających tamtejsze tereny  .Czy w okolicy wieży widokowej mozna sie rozbić na dziko nad sama woda ? Jesli nie to gdzie ew mozna by było atrakcyjnie dla dzieci i dla mnie czyli wędkującego 

Edytowane przez woblery z Bielska

Rozbic się na dziko możesz w sumie wszędzie , ale chyba najlepiej będzie w okolicy molo na Rudni http://atrakcjepodlasia.pl/atrakcje-turystyczne/plaza-w-rudni-nad-siemianowka/  lub plaży przy Starym Dworze http://atrakcjepodlasia.pl/atrakcje-turystyczne/stary-dwor-plaza-nad-zalewem-siemianowka/.

Edytowane przez beton007

Takie tematy raczej na priv....juz kilka razy przekonałem się jacy "wędkarze" zaglądaja na forum...konkretnie w tym wątku  ;)Nikt nic nie wyłoży Ci na tacy....do tego Siemianówka do baaaardzo specyficzny zbiornik jesli chodzi o sandacza...taki całkiem niesandaczowy ;) Tu trzeba poświecić sezon dwa i wszystko się wyjaśni....a nie gdzie i na co....to tak nie działa uwierz mi