Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

To co dalej będzie i kiedy coś się zmieni w dużej mierze powinno zależeć od miejscowej ludności. Jak chcą zarabiać na turystyce wędkarskiej to powinni w przenośni lub dosłownie wyjść na ulicę. Bo w innym wypadku zostanie to zadupiem z gnijącym płotem i "gośćmi" z żywcówkami, co resztę kasy wydali na żywca i flachie.

ten film o siemianówce to żadna nowość, na mazurach rybacy zatrudniani przez pzw łowią szczupaki w okresie tarła, pobieraja ikrę a szczupaki sprzedają,

pzw to taka mafia, widać jak na filmie osoba z zarządu pzw białystok wymigiwała sie od odpowiedzi na pytania przed TV, wędkarze płacą składki za wedkowanie a ta Banda z pzw odławia sieciami ryby i sprzedaje, a ci panowie z tego koła napewno byli niewygodni skoro zarząd pzw ich zawiesił :angry:

ale jest na to sposób Panowie-przestać opłacać składki wędkarskie przez 2-3 lata, może da to do myślenia tym IDIOTOM Z PZW, że to wędkarze ich utrzymują, że powinni liczyć się z naszym zdaniem a nie dbać  tylko o swoje interesy,

jeżdziłem na siemianówke 5-10 lat temum łowić własnie tam szczupaki  na spinning, ale co roku coraz gorzej tam było ze szczupakiem, teraz nie wiem co tam się dzieje ale jak ogląda się taki film o siemianówce to jestem w stanie wytrzymac te 2-3 lata tylko łowiąc na zagranicznych łowiskach głównie w szwecji i na białorusi,

a pzw niech zdycha smiercią naturalną...

• 2 miesiące temu...

Z informacji jakie dzisiaj do mnie dotarły, po ostatnich nieszczęśliwych wydarzeniach opiekun gruntów nad Siemianówką - gmina Narewka - wydał zakaz nocowania nad zalewem. Skrupulatnie przestrzega tego Policja wypraszając z łowiska i zaczynają powoli urywać się telefony w PZW Białystok, który po raz kolejny rozkłada ręce… "Cóż możemy…" 

Jeśli ktoś planuje dłuższą zasiadkę to na ten moment lepiej omijać brzegi zbiornika.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Nasza polska patologia :) Na walnym zapytałem delegata czy jest określona ilość żaków i ile odłowów kontrolnych( niewodem) rocznie przewidują w ramach operatu( raz w tygodniu,raz w miesiącu, czy  może raz w roku)....chyba ktoś mu pisał odpowiedzi  ;) bo ta również brzmiała : : "Nie wiem" .... jak widać  takim niesprecyzowaniem tematu panowie zostawili sobie otwartą furtkę  ;) to akurat mnie nie dziwi...dziwne byłoby, gdyby sami ja sobie zamknęli przed nosami i odcięli się od tej dojnej krowy.........

Edytowane przez czocho

Na Siemianówce pozostaje tylko wysadzenie tamy. Robią ze zbiornikiem co chcą niszczą koła które się przeciwstawią. RDOŚ nie interesuje nawet fakt że zbiornik głównie chcą w 2015 zarybić tylko Karpiem lub nikomu się już nie chce do nich pisać kolejnego zgłoszenia. O RZGW które przed laty wydało zgodę na dzierżawę nie ma nawet co wspominać bo to ten sam pokrój ludzi ... papier przyjmie wszystko.

• Like 1

Nie wiem, ile w tym prawdy, ale słyszałem, że w nowym operacie drastycznie ograniczono kwoty połowowe. Podobno nawet był problem ze znalezieniem chętnych do prowadzenia odłowów komercyjnych, bo za mało.

Jak jest w rzeczywistości? To wiedzą tylko zlecający i opracowujący operat.  :mellow: