Parf Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 To co dalej będzie i kiedy coś się zmieni w dużej mierze powinno zależeć od miejscowej ludności. Jak chcą zarabiać na turystyce wędkarskiej to powinni w przenośni lub dosłownie wyjść na ulicę. Bo w innym wypadku zostanie to zadupiem z gnijącym płotem i "gośćmi" z żywcówkami, co resztę kasy wydali na żywca i flachie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 ten film o siemianówce to żadna nowość, na mazurach rybacy zatrudniani przez pzw łowią szczupaki w okresie tarła, pobieraja ikrę a szczupaki sprzedają,pzw to taka mafia, widać jak na filmie osoba z zarządu pzw białystok wymigiwała sie od odpowiedzi na pytania przed TV, wędkarze płacą składki za wedkowanie a ta Banda z pzw odławia sieciami ryby i sprzedaje, a ci panowie z tego koła napewno byli niewygodni skoro zarząd pzw ich zawiesił ale jest na to sposób Panowie-przestać opłacać składki wędkarskie przez 2-3 lata, może da to do myślenia tym IDIOTOM Z PZW, że to wędkarze ich utrzymują, że powinni liczyć się z naszym zdaniem a nie dbać tylko o swoje interesy, jeżdziłem na siemianówke 5-10 lat temum łowić własnie tam szczupaki na spinning, ale co roku coraz gorzej tam było ze szczupakiem, teraz nie wiem co tam się dzieje ale jak ogląda się taki film o siemianówce to jestem w stanie wytrzymac te 2-3 lata tylko łowiąc na zagranicznych łowiskach głównie w szwecji i na białorusi, a pzw niech zdycha smiercią naturalną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evin Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 przykro to słyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Witam, jestem z Białegostoku chciałbym w wolnej chwili połowić na feederek na Siemianówce bez łodzi, są takie miejsca gdzie bez stresu mógłbym połowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Bez stresu, to raczej poza wakacjami. Najwygodniej chyba będzie przy moście kolejowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Tam, w tygodniu stoi po kilkanaście samochodów i wszyscy po rybę, ciszy, spokoju brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Z informacji jakie dzisiaj do mnie dotarły, po ostatnich nieszczęśliwych wydarzeniach opiekun gruntów nad Siemianówką - gmina Narewka - wydał zakaz nocowania nad zalewem. Skrupulatnie przestrzega tego Policja wypraszając z łowiska i zaczynają powoli urywać się telefony w PZW Białystok, który po raz kolejny rozkłada ręce… "Cóż możemy…" Jeśli ktoś planuje dłuższą zasiadkę to na ten moment lepiej omijać brzegi zbiornika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Dokładnie, tym bardziej jak ktoś po nocy jadąc na dwóch gazach utopił dwóch swoich kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Mariusz, nie chce byc niemily, ale skoro nie wiesz jak bylo to nie wypowiadaj sie w tej kwestii i nikogo nie osądzaj. Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zorganizowana grupa matactwa rybackiego dalej robi co chce. Skoro miejscowym to odpowiada, to mi już nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 To gdzie proponujecie połowić na zalewie na feedera? Tylko przy moście kolejowym? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evin Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 zarządca wody wstawił znak z 3 zakazami w jednym(w lewo zakaz biwakowania, na wprost zakaz wjazdu, prawo zakaz palenia ognisk).znaku nie ma w wykazie znaków, brak homologacji, brak symbolu do taryfikatora mandatowego.odmawiając przyjecia mandatu sprawa wygrana w każdym sądzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Odgrzewam kotleta Ktoś ma wieści z ostatnich dni? Jak stan wody i ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Stan wody niski, chyba robią miejsce na zimę A ryby jak to ryby, różnie raz lepiej raz gorzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Dzięki Mariusz, że mnie zdołowałeś całkowicie. W poniedziałek i wtorek będę miał okazję sprawdzić aktywność rybek.Możesz zdradzić, czy zębate uciekły już z trzcin i płycizn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Tez mam zamiar byc w tych dniach takze pewnie spotkamy sie na wodzie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Dam znać w niedzielę, w których rewirach będę, do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Masz moj numer jeszcze? Zdzwonimy sie ... powiem Ci co i jak jest grane w tej kolejce ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Dołowanie kogoś nie było moim celem woda spadła, ryby do tej pory były w trzcinach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Masz moj numer jeszcze? Zdzwonimy sie ... powiem Ci co i jak jest grane w tej kolejce ;-) Zakręcę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Przykre to co piszesz, lecz prawdziwe . Ja już od 3 lat nie jeżdżę na Siemianówkę, bo było źle, a czytam, że będzie jeszcze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Nasza polska patologia Na walnym zapytałem delegata czy jest określona ilość żaków i ile odłowów kontrolnych( niewodem) rocznie przewidują w ramach operatu( raz w tygodniu,raz w miesiącu, czy może raz w roku)....chyba ktoś mu pisał odpowiedzi bo ta również brzmiała : : "Nie wiem" .... jak widać takim niesprecyzowaniem tematu panowie zostawili sobie otwartą furtkę to akurat mnie nie dziwi...dziwne byłoby, gdyby sami ja sobie zamknęli przed nosami i odcięli się od tej dojnej krowy......... Edytowane 12 Grudnia 2014 przez czocho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 śmierdzi korupcją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Na Siemianówce pozostaje tylko wysadzenie tamy. Robią ze zbiornikiem co chcą niszczą koła które się przeciwstawią. RDOŚ nie interesuje nawet fakt że zbiornik głównie chcą w 2015 zarybić tylko Karpiem lub nikomu się już nie chce do nich pisać kolejnego zgłoszenia. O RZGW które przed laty wydało zgodę na dzierżawę nie ma nawet co wspominać bo to ten sam pokrój ludzi ... papier przyjmie wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Nie wiem, ile w tym prawdy, ale słyszałem, że w nowym operacie drastycznie ograniczono kwoty połowowe. Podobno nawet był problem ze znalezieniem chętnych do prowadzenia odłowów komercyjnych, bo za mało.Jak jest w rzeczywistości? To wiedzą tylko zlecający i opracowujący operat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi