cristovo Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Tak, szczupaki chorują. Zrobiona została piękna plaża dla turystów i pole namiotowe, ale ja tam do wody bym nie wszedł :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Witam. Jest to mój pierwszy wpis, więc wybaczcie, że powracam do maja 2014. Siaty, owszem wkurzające, ale my wędkarze na równi uderzmy się w pierś!. Moje "osiągnięcia": 1- 3 maj z łódki na spinning, odpowiednio 1.maj- ja 6 zębatych (wszystkie niewymiarowe i... do wody rosnąć), kolega 3 j/w, 2 maj ja 3 niewymiarowe i j/w, kolega 2- pierwszy 74cm, drugi 63 -piękne! (jednego zabrał po 8 letniej przerwie w wędkowaniu), 3 maj zabawa na całego!, wypłynąłem sam i przez ok 4-5 godz. wędkowania puszka po konserwie i 13 sztuk z czego dwa nieco ponad wymiar- dla jasności wszystkie zwróciłem naturze. kolejne niedzielne wypady zmiennie od 1 do 6 szt., łącznie do końca maja 3 sztuki sporo ponad wymiar, reszta w obrębie 30- 45cm. Przyznaję- przez cały sezon zabrałem 2(dwa)!.Teraz do sedna: pewnej pięknej niedzieli dwóch "kolegów" 9 szt. w tym jeden niewymiarowy (8 sztuk w wymiarach tak na oko 60+ do ok. 70+) i wszystko do zamrażary!. Spotkałem jednego z nich po ok. dwóch tygodniach tym razem polował na białą rybę a na moje pytanie o zmianę preferencji stwierdził z rozbrajającą szczerością, że jedna zamrażarka już jest pełna szczupaka i sąsiedzi też mają ochotę na inną rybę!!!. Słabo?. Reszta sezonu różnie- bywało, że na 4 godz. "biczowania" brania skupiały się w obrębie 0,5 godz. i dalej cisza. Pożegnanie sezonu już przy płatach cienkiego lodu jeden ok. 47 cm i koniec. Czekam niecierpliwie na nowy sezon i nowe zębacze, które jednak tam jeszcze są, a że chimeryczne to ich prawo. P.S łowię niemal wyłącznie wahadłami i na dużym zbiorniku w rejonie od plaży do Bachur i do koryta rzeki. Pozdrawiam i życzę co najmniej takich samych doznań w nadchodzącym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Witaj Kolego.Wybacz, ale najpierw zwrócę Ci uwagę regulaminową. Pierwszy Twój wpis powinien pojawić się w Cafe "Powitanie na JERKBAIT.pl". Teraz wracam do meritum. W ubiegłym roku byłem 4 razy na Siemianówce i raz trafiłem na mityczne eldorado. Złowiłem 16 szczupłych w 4 godziny, w tym tylko 2 niewymiarki. Niestety pozostałe wyjazdy to kupa totalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Witaj Kolego.Wybacz, ale najpierw zwrócę Ci uwagę regulaminową. Pierwszy Twój wpis powinien pojawić się w Cafe "Powitanie na JERKBAIT.pl". Teraz wracam do meritum. W ubiegłym roku byłem 4 razy na Siemianówce i raz trafiłem na mityczne eldorado. Złowiłem 16 szczupłych w 4 godziny, w tym tylko 2 niewymiarki. Niestety pozostałe wyjazdy to kupa totalna.Czyli rybka jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 A jakie okonie można trafić Nawet 30+ ale coraz rzadziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Czyli rybka jest......raczej nie Biorąc pod uwage szczupaka i ubiegłe lata to nie ma go juz wcale Ciężko złowić wymiar a co dopiero sensowną sztukę....tamten sezon odpuściłem całkowicie na rzecz wiślanych sumów i tak jak Bartek na Siemionce byłem 4-5 razy z mizernymi efektami...dla porównania sezon wcześniej spędziłem ponad 40 dni na wodzie.... No i wiadomo mamy jeszcze zakaz trola i ...trzymetrowe sumy co wywracaja łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 ...raczej nie Biorąc pod uwage szczupaka i ubiegłe lata to nie ma go juz wcale Ciężko złowić wymiar a co dopiero sensowną sztukę....tamten sezon odpuściłem całkowicie na rzecz wiślanych sumów i tak jak Bartek na Siemionce byłem 4-5 razy z mizernymi efektami...dla porównania sezon wcześniej spędziłem ponad 40 dni na wodzie.... No i wiadomo mamy jeszcze zakaz trola i ...trzymetrowe sumy co wywracaja łódki Grubo ! Bylem tam raz. Przez tydzien w 1991 roku. Wtedy "byla rybka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 A jeszcze kilka lat temu kolega trafił tam dwie rybki 110+ podczas jednego weekendu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Witaj Kolego.Wybacz, ale najpierw zwrócę Ci uwagę regulaminową. Pierwszy Twój wpis powinien pojawić się w Cafe "Powitanie na JERKBAIT.pl". Teraz wracam do meritum. W ubiegłym roku byłem 4 razy na Siemianówce i raz trafiłem na mityczne eldorado. Złowiłem 16 szczupłych w 4 godziny, w tym tylko 2 niewymiarki. Niestety pozostałe wyjazdy to kupa totalna. Dzięki za "przywołanie do szeregu", na wytłumaczenie mam tylko to, iż tak mnie poruszyła dyskusja o zamrażarkach i o ich braku, oraz o szczupłym i jego braku, że postanowiłem podzielić się swoimi obserwacjami znad w/w wody nie myśląc o regułach forum.Przepraszam i dziękuję. Kontynuując temat to ci którzy bywali w ub. sezonie na "dużym" w określonym miejscu wiedzą ile i jakiego szczupaka "wędkarze" wijąc się między gęsto postawionymi siatkami wybili tylko w samym maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Nie jeżdżę już w maju, łódek na wodzie tyle, że lusterka trzeba składać, jak to rzekł znajomy Mnie odbiera to cały sens wędkowania. W ubiegłym roku kolega naliczył ponad 70 pływadeł w zasięgu wzroku, nie dla mnie ten deptak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Nie jeżdżę już w maju, łódek na wodzie tyle, że lusterka trzeba składać, jak to rzekł znajomy Mnie odbiera to cały sens wędkowania. W ubiegłym roku kolega naliczył ponad 70 pływadeł w zasięgu wzroku, nie dla mnie ten deptak. Bartek, okazało się że u mnie na wsi jest ............ wypożyczalnia łódek . Co prawda z elektrykami ale łódki bardzo zacne.Do mnie masz bliżej niż na Siemianówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Darku, do Ciebie mogę przywalić ze swoją, ale wybacz, nie na majówkę. Ten termin od trzech lat jest zarezerwowany dla innej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 A jeszcze kilka lat temu kolega trafił tam dwie rybki 110+ podczas jednego weekendu ...Te czasu Danielu raczej juz nie wrócą wtedy ryby 90-100-110+ padały regularnie i nie były czymś nadzwyczajnym... co jakis czas trafiały sie nawet większe lochy....niestety "padały" dosłownie Za to teraz na przykładzie Siemanówki widzimy jak można zamienić eldorado z drapieżnikami w zamulone bajoro ze szczątkowymi resztkami dawnej populacji takie ABC postępowania "PZW" z rybnymi zbiornikami z których idzie natrzepac kasy ....ta siemianówka to temat rzeka...szkoda gadać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Darku, do Ciebie mogę przywalić ze swoją, ale wybacz, nie na majówkę. Ten termin od trzech lat jest zarezerwowany dla innej wody. W majówkę to ja nawet nad Bug nie chodzę . Z mojej strony rzeki to jeszcze jakoś tak tłumów nie ma ale z drugiej , . No i wieczorem niesie się po wodzie "majteczki w kropeczki" albo "będziesz moja za stodołą" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Szczupaki 100+ ? To już było! Teraz pora na WIELKIE karpie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Może trochę się pogubiłem, albo powiem coś przekornie. Według mnie powrócić znad wody o kiju trochę przykro, ale jaki strzał adrenaliny wyjąć z wody (w której podobno nic nie ma jak piszą niektórzy) coś ładnego (wymiar z dużym+), lub kilka- naście mniejszych. Chyba jednak jestem ciut złośliwy, ale jak widzę piękne łodzie (czytaj: kutry pływające w określonym celu po tej "stołówce") ze sterczącym tysiącem kijków i "0" rezultatu to już samo to mnie podnosi na duchu. Sezon 2014 na "dużym" przynajmniej w niedziele kiedy tam bywałem wcale nie przypominał jakiejś specjalnej okupacji, no może poza miejscem wspomnianym wcześniej- tam na max. naliczyłem 17 łodzi co oczywiście biorąc pod uwagę rejon skupienia wyglądało na dość duże zagęszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rintintin Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 witam czy jest jeszcze lód na siemianówce ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 witam czy jest jeszcze lód na siemianówce ?? Hej. Jeśli go nie było to po dzisiejszej nocce pewnie już ciut go jest- zgaduję, ponieważ jestem bliżej Bałtyku niż Siemianówki. Wybierałem się na niedzielę pierwszy raz ze spinem na okonia, ale chyba jednak odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rintintin Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Za tydzień juz nie powinno być jak tak ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 No to jestem ci ja od wczoraj na Siemianówce z okazji szczupaczego święta; przybyli zacni goście odziani niczym na bal kostiumowy w swych pływających karocach przystrojonych różnej maści batami, z kuframi pełnymi przeróżnych świecidełek w darze dla szlachetnego zębacza... jeno on sam miast stawić się i rozpocząć ucztę dzieci swe w sile czterech wczoraj. a dziś sześciu o poranku przysłał. Darujcie ony tekst- to pierwszy objaw przemęczenia. A miało być tak pięknie... . Pozdrawiam.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 (edytowane) Z Siemianówką ciężko . Wprowadzali zakazy rozbijania namiotów, wodowania łódek, parkowania samochodów i z wypoczynku lipa Edytowane 2 Maja 2015 przez mariuszwf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Jak tam Panowie? był ktoś nad Siemianówką Brała rybka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Jak tam Panowie? był ktoś nad Siemianówką Brała rybka? Pływałem od 1 do 3 maja. Można powiedzieć, że piątek był najlepszym dniem, bo udało się złapać dwa wymiary, o długości 62 i 72 cm. Wpadło też kilka śledzi. W sobotę, złowiłem suma 96 cm i dwa małe śledzie, a niedziela była totalną porażką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Od 1.05 do 3.05 łącznie 13 sztuk w tym 1 krótki boleń- ok. 30cm, okonek ok. 15-18cm, 5 szczupłych po 48-49cm, 1 miał nieco naciągane 50cm, ale tłuściutki- waga 1.11, pozostałe maluchy 40+. Brania 1.05 i 2.05 praktycznie tylko rano i przy trzcinach, 3.05 rano no i oczywiście jak to zwykle po południu jak już się trzeba było zwijać. Podobno niektórzy mieli sporadyczne brania sumów. Jedna opowieść o holu jakiegoś potworka, który łódź z trzema ludźmi "woził" po Siemce w kierunku tamy. Koniec podobno był taki, że chłop obciął plecionę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi