grzybek38 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Za dużo wymagasz :) Ciekawe czy te krzewy, nie zaleje woda jak podniesie się poziom wody w Siemianówce? No tak, nie można mieć wszystkiego bo by się mogło w główce poprzewracać, a już na pewno to te wstrętne ludziska tj. turyści i wędkarze zaczęliby gromadnie przyjeżdżać i korzystać i beztrosko wypoczywać i postulować i krytykować i... oj, oj normalnie zaczęliby przeszkadzać administratorom zbiornika i "panom" z pzw!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Jak na zalewie mogą być ryby? Skoro tam tyle siatek że żadna ryba się nie prześliźnie, a co mówiąc o wędkarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Oprócz żaków, prawdopodobnie doszły kolejne sieci...O jakich sieciach mówisz? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 czocho, w weekend będę znac dokładnie sytuację z sieciami, wtedy wszystko opiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poacher Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Sobota mały zbiornik od 12 do 18. Jeden króciak na białą gumę . Brat na żywca szczupaka pod wymiar , lecz z gnijącą raną na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Czyli kiepsko a jak wygląda sytuacja z okoniami na zalewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Czyli kiepsko a jak wygląda sytuacja z okoniami na zalewie?W niedzielę złapałem 3, jednego spuściłem. Były w wymiarach 31, 35 i 38 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Złapane w jednym miejscu (żerujące stado) czy w różnych miejscach zalewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Złapane w jednym miejscu (żerujące stado) czy w różnych miejscach zalewu. Praktycznie na powierzchni 100 m2.Dzisiaj też starałem się pływac... Zwodowałem się, zaraz po 4, a zakończyłem o 9.Był taki wiatr i fala, że nie było miejsca, gdzie się schować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Praktycznie na powierzchni 100 m2.Dzisiaj też starałem się pływac... Zwodowałem się, zaraz po 4, a zakończyłem o 9.Był taki wiatr i fala, że nie było miejsca, gdzie się schować. To śmiało można powiedzieć że na tych 100m2 to było stado "starych wilków" okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poacher Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 W sobotę mały zbiornik - z powody wysokiej fali nie dało się pływać. Wpłynąłem z kolegą w rzekę. Po 5 krótkich. Wieczorem trochę sie uspokoiło na zbiorniku , lecz bez brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Witam. Niedziela ok. 5.30 na wodzie, koniec ok. 10 z powodu j/w. Cztery krótkie "zębatki" z czego tylko jeden zapięty na trzy groty, reszta się spięła, lub jak kto woli wypięła... na mnie- bardzo delikatne brania. Brania na złotą algę, srebrnego morsika 2, i wobka a'la karaś. Gumy i wirówki (brat) nie zadziałały. Porażka z tym wiatrem!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Ktoś z zacnego grona pływał ostatnio.?Ja mam w planie dzisiejsze popołudnie. Pogoda jak na razie się trzyma, więc trzeba być w dobrej myśli, że nie będzie wiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 (edytowane) Tak, ja wczoraj z kolegą plywałem od. 10 do 19 :-) Duży zalew i mały zalew. Efekty ? Bolek 42 cm, szczupak 55, i okon 30 cm. Ryba kompletnie wczoraj nie miała ochoty na przynety... Edytowane 24 Maja 2015 przez beton007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poacher Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 W piątek mały zbiornik , szczupaczek 48cm na żywca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Niedzielne popołudnie obfitowało tylko w okonie, w przedziale 28 - 33 cm. Wpadło 10 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 W piątek mały zbiornik , szczupaczek 48cm na żywca.Może za mały żywiec .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 31 maj- sześć godzin biczowania i ... nawet jednego brania!, ale jak się dotleniłem!!!. Chyba trzeba czekać na "prawdziwą" stabilizację pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Dzieję się coś na Zalewie, czy pełnia skutecznie utrudnia brania.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dzieję się coś na Zalewie, czy pełnia skutecznie utrudnia brania.?06.06. od 4.00 na wodzie, godz. 4.50 pierwsze i jak się okazało jedyne branie króciaka. Do 12.30 totalne "0", po przerwie kawowej godzina rzucania i ... się poddałem!. Znajomy mówił, że dzień wcześniej na małym z synem łącznie 11 sztuk z czego 5 "dorosłych" w godz. 4-6, dalej wszystko nagle ucichło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 No to ja miałem 7, trochę lepiej.Wpadły 3 krótkie szczupaki i jeden okoń 36 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Jak nie wieje to nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek38 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 A co to się dzieje, że rybak nie stawia siatek?; czyżby już wszystko wybite?. Byłem przed wczoraj od 15 do 20 na dużym, popływałem w okolicy plaży, "hotelu", rybakówki, zatoki bachurowskiej i nawet jednego uderzenia. Zdziwienie podwójne: zero brań i zero siatek!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Wiesz dlaczego zero siatek :D bo zero ryb, to po co rybacy mają stawiać siatki :D się męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poacher Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Panowie , jak poziom wody na małym zbiorniku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi