Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Za dużo wymagasz :) :) :)

Ciekawe czy te krzewy, nie zaleje woda jak podniesie się poziom wody w Siemianówce? :)

No tak, nie można mieć wszystkiego bo by się mogło w główce poprzewracać, a już na pewno to te wstrętne ludziska tj. turyści i wędkarze zaczęliby gromadnie przyjeżdżać i korzystać i beztrosko wypoczywać i postulować i krytykować i... oj, oj normalnie zaczęliby przeszkadzać administratorom zbiornika i "panom" z pzw!.

Złapane w jednym miejscu :)  (żerujące stado) czy w różnych miejscach zalewu. :)

Praktycznie na powierzchni 100 m2.

Dzisiaj też starałem się pływac... Zwodowałem się, zaraz po 4, a zakończyłem o 9.

Był taki wiatr i fala, że nie było miejsca, gdzie się schować.

Praktycznie na powierzchni 100 m2.

Dzisiaj też starałem się pływac... Zwodowałem się, zaraz po 4, a zakończyłem o 9.

Był taki wiatr i fala, że nie było miejsca, gdzie się schować.

To śmiało można powiedzieć :)  że na tych 100m2 to  było stado "starych wilków" okoni :D

Witam. Niedziela ok. 5.30 na wodzie, koniec ok. 10 z powodu j/w. Cztery krótkie "zębatki" z czego tylko jeden zapięty na trzy groty, reszta się spięła, lub jak kto woli wypięła... na mnie- bardzo delikatne brania. Brania na złotą algę, srebrnego morsika 2, i wobka a'la karaś. Gumy i wirówki (brat) nie zadziałały. Porażka z tym wiatrem!.

Dzieję się coś na Zalewie, czy pełnia skutecznie utrudnia brania.?

06.06. od 4.00 na wodzie, godz. 4.50 pierwsze i jak się okazało jedyne branie króciaka. Do 12.30 totalne "0", po przerwie kawowej godzina rzucania i ... się poddałem!. Znajomy mówił, że dzień wcześniej na małym z synem łącznie 11 sztuk z czego 5 "dorosłych" w godz. 4-6, dalej wszystko nagle ucichło.

A co to się dzieje, że rybak nie stawia siatek?; czyżby już wszystko wybite?. Byłem przed wczoraj od 15 do 20 na dużym, popływałem w okolicy plaży, "hotelu", rybakówki, zatoki bachurowskiej i nawet jednego uderzenia. Zdziwienie podwójne: zero brań i zero siatek!!!.

• 3 tygodnie później...