Skocz do zawartości

Zalew Siemianówka

Logistyk

Rekomendowane odpowiedzi

Wie ktoś czy ta łódka na którą czekali dwa tygodnie temu straznicy z policją  na małym zbiorniku {{{{pisałem o tym wcześniej ale nie podaje namiarów na gości bo nie mam pewnej informacji}}}miała sandacze czy nie ?Bo nasi Siedleccy straznicy nic nie wiedzą a i do Białego dzwonił kolega i też brak informacji.

Wie ktoś czy ta łódka na którą czekali dwa tygodnie temu straznicy z policją  na małym zbiorniku {{{{pisałem o tym wcześniej ale nie podaje namiarów na gości bo nie mam pewnej informacji}}}miała sandacze czy nie ?Bo nasi Siedleccy straznicy nic nie wiedzą a i do Białego dzwonił kolega i też brak informacji.

Z tego co mi wiadomo, łódka została skonfiskowana i odprowadzona na parking Policji.

• Like 10

Ale czy to pewne bo kolega mówił mi dzisiaj że byli w  niedzielę ,na pewno samochód bo widział na małym zbiorniku.Ja będę niedziela poniedziałek to może spotkam tego strażnika  z którym rozmawiałem dwa tygodnie temu że czekają na tę łódkę aż  spłynie to się zapytam.

Po pierwsze primo lepszy żak od Siatki , przynajmniej ryba żyje w środku a nie zmienia kolor... Druga sprawa to taka ze Tata mój był w zeszły poniedziałek kiedy to żaki wyciągali i widział dokładnie , ze drapieżniki były wypuszczane. Nie masówka ze wszystko do wora , konkretna selekcja. Ja wiem ze lepiej żeby ich kompletnie nie było ale to jeszcze dluga droga...Przypomnijcie sobie czasy odlowow szczupaka kiedy można było znaleść zdjęcia w internecie ryb wyrzucanych do Lasu , ponieważ nie było komu ich sprzedać. Kto długo tam łowi doskonale wie o czym pisze. Siatek było tyle ze można było wplatać się w nie silnikiem , część kompletnie nie oznakowana. Być może stawiana ponad Limit. A po Trzecie Primo wniosek z powyższego , to i tak nie Rybacy odlowami zniszczyli ten zbiornik , tylko miesolapy których samochody, kiedy wyjeżdżały z nad wody wyglądały gorzej niż załadowany Rumuński samochód z Pięcioma osobami na Pokładzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wczoraj żaki były opróżnianie z ryb przez "rybaków". Fetor, piękne, spuchnięte 70-tki sandacza zwracano naturze. Chwalić czy karać?

Żeby zrobić jakiś rozgłos trzeba mieć jakieś dowody zdjęciowe zawsze to jest jakis dowód na to żeby pozbyć się i żaków ...

Widząc od ponad miesiąca sterczące żaki,trzeba jeszcze dokumentować moment wyrzucania śniętej padliny...

Już sama ilość postawionych siatek dawała do myślenia.

Z dość dobrych źródeł wiem że jednak sandacze grube wychodziły z tej opresji cało ...być może wpływ na to ma temp wody która jest coraz wyższa ryby padają ...wszyscy widzą te cholerne żaki i w jakich ilościach są stawiane ... Ale jeśli ktoś będzie świadkiem że zdecydowana większość ryb jest biała to jest chyba powód żeby jakiś alarm włączyć ?

• Like 1

Nie mam zdjęć. Rozumiem, że bez nich daleko nikt nie zaleci?

Wyciągaj pstrykacza następnym razem i rób zdjęcia albo nagrywaj zawsze to jakiś dowód , więcej można zdziałać z dowodem niż bez. Nigdy nikt tego nie robił a chyba najwyższa pora się tym zainteresować. Pisałem wyżej , mało nas tu na tym forum ? Skoro władze nic z tym nie robią to sami musimy się za to złapać. Mój Tata tez widział jak wyciągali rybę z żaków z tym ze drapieżnika odrzucali , dlatego obyło się bez nagrań i zdjęć , był blisko i widział. Dlatego tez wielkie moje zdziwienie na Twoja wiadomość. Proszę wszystkich , jeżeli ktokolwiek z was będzie świadkiem takiej sytuacji nagrywać filmy , robić zdjęcia , jechać z tematem , nagłaśniać nagłaśniać i jeszcze raz nagłaśniać. Walczyć póki jest o co !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kolego na węgorzu był zawsze dobry biznes i nadal jest.Ale to co pisze kol.compi......Ja też jestem przeciwnikiem odłowów sieciowych ale jechanie na rybaków bez dowodów w postaci filmiku czy zdjęć to lipa .To nie te czasy że do nagrania   czy zdjęć trzeba kilogramy sprzętu.Ile było tych ryb i w którym miejscu,zatoka czy otwarta woda.

Widząc od ponad miesiąca sterczące żaki,trzeba jeszcze dokumentować moment wyrzucania śniętej padliny...

Już sama ilość postawionych siatek dawała do myślenia.

Żaki czy siatki ?Ja żadnej siatki nie widziałem.A wypuszczane drapieżniki tak.

Edytowane przez mentnooki
  • Like 1

Kolego na węgorzu był zawsze dobry biznes i nadal jest.Ale to co pisze kol.compi......Ja też jestem przeciwnikiem odłowów sieciowych ale jechanie na rybaków bez dowodów w postaci filmiku czy zdjęć to lipa .To nie te czasy że do nagrania czy zdjęć trzeba kilogramy sprzętu.Ile było tych ryb i w którym miejscu,zatoka czy otwarta woda.

Od dzisiajjuz wiem, że jak nie mam fotek, to się nie wypowiem, bo może się to rozjechać z twoją narracją. Bądź łaskaw nie zarzucać mi kłamstwa.